Атрофия на пръсеца....

19.12.05
23:48

Един познат има атрофия на мускула на прасец на левия крак и е с 4 см по-малък от десния . Може ли да намали тази разлика чрез натрупване на мускулна маса на левия крак.Това е в следствие от операция , не естествена деформация .
Има ли някаква опастност, а и той самия прасец си е проблемен мускул...

Благодаря !!!

20.12.05
14:39

М. атрофия до колкото знам е, болестно ‘разпадане/намаляване/ на мускулната маса. И даже ми се струва, че заболяването е повсеместно, не само в отпределена част.

Ако не е клиничен случай би лека полека би натрупал маса там. Незнам какъв е случая, ама примерно след фрактура става така и после си се възстановява.

Ако е клинично трябва да се лекува от лекар, не съм наясно там...

20.12.05
15:41

Много , много ще бъде трудно защото прасеца е доста упорита група.
Но не е невъзможно

20.12.05
16:44

[quote author=“Miyu”]Един познат има атрофия на мускула на прасец на левия крак и е с 4 см по-малък от десния . Може ли да намали тази разлика чрез натрупване на мускулна маса на левия крак.Това е в следствие от операция , не естествена деформация .
Има ли някаква опастност, а и той самия прасец си е проблемен мускул...

Благодаря !!!

Малко силно си се изразил “атрофия”,но ако наистина я има....по-добре да не се препоръчват тренировки изобщо а доктор.Ако е изоставане това се оправя.....ама с много труд

20.12.05
17:59

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Много , много ще бъде трудно защото прасеца е доста упорита група.
Но не е невъзможно

[quote author=”Миле”]
Малко силно си се изразил “атрофия”,но ако наистина я има....по-добре да не се препоръчват тренировки изобщо а доктор.Ако е изоставане това се оправя.....ама с много труд

Знам , че прасеца е доста упорита МГ !!!
Има ли някаква опастност да почне тренировки , знам че ще е трудно , ако има надежда да натрупа ММ , но опастносттааа...  :?

П.П.Женско съм !

21.12.05
10:54

От какво има опасност че не разбрах ?

22.12.05
11:54

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]От какво има опасност че не разбрах ?

От тренирането на пръсеца .

22.12.05
22:46

Преди колко време е била операцията и претърпял ли е отстраняване на част от мускула,че и това е възможно-дай повече инфо!

23.12.05
17:04

Ми те всъщност са 5 операции :roll:  :shock: Скъсяване на сухожилието е имало...незнае дали са отстранявали част от мускула

23.12.05
21:13

Е това ми звучи доста сериозно,така и не каза преди колко време са били тези пет операции-мисля,че ако са били в блиската 1 година изобщо не е препорачитално да товари прасеца както и да било.Но все пак мисля,че най-точен отговор може да му даде лекарят,който е правил операцията.Твоят приятел би трябвало да е ходил и на някакви рехабилитации-там не вярвам да не са му казали нищо относно възтановяването му?!

24.12.05
12:30

Последната операция е била преди около 6 години...
Лекарят, който е правил оперцаията е точно....в София...трудничко ще го пита .
На рехабилитации е ходил преди  5 години...тогава е бил много малък и не помни абсолютно нищо какво са му казали .

24.12.05
13:50

Консултация с лекари, това е най-адекватното което може да се направи.

24.12.05
21:11

[quote author=“tpd”]Консултация с лекари, това е най-адекватното което може да се направи.

И аз така мисля!Само лекар може да ти даде най-точния отговор.Но щом операцийте са били преди толкова време(ако от тогава не е имал проблеми с кракът и двигателните му функций не са нарушени),мисля че може да го натоварва(но да не прекалява).

Може ли да намали тази разлика чрез натрупване на мускулна маса на левия крак.

,да не те отчайвам,но мисля,че само с упражнения за прасец няма да стане-лекар си трябва!Щом до сега мускула не се е въстановил(незнаеш дали част от него е отстранявана!).Виждал съм подобно нещо,но така по нета мога само да гадая за какво става дума.
Съжелявам,че не можах да ти помогна,но се надявам да намерите решение на проблема!

25.12.05
14:21

Благодаря на всички !!!  :D

Весела Коледа !

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1