Без въглехирати ,блокирам !

26.06.04
22:13

Как се справяте с депресията ,когато сте на белтъчна диета ?Започвам да се усещам,че нешата отиват на зле ,хипер съм разсеяна,някакви забавени реакции,апатия до господа ,имам чувството,че мозъка ми  блокира,което е нормално когато не приемам въглехидрати,но е ужасно !Ако някой от вас е бил 20-на дни само на белтък,да каже какво е взимал за рефреш,че изперквам !!А не ми се иска да развалям диетата!Да не казвам,че даже нямам желание да ям каквото и да било .

LE

26.06.04
22:26

Надявам се правиш високо въглехидратни дни :shock: !
Щото ако не правиш....................ако не правиш значи правиш големи глупости!

26.06.04
22:38

Всъщност не правя,не съм яла нещо различно от яйца и полешки пържоли от поне 20 дни ,верно че се орелефих до побъркаване,ама изперквам здраво !

26.06.04
22:43

Нисковъглехидратната диета не значи че не трябва да не взимаш никакви въглехидрати. Аз за пореден път ще кажа, че не трябва да се отричаме от нищо. Само да е в нормални количества

LE

26.06.04
23:13

Нямах предвид това което МАКАРОВ каза!Аз имам предвид за СПЕЦИАЛНИЯТ СВОБОДЕН ДЕН!Това е нещо ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно за диетата.След определен период от време намалява ЛЕПТИНА и буквално метаболизмът спира и спира стапянето на мазнините,оттам последствията са десетки и освен лоши резултати и загуба на мускулна маса има много последствия.Имам сумати и статии по тази тема!Бе Крок ще се развалиш,после ептен ще се откажеш културистка да ставаш.Преди да се премине към нещо трябва да имаш достатъчно инфо за него,за да няма необратими последствия!

26.06.04
23:24

Ще взема и аз да се обадя, значи прави по ендо зареждане на 7-10 дни, но с оризче иначе ще се замажеш и всичко отива на вятъра. Незнам колко си кила и не съм наясно с гликогенното натрупване при женския организъм, но мисля че повече от 500 гр ориз заденя също ще замажат релефчето. Най добре се посъветвай с някой състезател, знам че познаваш такива, те много добре знаят как се въртят въглехидратите при релеф. Значи като индивидуално усещане това зареждане те подува малко и чустваш топлина отвътре и мускулите напращяват, проблема е че незнам кога трябва да се спре, защото другото повишава кръвната захар и се освобождава инсули и почва попълване на мастните депа, а оттам и кофти резултата за релефа.

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА. Използвайте Кредор, мнението ви беше преведено ръчно. Спазвайте правилата на форума. Благодая за вниманието.

26.06.04
23:42

Аз пък си бях един месец на НВД верно не всеки ден сам бил под 60г. ама над 100 надали сам минавал. Свалям си мазно не съм махнал грам мускул и мозъка си ми работи на 6 :) Предни няколко дни направих въглехидратен ден, мисля всеки понеделник да го права вече. Но казвам, че само на НВД не съм имал никакви грижи и сам си свалял мазно.

LE

26.06.04
23:53

Велко не съм съгласен с теб,въглехидратният ден въглехидратите идват наистина много повече от основният период(при 80 кг над 500)!Няма да се замажеш защото точно тогава когато намалее лептина процесите които протичат в организмът са съвсем други в сравнение с тези които протичат в период за маса при попълнен гликоген!Крок не питаи състезател ами прочети някои статия с научна обосновка,състезатели всякакви и научни познания всякакви!
Ако си добра кака мога да ти постна някои статия:) :wink: !

27.06.04
00:14

500 грама !!!Аз да не съм  изрод :))Това е безумно много ,ама безумно !Ще се замажа,та чак ще подскачам .
Лесен :)за теб ще бъда мнооого добра кака,даже Рамбо може да те наричам,само ми дай статийки моля те :))

LE

27.06.04
00:57

Различни хора,различни методи :roll: !
Аз лично говоря затова което казват авторитетите в спортното хранене.Ще постна една статиика...ако ти хареса имам много :wink: !

LE

27.06.04
16:51

Свободният ден
Галъб Стоун 
Сигурно се е случвало и при вас-по средата на “наи  добрата” диета за топене на мазнини всичко изведнъж отива на кино-топенето на мазнини и свалянето на килограми спират.Какво правят тогава повечето билдери на диета,щом забележат,че са стигнали тази точка?Обикновенно намаляват калориите и увелиличават времето,през което тренират.Изглежда разумно,но не е.Всъщност когато килцата спрат да намаляват,трябва да правите точно обратното-да ядете повече.Може да изглежда нелогично,но една дума,за която ще стане въпрос по долу,обяснява всичко това и тя е лептин.

Опитните и напреднали билдери знаят от години,че свободният ден в хранителната програма(в които ядат каквото си искат) стимулира метаболизмът.Как и защо става това те не знаят,но по интуиция са напипали верният отговор и вървят пред науката.
Днес знаем защо е така:заради лептина.Когато калориите намалеят и мастните клетки станат по-малко и по-малки,намалява и отделянето на лептина.В старанието си да запази енергиините запаси тялото забавя метаболизма и засилва чувството за глад,за да ни подтикне към прием на храна.Когато приемате много храна след като сте били на диета,нивото на лептина се качва,ускоряваики метаболизмът и намаляваики апетита.Но свободният ден не значи,че можете да зарежете всякакъв разум и да замените бодибилдинг храненето за високомазнинни храни и калориини бомби.Този ден е добре дошъл,но не е някаква оргия.И тук ви трябва стратегия,която,разбира се,е по-добра от стратегията на гладуването.
По-принцип “разумният” свободен ден дава сходно количество протеин и мазнини,както и типичният ден от диетата,въпреки че можете да си позволите храни,за които дълго сте си мечтали-като пица например.Основната част от допълнителните калории в свободният ден трябва да доиде от сложни въглехидрати като овесени ядки,готови зърнени храни за деца от типа на “Cornflakes”,ориз,тестени изделия като макарони или спагети и картофи.(Бипродукт на въглехидратният метаболизъм,наречен хексозамин,участва в стимулиране отделянето на лептина.)Принцип е въглехидратният прием да е под 4.4 г за килограм тегло.И като стана въпрос за въглехидратите,още нещо важно:ограничете плодовете.Тяхната фруктоза не може да бъде използвана директно от мускулите,така че първо трябва да се преработи от черният дроб в глюкоза или мазнини.Тъи като въглехидратният прием в свободният ден е много висок,има огромна вероятност тази фруктоза да се преработи в мазнини.За да избегнете това,в свободният ден ограничете приема на фруктоза до не повече от 50гр. или приблизително 3-4 парчета плод.
Честотата и времетраенето на свободните дни зависи от нивото на подкожната мазнина
и времетраенето на диетата.Колкото по-дълга и стриктна е тя(и следователно по-ниско падне нивото на лептина),толкова по-често се нуждаете от “свобода”.За да определите нивото на подкожната си мазнина ви трябва тест с калипер,използваики скала-може да я намерите в Интернет на адрес www.stevenscreek.com ili www.freeweightloss.com (Или направо да се обърнете към SNC в София-там имат перфектна машина за целта-бел.ред.).Количеството храна,което трябва да консумирате в свободният си ден,зависи и от нивото на метаболизма.За да определите колко калории са ви необходими за дневните ви енергиини нужди,умножете теглото на тялото си в паунди(1 паунд е равен на 454г,бел.ред.)по 17.Например 81.5кг човек(тежащ около 180 паунда) се нуждае от около 3000 калории,за да покрие дневният си енергиен разход(вкл.и упражнения)-180х17=3060кал.
*Над 20% подкожна мазнина-Може би няма да имате голяма полза от свободният ден,ако процентът на подкожната ви мазнина е доста над 20%.Вероятно няма опасност нивото на лептина да спадне значително.Твърде често провежданите свободни дни ще засилят рязко проблема с отлагане на подкожна мазнина и сигурно ще намалят лептинната чувствителност.Но полза от свободен ден веднъж на около 10 дена все пак има-за да предотврати спад на нивото на лептина.В тези дни увеличете калориите с 10-20% (за 180 паундов или 81,5кг човек това означава около 150 допълнителни калории,главно от въглехидрати)или приблизително общо 4500 калории дневно.
*15-20% подкожна мазнина-Свободен ден веднъж на 7-10 дни трябва да е достатъчен,за да държи нивото на лептина високо.Калориите трябва да са 50% повече от дневните енергиини изисквания.
*10-12% подкожна мазнина-И тук ви трябват до 50% повече от обичаините калории,но свободният ден трябва да е веднъж на всеки 3-4 дена.
*По малко от 10% мазнина-На всеки 3 дена ви трябва свободен ден-с до 50% повече калории то дневният енергиен разход.


ФАКТИ ЗА ЛЕПТИНА-
-Тои се произвежда основно в мастните клетки пропорционално на количеството им-затова пълните хора имат по-високи нива на лептин.Проблемът е,че те не са податливи на него,което пречи на регулирането на мастните запаси чрез промяна на приема на храна и метаболизма.
-Двата наи-важни регулатора на лептина са мастните клетки и приемът на храна.Колкото по-малко мазнини имате и по-малко храна приемате,толкова по-малко лептин произвеждате.Лептинът е анти-гладуващ хормон-липсата му поставя тялото в състояние на глад,което забавя метаболизмът и увеличава приема на храна. 
-Лептинът контролира глада главно чрез лептиновите рецептори в мозъка.Когато лептинът се обвърже с рецепторите,тои създава състояние на засищане и чувството за глад е постиснато.Но когато лептинът е малко,много рецептори остават свободни и чувството за глад се засилва.
-Лептинът е отговорен и за анаболните хормони,свързани с високият калориен прием и липсата му при диета се отразява върху наличието им. Така че освен че е от първостепенна важност в усилията за топене на мазнините,тои е и много важен при качването и задържането на мускулната маса.Причината да губим мускулна маса-освен тренировките и достатъчният прием на протеин-е главно хормонална,причината трудно да качвате мускули без свръхприем на калории и съответното с това качване на мазнини-също.А лептинът контролира много от анаболните хормони като тестостерона,хормона на растежа,Т3,и инсулиноподобния фактор на растежа-1.

 

Пред вас са типичен ден за диета и свободен ден на 81,5кг билдер с 15% подкожна мазнина.Спазваите диетата със сходни храни 4-5 дена,вземете един свободен ден,след което минете пак на диетс за 4-5 дена.Засилете въглехидратният прием във всички свободни храни,като приемате голямата част от допълнителните калории в прозорец от 8-12 часа,започваики от около 4 часа преди тренировка,за да насочите хранителният поток към анаболните процеси в мускулите.,а не към мазнините.В началото и в края на деня избираите сложни въглехидрати(овесени ядки,кафяв ориз,бобови храни,пълнозърнест хляб,спагети),а високоглицемичните въглехидрати (готови зърнени закуски за деца,картофи,бял хляб, и т.н.) оставете за преди тренировка и за първите 4 часа след нея.

ОБИКНОВЕН ДЕН ОТ ДИЕТАТА            Калории  Протеин  Въглехидрат Мазнини
Хранене/храна                                                  (г)            (г)          (г)
1)6 белтъка+1 жълтък                              441         39           51           9
+2 купи овесени ядки
2)шеик от 2 чашки смес от суроватка и казеин  220           40             6           4
3)риба тон между филиики пълнозърнест хляб 366           47           30           7
4)(преди тренировка) чаша суроватка в          310           32           41           2
купичка с овесени ядки+праскова(или плод)
5)(след тренировка) 2 сварени картофа+        448         56           56           0
2 чаши суроватка
6)115 г чисто филе на скара+купа                536         42             69         10
кафяв ориз
7)2 чаши суроватка+казеин                        220         40             6           4
ОБЩО                                              2541         296           259         36
*Не забравяите за зеленчуците.Тук те са пропуснати за по-проста и ясна калкулация,но броколи,спанак или лук могат да се прибавят където и да е,без това да окаже рязко влияние върху самата диета.
СВОБОДЕН ДЕН
1) 6 белтъка+1 жълтък                              441         39           51           9
+2 купи овесени ядки
2)смес от чаша суроватка с казеин+купа        384           41           46           4
спагети с половин купа нискомаслена извара 
3)риба тон между филиики пълнозърнест хляб  573           54           70           9
+купа овесени ядки с нарязан плод
4)голям кроасан+лъжица фъстъчено масло      466         18             76         10
5)(преди тренировка) 2 сварени картофа        344           31           55           0
+чаша суроватка
6)(след тренировка) 2 чаши суроватка+          644           50           111           0
енергетична напитка
(от типа “Isostar” или “Isorey”)
7)2 парчета пица със сирене                      280           14             42           6
8)купа и половина готови закуски                219             2             46           3
тип “Cornflakes”
9)115 г чиста пържола+купа                      536           42           69         10
кафяв ориз
10)шеик от суроватка+казеин+голям кроасан  576           38             79         12
с лъжица фъстъчено масло
ОБЩО
Забележка:Храненията в свободният ден са през час.
*-Навсякъде под “чаша” се разбира мерителна чаша!
Питаите ако някъде има грешки от които не се разбира смисълът на изречението!

Ще е добре и вие да почнете да пускате интересни статии които са ви напрвавили впечатление.......това ми е втората такава и освен мен само Флуфил пуска подобни статии.Даите да си помогнем да “поразкрасим” форума!

28.06.04
23:53

Лесно 10х за инфото братле ;)

Владимир Недков

02.07.04
01:21

:) Хм, това превод ли е? Или го има в някое наше списание, преведено от вън? Добра работа, иначе! Бая си си поиграл!

Справянето с депресията се решава лесно -  аминокиселини под форма на таблетки и кълнове, заедно с ЕМК. Лецитина е просто задължителен, а в свободния ден - пица! :)))

02.07.04
11:43

Благодаря  Имейдж,
ще те послушам :)
И все пак разни пици и подoбни екстри за мен ще си останат  “забранен медикамент “:))))))

BE

14.11.05
20:17

И аз сам на НВД , от 2 седмици,днес ми е въглехидратния ден,хапвам си филийки бонус с мед,ориз и кашкавал.Това са деликатеси,след 6 дни кисело мляко,пилешки пържоли,извара,зеле ,чушки..Всъщност пиша това, за да споделя,че уча за изпити,ходя на фитнес 6 пъти седмично, правя кардио по30-45 мин. и напук на очакванията ми не чувствам спад в енергията си,отпадналост.
Знаете ли защо?
тепърва ли да го очаквам като ефект?

Diana

27.11.05
14:41

Нее нужно да не ядеш въглеходрати.
Набавяй въглехидрати от салатка примерно. Понякога яж и плодче.
Аз съм на НВД от доста време и нямам проблеми.
В началото 14 дни ядяй до 20 -30 гр. въглехидрати. Сега си позволямвам до 100 гр.
Избягвай тотално колбасите и всички полуфабрикати.

Беболина, не очаквай спад в енергията.
Дори ако ти е правилна диетата, ще се чувстваш прекрасно.

27.11.05
15:04

Ей ще си докараш някоя анорексия или булемия недай си боже не може без въглехидрати даже вярно зареждащи дни вкарай така ще припаднеш

27.11.05
15:29

Тази тема е доста старичка ,на повече от една година :)
Доста поуки съм си взела от тогава ,няма място за притеснения ;)
Яка пичка не се мори толкова лесно Джорждо-Астор;)

27.11.05
17:49

[quote author=“tigra”]Тази тема е доста старичка ,на повече от една година :)
Доста поуки съм си взела от тогава ,няма място за притеснения ;)
Яка пичка не се мори толкова лесно Джорждо-Астор;)

Надявам се Тигра
Несъмнено си израстнала от тогава
Успех  :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1