Повторения

03.01.06
11:27

Значи ако правилно съм разбрал, по-голям ефект за качване на маса има като се тренира с
големи тежести примерно 3 серии - първата 8, втората 6, третата 5(4) повторения!?
Ако не може да се изпълняват и трите серии по 8 повторения разбирасе?
А всъщност така ли е :?:

03.01.06
11:48

[quote author=“Madcap”]Значи ако правилно съм разбрал, по-голям ефект за качване на маса има като се тренира с
големи тежести примерно 3 серии - първата 8, втората 6, третата 5(4) повторения!?
Ако не може да се изпълняват и трите серии по 8 повторения разбирасе?
А всъщност така ли е :?:

Общо взето е така, но при всеки е различно, аз гледам и се стремя да правя около 8-10 повторения и си качвам ММ, имам приятел който качва ММ и с 12 пов. Изчакай да видим и другите кво ще кажат.

03.01.06
12:55

Качва се и с 4 повторения и с 12 повторения.
Идеята е да стресираш мускула. Като правиш дълго време само по 8 повторения, примерно е възможно да се получи застой. При смяна на повторенията(и респективно работната тежест) се получава стрес за мускула и той започва да расте.
Другото, което мисля е, че от броя повторения също зависи и до каква степен мусулите ти хипертрофират саркоплазмено и до каква степен миофибриларно.

03.01.06
13:13

А понеже в един ден тренирам гърди и трицепс, има ли проблем ако натоваря максимално гърдите (а съответно покрай тях и трицепса) после да натоварвам отделно само трицепса?

03.01.06
13:18

логично е да натовариш и трицепса с гърдите, за това  2-3 упр за трицепса с 3 серии са достатъчни след гърдите, аз поне също тренирах така гърди и трицепс.

04.01.06
05:57

За да качиш триябва да ядеш достатъчно често и достатчно голямо количество чиста храна.Няма смисъл да се качват много мазнини,които да се чудим къде да скрим:-)
Повторенията не е хубаво да падат под 8 защото ако тренираш с малки повторения/2-6/ можеш да слагаш повече килограми а това увлича и се повишава риска от травми.Който е патил много внимава с големите щанги.За съжаление този акъл ни идва едва когато се контузим.
  Основното в културизма е правилната техника и чистите движения.Те карат мускула да се промения а от там да изглеждаме и по-силни и по релефни.
  Наблягай на простичките и логичните неща защото те работят.Рядко нещо изчанчено и странно ще свърши работа.
Истината е в постоиянните и упорити тренировки.Трябва натиск и време-другото само ще си доиде :-)

VL

11.01.06
19:48

За маса
горна част тяло 6-8 п.я в серия
  долна част тяло  8-12 п.я в серия

под 6 п.я правиш за сила

BL

11.01.06
21:42

7-10 повторения за да вкараш повече кръв в мускула

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1