25.12.05
23:48
Така! Стажът ми е 4 месеца! Смятам да почна да взимам протеин глутамин и креатин
добре ли е да започвам със всички или само с протеина а другите по - натам :?:
Ми почни с протеинчето пък после(сле 2/3 месеца) почвай креатина и глутамина :wink:
П.П. и аз като имах стаж 4 /5 месеца почнах с протеин и малко по касно (2/3 месеца) с креатин. :wink: Самоче креатина от доста време съм го спрял поради финансови причини :oops: :( :wink:А глутамин за съжаление съм пил само месец и може би повече няма да пия(ПАК заради кинти) :evil: :( :wink:
[quote author=“Madcap”]Така! Стажът ми е 4 месеца! Смятам да почна да взимам протеин глутамин и креатин
добре ли е да започвам със всички или само с протеина а другите по - натам :?:
пич ,с 4 месеца стаж спокойно можеш да со продължиш с нормалното хранене , без добавки , потренирай още 1-2 месеца и премини на протеин другите още не ти трябват
26.12.05
01:32
Аз вече 9-ти месец тренирам и грам добавка не съм взел и пак съм качил 10 кг :wink: . Така че може и по-късно да почнеш да ги взимаш :wink:
26.12.05
09:59
Абе батка , това дали ще почнеш да ги зимаш тези добавки си е твоя работа. Ако ги включиш в диетата си , ще имаш по - добър ефект. Естествено може и без тях. Ако питаш дали ти е рано милсля , че не !
Всичките са безвредни и подобряват метаболизма ти. Но тря да знаеш , че кристалите на креатина са твърди частици и трбва да се внимава с бъбреците. Само оптимални дози. Зареждаштата доза е мъчение за бъбреците ти. Сам ще го усетиш като се плъзне лека болка в долната част на корема ти. Имено там се наслагват частиците.
Не сам против креатин , но сам против прекомерната му употреба.
26.12.05
10:52
Не бързай, със стаж 4 месеца ти спадаш към групата на начинаещите,
затова тренирай още 2-3 месеца, да стане полувин година стажа ти,
пък като дойде пролетта когато по-трудно се качва почни протеин или гейнър (ти ще си прецениш според вида тяло, което имаш), за креатин изчакай още 1 година.
Когато започнах да тренирам бях леко дебел
От 2 год тренирам и си поддържам началните килограми 63-64 170см на 16г
Ще си купя млечно яйчен протеин
Кога и по колко гр да взимам?
Извинявам се предварително за глупавия въпрос ама не намерих подходяща информация във форума
Мерси
И защо да чака примерно още 1 или 2 месеца за протеин или геинер тях може да почнеш да ги зимаш още като почнеш с фитнеса те не са проблем тва са хранителни добавки , относно креатин ,глутамин и другите добавки незнам кво да ти кажа и аз като тебе съм начинаещ но още няма да бързам да ги зимам нека минат още няколко месеца и тогава ше си помисля !!!
26.12.05
15:36
[quote author=“Kang”]И защо да чака примерно още 1 или 2 месеца за протеин или геинер тях може да почнеш да ги зимаш още като почнеш с фитнеса те не са проблем тва са хранителни добавки , относно креатин ,глутамин и другите добавки незнам кво да ти кажа и аз като тебе съм начинаещ но още няма да бързам да ги зимам нека минат още няколко месеца и тогава ше си помисля !!!
защото не прави толкова тежки и интензивни тренировки ( би трябвало :D ) , за да се нуждае от добавки за възстановяване, засега е на етап яко манджа !
26.12.05
18:38
Добавките се почват тогава когато напреднеш и вече не можеш да си доставиш необходимото количество хранителни вещвства с храната.Ако се тъпчеш здраво и въпреки това нямаш достатъчно енергия и не можеш да качваш маса, тогава му е времето за добавки.Така че ти сам си прецени...
Ако решиш да вземаш по-добре не ги почваи всичките на веднъж...
Започни с протеин и постепенно(ако усетиш че имаш нужда) включи и останалита... :wink:
28.12.05
09:58
Според мен може да си ги пиеш , протеините и ваглехидратите. Те ще ти улеснят работата , никакъв проблем с тях да ги зимаш.Зимат ги хора които даже не тренират. Стига сте го карали дас чака. За креатина и глутамин , наистина даже може и да ги отбегнеш , поне на тази възраст.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече