Вертикален скрипец

04.01.06
12:07

Здравейте...пак... :) искам да попитам има ли разлика м/у придърпването на вертикален скрипец към гърди и към гърба, ако има кое какво натоварва ?!

04.01.06
12:09

Здравей

С широк прониран хват пред гърди - Широкият хват акцентира най-добре върху външната част на латералиса и така разширява на гърба. Ширината на хвата е такава, че в долна фаза на движението предмишниците Ви да са успоредни. Максималният акцент в натоварването е в горния, външен сектор на широкия гръбен мускул. Бицепсите са слабо натоварени . В долна фаза на движението трябва да извиете гръбнака си леко назад, за да съкратите максимално гърба. Придърпването спира, когато лоста опре в гърдите, следва кратко задържане и плавно отпускане.
С широк прониран хват зад врат - Тук отново се натоварват горният и външниян сектор на широкия гръбен мускул , но освен това биват натоварени дългите гръбначни мускули . Освен за разширяване, това упражнение е и за уплътняване(обем) на латералиса. Разликато между този начин на изпълнение от придърпването пред гърди е , че ще държите гърба изпънат през цялото време. В долна фаза на движение ръцете Ви с лоста минават зад врата . Придърпването спира при докосване на лоста във врата, следва кратко задържане и плавно отпускане

http://www.bb-team.org/exercise/000049.php

04.01.06
12:20

благодаря :)

05.01.06
13:37

Е добре де кое в крайна сметка е по добро ... аз правя зад врат а всички филмчета които сам гледал все го правят пред гърди  :roll:

^Vlastelina^

05.01.06
16:02

Прави го пред гърди. При дърпането зад врат може по лесно да се контузиш  :wink:

06.01.06
13:37

Редуваи двете упражнения на всеки 2-3 тренировки ... Ако ги изпълняваш правилно няма да се контузиш  :wink:

06.01.06
17:02

е наболяваше ме едната ръка около рамото по едно време ама .... подробности ;)... мерси

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1