23.06.04
23:32
Днес посетих един магазин за спортни стоки и храни в Пловдив(срещу халите на малката главна). И питах за креатини и най-вече за цени и производители и там ми показаха 3-4 вида креатин. Единия е на Universal в оригиналната си опаковка и струва 62лв. = 500гр. , а другия е на JC Nutrition 40лв. = 500гр. , но казаха че всъщност пак бил на Universal и JC го внасяли и го пакетирали тук в България, затова бил толкова по-евтин. На вас как ви се струва тази работа? На мен малко ми мирише... ама незнам все пак 22 лв. не са малко пари. А пък на едно друго место(до симфонията пак в Пловдив) видях наливен креатин на Universal, вмисъл казваш колко грама и теглят... струваше около 34-35лв. = 500гр.
Някой ползвал ли е някой от изброените видове креатин и ако да, ефект има ли? Защото 40лв. е една добра цена за 500гр. креатин ако наистина е качествен!
Аз вече сам поствал за кретаина на ДжейСи :)
Кръгла нула и ефект нулев. Изобщо нямам думи.
Все пак и преди сам пил креатин и сам имал як ефект а този се едно гипс стрит на прах зимах :) и то по 20г на ден.
Вземи си оптимум или мусаши сам пил аз и бях доволен.
По принцип аз до колкото съм прочел и съм пил - протеините на UNIVERSAL не са много добри(най-вече гейнерите)
24.06.04
09:32
на Optium никъде не можах да намеря аз питах за тях най-вече да им видя някакви таблици там по етикета ако пише. Иначе аз сега още няма да почвам креатин, но си правя сметка и си подбирам “стоката” за есента. ;) А на Мусаши имам един креатин в нас 50гр. дето не съм го пробвал все още, но есента ще разбера дали има ефект и ще си купя и този Optium. Много добри думи съм чувал за него трябва да е хубав. Ще ги сравня, но по-нататък.
24.06.04
11:01
бих те посаветвал да идеш до софия,по евтино(тоя срещу халите е доста скъп)много по голям избор.аз смятам същото да направя.
[quote author=“Bad^Boy”]на Optium никъде не можах да намеря аз питах за тях най-вече да им видя някакви таблици там по етикета ако пише. Иначе аз сега още няма да почвам креатин, но си правя сметка и си подбирам “стоката” за есента. ;) А на Мусаши имам един креатин в нас 50гр. дето не съм го пробвал все още, но есента ще разбера дали има ефект и ще си купя и този Optium. Много добри думи съм чувал за него трябва да е хубав. Ще ги сравня, но по-нататък.
Нещо не разбрах - кое ще сравниш?Креатина или протеина?
Аз проверих в доста сайтове и в www.bodybuilding.com пише че най-продавания суроватъчен протеин е Optimum 100% Whey Protein!Optimum са една от най-добрите фирми като цяло.Протеина им е доста скъпичък и плюс това тук в Пловдив въобще не са по-скъпи.Не си ходил където трябва.Този магазин на главната улица срещу халите и малък.Иди в клуб МuscleArt и там има почти всички продукти на Optimum.Аз сега се чудя дали да си взема креатин на Optimum или на Musashi?На Optimum мисля че беше 33лв за 400 грама а този на Мусаши е 55лв за 300 гр.Мисля да пробвам на Оптимум защото ги няма тия глупости 100% чист а си пише 99,9% и понякога честността вдъхва повече доверие!Ако някой го е ползвал да каже!И аз така и не разбрах кой креатин горе долу се очертава най-добър според резултатите постигнати от хората в този форум?
emi to po princip kato gledash JK ne proizvejdat takiva neshta te samo gi opakovat
ako vidish proizvodetelite za MLO i razni drugi firmi ot germaniq i USA no kato vsichko BG si ima i minusi shtoto kakto veche kazah 100GR nisheste e 30 stotinki a 100gr creatine 10lv
az kato edin syvesten bylgarin veren na dyrjavata vednaga bih kapnal 20tina grama nisheste za cvqt da ima
Айде сега вижте тук:
http://www.bodybuilding.com/store/top50.htm
Вижте кой е най-продавания продукт и най-долу вижте коя е фирма номер 1 :twisted: Мисля да опитам и креатина и протеина на Optimum.Не вярвам да не е добър!
[quote author=“TheGreatIceMan”]Айде сега вижте тук:
http://www.bodybuilding.com/store/top50.htm
Вижте кой е най-продавания продукт и най-долу вижте коя е фирма номер 1 :twisted: Мисля да опитам и креатина и протеина на Optimum.Не вярвам да не е добър!
Ай ся някой да каже, че мусаши били известни на запад - грънци! Няма ги даже в списъка :D !
Оптимум са си добри - само дето не се намират лесно (поне в провинцията)!
По темата мога да кажа, че нямам доверие на която и ад е българска фирма, която опакова продукти тук! Не става въпрос само за суплементи - а за каквото и да е! Просто манталитета на българина е да печели на максимум на гърба на хората!
26.06.04
00:34
vanisher, аз не съм казвал, че ги произвеждат, а че само ги пакетират. Ама и на мен така ми се струва, че правят както казваш... а това е кофти за потребителя.
Pc_genius, нормално е да не пишат нищо за Мусаши все пак са Австралийска фирма, а сайтът е американски и всички фирми, които са РЕКЛАМИРАНИ там са Американски. Може и да има нещо вярно в този списък но не се връзвай много много на такива списъци, защото всичко е до РЕКЛАМА. Който е бутнал парички са го писали в челната десятка. И това е нещо нормално.
Ама пак го обърнахме на лаф... ;) а кажете и на вас ли ви се струва, че ментят малко тези JK с този креатин?
26.06.04
12:28
Аз лично съм доволен от Креатина на JK. Пил съм на Биогейм и Нутрим и лично на мен не ми подействаха. Както написах в темата за Протеин + Креатин откакто почнах да пия качих доста сила. 20кг на лежанка (90 в момента), около 20кг. гребане с щанга (95 в момента). Лошото е че човек никога не може да бъде сигурен дали силата не е следствие на естественото развитие на организма или се дължи на някой препарат. На кутията пише, че продуктът е на МЛО но е пакетиран в родината ни.