уточнение за няколко упражнения

OC

26.06.04
20:21

1. Гребане с щанга(чукове) - как се прави от лег? От наклон напред разбрах, но от лег...
2. Теглене едностранно натоварена щанга(мечка) - изобщо не намерих инфо за това
3. Френска преса от лег - предполагам е Френското разгъване на щанга от лег?
4. Концентрирано сгъване с дъмбел - ?
Това са неясните упражнения. Упражненията са взети от http://www.bb-team.org/articles/metodiki2.php

Бихте ми били още по-полезни, ако ми кажете 2 и 4 с какви имена са в секцията “Упражнения” на сайт-а.

26.06.04
23:07

еми 4 предполагам е за бицепс.
Сядаш и си опираш ръката на кракът и започваш да сгъваш ръката. Натоварва се почти изцяло бицепса.

26.06.04
23:32

Чукове от лег се правят като лежанката е в наклон горе-долу като за полулег гърди и прекарваш щангата под лежанката абе пълна глупост :) Прави си ги нормално. Мечката ръгаш щангата в някои ъгъл от другата страна на лоста слагаш дисковете хващаш с ръце близко до тях и дърпаш с ръцете към корема. Френско от лег си е френско от лег :) лежиш си и си дигаш. Концентрираното ти обясниха.

27.06.04
00:53

abe gotcha taka obqsni me4kata che doakto se setq kakvo iska da kaje…
ima go na ured ama znachi hvashtash losta i ot ednata mu strana go podpirash s 25KG ot dvete strani i edno leko otgore da ne bega
ot drugata stranna na losta narejdash kilogramite
zastavash poza tip “e*ete me v g*za :P “
toest izpraven kyst , qko nadupen i gledash napred ..losta ti minava mejdu krakata kato nai zandata mu chast e zakleshtenata a ti vdigash pred tebe to4no kakto se pravi s lost samo che vdigash samo predniq mu krai

27.06.04
08:19

Значи СПОРЕД МЕН, гребането с щанга от лег е прекарваш щангата под пейката и дърпаш докато опре в лежанката. Същото упражнение е гребането с дъмбел. А тегленето на щанга става или на машина или това е 1 вид мъртва тяга. Нищо не слагаш в ъгъла, ами се накланяш напред, гледаш напред и гърбът е изправен, сгъваш коленете малко и почваш да теглиш щангата към гърдите. Френското и концентричното ти го обясниха, можеш да видиш и в раздел упражнения подробна инфорамия за тях.

BU

27.06.04
12:04

vij sq…:))
me4kata i 4ukovete sa si opasni uprajnieniq i za tova otiva6 vav zalata i pyrviq po qk batko go lovi6 za ra4icata i go kara6 da ti obqsni koe kak stava… ina4e 6ansa za kontuziq e baq golqm.. uspeh:)

OC

27.06.04
12:10

мерси мерси на всички, за концентрираното сгъване с дъмбел не се бях сетил, че е това :)

OC

27.06.04
12:40

дайте да проверим пак да не объркаме нещо :)

1. Гребане с щанга(чукове) - ще си го права от наклон напред (http://www.bb-team.org/exercise/grub/chukove.php)
2. Теглене едностранно натоварена щанга(мечка) - (http://free<дот>bol<дот>bg/jekov/800/gryb.htm) това ли е?
3. Френска преса от лег - ясно
4. Концентрирано сгъване с дъмбел - ясно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1