Нашият спорт

24.12.05
21:52

Приятели искам вашето мнение по един въпрос, който колкото повече тренирам толково повече ме яде.Въпроса е може ли да се постави знак за равенство между БодиБилдинга и Културизма.Един и същ спорт ли са или единия напълно се описва с другия.БодиБилдинга като цяло е комбинация от аеробни и анаеробни упрайнения (50/50).При Културистите аеробиката според мене е по-малко.Прав ли съм?Наистина се интересувам от вашето мнение.

25.12.05
09:09

Абе като се замисля маи може :roll: То и Олимпия се води състезание по бодибилдинг, а какви по големи културисти от тях:) Ама сега ,че аз мисля така не значи,че съм прав,а може и да съм...Да чуем и други мнения.

25.12.05
13:44

ае според мене са различни 8)

25.12.05
17:40

Бодибилдин=културизъм. Само наименованията са различни.

shadow_

25.12.05
17:43

И аз мисля че е едно и също.

DM

25.12.05
18:50

в ниакои даржави, вклиу4ително и тук в австриа, се нари4а бодистаилинг, zа6тото бодибилдинга не се приzнава като официален спорт zаради прекалената zлоупотреба с медикаменти
така 4е раzликата е само в наименованиата, zдравословниа спорт е са6то друга тема хахах
стан
джорджо сори , ама не мога да намериа 4 и 6 на моиата клавиатура

25.12.05
23:48

[quote author=”Петко К”]Бодибилдин=културизъм. Само наименованията са различни.

26.12.05
01:08

[quote author=”Петко К”]Бодибилдин=културизъм. Само наименованията са различни.

Точно

Бодибилдинг- изграждане на тялото
Културизъм - същото

26.12.05
15:01

Не мислите ли обаче, че за да се постигне тоя голям обем не е нужна много аеробика.А при ББ-а аеробната е по дефиниция равна на анаеробната.ББ-а също така изгражда по дефиниция здрави и хармонични тела, никой културист неможе да си измие вътрешната част на гърба като се къпе(пример за дисхармония, не за диспропорция).Културистите за да се “изчистят” след основен период разчитат предимно на хранене и суплементиране отколкото на аеробика(всички сме гледали тренировки на културисти).все тази разлика ми се мотае в съзнанието, и ми се явява като разлика.
Благодаря за мненията.
Весели празници на всички билдери.

26.12.05
15:49

[quote author=“aigner”]Не мислите ли обаче, че за да се постигне тоя голям обем не е нужна много аеробика.А при ББ-а аеробната е по дефиниция равна на анаеробната.ББ-а също така изгражда по дефиниция здрави и хармонични тела, никой културист неможе да си измие вътрешната част на гърба като се къпе(пример за дисхармония, не за диспропорция).Културистите за да се “изчистят” след основен период разчитат предимно на хранене и суплементиране отколкото на аеробика(всички сме гледали тренировки на културисти).все тази разлика ми се мотае в съзнанието, и ми се явява като разлика.
Благодаря за мненията.
Весели празници на всички билдери.

Това дето го мислиш с аеробиката се нарича “Фитнес”! И такъв спорт има, това му е и разликата с културизма (и още едно две дребни работи)!

26.12.05
23:29

Общо взето хората го възприемат като едно и също. Бодибилдинг идва от английския и предполагам всички се сещате какво означава - изграждане на тялото. Докато културизъм(май се превежда култура за тялото) се използва в романските  и кирилските езици.
Някъде четох, че разликата в българския език между двете думи е, че под бодибилдинг се има предвид просто процеса на изграждане и оформяне на тялото, докато под културизъм се има предвид бодибилдинг + комерсиалната страна на спорта тоест “културизъм = състезателен бодибилдинг”.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1