Въпрос за мазнините.

18.12.05
13:36

Някой може ли да ми обясни каква е разликата м/у наситени и ненаситени мазнини. И кои в кои хранителни продукти се намират.
Доколкото знам чипсовете,хамбургерите и т.н съдържат наситени мазнини. Например в млякото,кашкавала и яйцата какви са мазнините?

18.12.05
16:42

Разликата е в структурната им формула, а именно в наличието или отсъствието на допълнителен водороден атом. В ‘’Мускули & Фитнес’’ преди около 4 месеца имаше много подробна статия за мазнините - тя ще ти отговори подробно на всички въпроси. Общо казано в животинските храни преобладават моно- и поли наситени мазнини, но не се заблуждавай, че те са много вредни, защото имат важна роля за хормоналното производство и усвояемостта на някои витамини. В раздел хранене=>хранителни стойности са дадени количествата в доста храни, като минус е липсата на млечни храни.

18.12.05
17:03

[quote author=“AC/DC”] В ‘’Мускули & Фитнес’’ преди около 4 месеца имаше много подробна статия за мазнините - тя ще ти отговори подробно на всички въпроси.

Става дума за 62-ри брой :wink:

19.12.05
11:21

Упс, имах предвид моно- и поли-ненаситени мазнини, а не наситени, които са важни за хормоналното производство и т.н.  :oops:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1