Искам да отслабвам трябват ми савети !

protein

23.12.05
20:38

Братя по съдба искам съвети!
Значи тежа 90кг. и имам доста мазнини по корема. До сега се качвяах колкограми и правех маса. Обаче сега съм се амбицирал да отслабна и даже искам да изкарам коремната преса на всяка цена...
Тва което ме валнува е следното
1 Има ли смисал да комбинирам Fat Burner със L-Carnitine ? ( или да пия само L-Carnitine )
2 Знам че е хубаво да се пие аспирин и кафе преди тренировка заедно с L-Carnitine сутрин на гладно ( обаче аз тренирам след обяд ) и има ли проблем да ги пия преди тренировката а не сутринта ?!
Ще съм много благодарен ако ме посаветвате ! Мерси предварително!

23.12.05
21:40

1. Можеш да комбинираш фат-бърнър и л-карнитин /някои фат-бърнъри съдържат л-карнитин/, но те имат много малко действие самостоятелно, сами по себе си, ефектът им се проявява когато подпомагат рационално изготвена тренировъчна програма и диета.
Отслабването се дължи на калорийния дефицит - разлика между приети и изразходвани калории. Малко опростено казано, но калорийния дефицит е 90% от успеха на всяка програма за отслабване.
2. Можеш да ги пиеш сутрин, преди тренировка, а може И сутрин И преди тренировка. Смисъл от л-карнитина има когато организма е в режим на активна оксидация на мазнини - и сутрин на гладно и 1 час преди тренировка, особено аеробна - приемът на л-карнитин ще подпомогне “доставката” на дълговерижни мазнини в митохондрията, където те се изгарят и респ. преобразуват в енергия. Кафеинът /с аспирин за синергичен ефект/, въпреки че има и малък липотропен ефект сам по себе си /чрез увеличена термогенеза/ е основно използван за повече енергия, т.е. по ефективна тренировка, т.е. повече изгорени калории.
Успех :D

protein

23.12.05
22:27

Мерси много за информацията а имам още ена серия от въпроси:
Значи аз съм ендоморф 178-180см. висок 90кг. 17г. понеже за първи път съм решил да отслабвам и нямам никаква представа как става номера  :wink: искам да попитам дали тая програма дето е дадена в саита мога да я използвам.
1 Програмата - http://www.bb-team.org/training/000300.php
2 Също така искам да попитам за някаква диета от каде мога да си намеря - някой саит, книга или ваше предложение ?! Отново благодаря предварително!

24.12.05
10:29

Програмата е напълно подходяща за целите, които си си поставил. Още по-добре би било обаче, ако можеш да тренираш 4 или 5 дена в седмицата, и в такъв случай да разделиш тежестите и кардиото в различни дни, така е по-”професионално” :D и обикновено резултатите са по-добри. Все пак и линкваната от теб програма е мн добра, особено ако си начинаещ и ще даде отлични резултати в комбинация с добра хипокалорична /входящи калории по-малко от изразходваните/ диета.
Относно диетата, аз лично избягвам да давам готови хранителни програми, защото не мисля че е подходящо някой да следва механично даден план без да знае кое-какво и защо прави. Добре е да прочетеш повечко, за да се информираш за различните фактори, които влияят върху чистещите диети, да си изработиш сам такава, а аз мога да ти помогна да я дооформиш.
Добро място за започване на ограмотяването ти по въпроса :D , ако знаеш английски разбира се, е nutrition форума на www.bodybuilding.com, който можеш да намериш на http://forum.bodybuilding.com/forumdisplay.php?f=13.
Успех :D

protein

24.12.05
13:10

Значи казваш един ден кардио а в друг самата тренировка ?!
Примерно
1 Понеделник - Кардио
2 Вторник - Тренировка в фитнеса
3 Сряда - Кардио
4 Четвъртък - Тренировка в фитнеса
5 Петък - Кардио
6 Събота - Тренировка в фитнеса
7 Неделя - Почивка
Това ли имаш предвид или да ги комбинирам в един ден Фитнес + кардио  ?!

24.12.05
14:36

Да именно, ако можеш да издържиш на такова темпо ще постигнеш супер резултати, но внимавай, ако не си достатъчно опитен, можеш да изгориш, т.е. да претренираш, ще бъдеш по-предразположен и към контузии и т.н.
Не само че не е полезно, но дори е вредно да подлагаш тялото си на такъв тренировъчен стрес, без достатъчно адаптация. Много важен принцип в бодибилдинга е че не винаги повече означава по-добре. С други думи - бързай бавно  :D .
Основното предимство на разделянето на тежести/кардио в различни дни е, че можеш да оптимизираш и храненето си - в дни с трен. с тежести можеш да си позволиш повече калории/въглехидрати, предтренирочъно да направиш добро въглехидратно зареждане със сложни въглехидрати за по-успешна тренировка и по-добро възстановяне, също така е добре след трен. с тежести да пиеш суроватъчен протеин с 70-80 гр. въглехидрати за възстановяване на гликогена и ускоряване на протеиновия синтез.
В дни, в които правиш кардио, намали калориите/въглехидратите, преди и след тренировка вземи само аминокиселини и/или суроватъчен протеин, освен ако не ти става лошо да правиш кардио на гладно, това състояние е известно като хипогликемия, в такъв случай може да вземеш предтренировъчно някакви въглехидрати, примерно 1-2 лъжици мед разтопени във вода често са добро решение.
Диетата е много важна, повечето експерти в областта считат че диетата е МИНИМУМ 50% като важност за постигане на бодибилдинг целите ти. Яж чисто, често /5-6 хранения на ден/, засичай си калориите поне в началото, докато опознаеш тялото си, информирай се повече по правилата за хранене, в интернет има тонове информация по въпроса.
Експериментирай с интензивността на тренировките и с храненето за да намериш оптимума за себе си, помни че биохимията и метаболизма на всеки човек са уникални и неповторими.
Вземи си добри спортни мултивитамини, за по-добро възстановяване, препоръчвам ти Vitabolic на MLO, в дни с тежести-1 таблетка, в дни с кардио-половин, като не тренираш-не вземаш.
Успех :D

protein

24.12.05
16:29

Аз имам известен опит в момента съм на 17г. със спорт се занимавам от 10г. джудо, фитнес, бокс може да се каже че имам една горе доло добра форма само че има и мазнини които искам да изчистя - значи за тренировките те разбрах!
Днеска си купих
- VITA MAX - Nutrim
- L-Carnitine - Nutrim
- Pro Gold 90 - Nutrim
- Calcium - ADH Helth Products
- Aspirin - sopharma
( Ще си купа и Lipozan - Nutrim ) ( знам как да ги пия )
И искам да си направя НВД ( ниско въглехидратна диета ) Прочетох доста по темата но никаде не видях примерни диети които мога да променя спрямо моя случаи!?
Дали имаш някоя готова ?

24.12.05
19:24

Няма да ти направя голяма услуга ако ти напиша хранителна програма. Не че не мога, обаче това означава да влезеш в ролята на маймунката, която натиска бутон и се появява храна, а като го няма бутона? Трябва да си наясно какво правиш, иначе просто няма смисъл, ще се опитам да ти дам някои насоки.
Като ориентир за общото количество калории, които ти трябват дневно, можеш да вземеш теглото си в паунди /кг. делени на 0,453/ и умножиш по 12,
Примерно за 70 кг - 70/0,453=155.55 паунда x 12 = около 1800-1900 калории. Това не означава че това е точно твоето число, а само база, твоят метаболизъм е уникален - от тази база, като експериментираш нагоре/надолу с калориите ще стигнеш до калориите, които са ти нужни за да чистиш. Целта е да сваляш по около 0,5-1,0 кг седмично, не повече, защото има опасност да изгубиш много мускули, а и организмът ти може да влезе в т.нар. starvation mode, т.е да си мисли че е в опасност и да не иска да се разделя с мазнините.
Като определиш калориите, вземаш примерно по 2,5 гр. протеин на кг. от теглото ти, фиксираш въглехидратите на 80-120, в зависимост колко строга ще ти е диетата, как се чувстваш и т.н., с количеството въглехидратите е добре също да поиграеш. Остатъка от калориите ще си набавиш с мазнини, гледай те да са предимно ненаситени.
След като определиш макрокомпонентите - протеини/въглехидрати/мазнини/, ги разпредели между т.нар. чисти храни.
Добри /чисти/ източници на въглехидрати са зърнените култури, в т.ч. овесени ядки, хляб Бонус, кафяв ориз.
Добри източници на протеини са - месо, яйца /белтъци, повече от 2-3 жълтъка на ден не мога да ти препоръчам без да знам повече за теб/, риба, мляко, извара, недостигът на протеини можеш да си набавиш и с протеинови шейкове, но гледай основно да акцентираш върху хранителните източници на протеин.
Мазнини - в животинските продукти обикновено има мазнини, и те са наситени, т.е. гладай да вкараш в менюто си и ненаситени такива, трябват ти специално омега 3 и още по-специално омега 6, но много навътре ще навлезем в нещата. Ядките, семките, рибата, зехтина, рибеното масло /особено/ са примери за “добри” мазнини.
Зеленчуци, можеш да ги ядеш в големи, почти неограничени количества, 2-3 плода също е силно препоръчително да консумираш дневно.
Това е в най-най-най общи линии.
Почети повече за храненето в източника, който ти дадох, направи си хран.програма съобразена с твоите особености и предпочитания, в края на краищата аз не знам нито какво обичаш, нито какви са ти финансовите възможности, графика и т.н. и ми я пусни на ЛС да я погледна, ако прецениш за необходимо.
Недей да се осланяш на готова програма, тя няма да ти свърши работа,  а и за да приложиш успешно каквато и да е хран.програма е много, много, много важно да си наясно поне с основите на храненето.
Успех  :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1