Креатин=рак?!?!

traveller

04.01.06
21:23

Здравейте аз съм нов член на този форум и искам да ви питам защото прочетох че ако се приема по-дълго време, може да окаже вредно въздействие върху организма и да предизвика алергии, нарушения във функцията на бъбреците и рак. Това го пише в сайта на ББ-тийм?
Какво ознаава по=продължително време колко е това.А вярно ли е за рака защото е много плашещо...?
Благодаря ви!

SI

04.01.06
22:03

И аз съм го виждал това в сайта. Ето какво пише точно за креатина:

Как се произвежда/изолира?
В промишлен мащаб креатина се произвежда чрез химичен синтез от две изходни вещества - от цианамид или от тиоурея. Креатинът, произведен от тиоурея, има различни примеси - дихидротриазин, дицианамид, остатъчни количества тиоурея, поради които, ако се приема по-дълго време, може да окаже вредно въздействие върху организма и да предизвика алергии, нарушения във функцията на бъбреците и рак.

Тогава въпросите ми са два: след като произведения от тиоурея има примеси и може да предизвика рак, то тогава този от цианамид напълно безвреден ли е ? И ако да, то на кои фирми креатина е произведен от цианамид ?

madwolf

05.01.06
14:33

[quote author=“traveller”]Какво ознаава по=продължително време колко е това.А вярно ли е за рака защото е много плашещо...?

Независимо от какво се произвежда креатина, той повече или по-малко натоварва някои органи.Казват че бил почти безвреден, да така е, но само ако не се прекалява с него.Добре е на всеки 2 месеца(през които се приема креатин) да се прави по 1 месец почивка.Аз така го пиех и нямах никакви проблеми(разбира се дозите също не бива да се превишават).
Колкото до рака...това май за сега е само на теория, поне аз не съм чувал някои да е получил рак от креатина.

traveller

05.01.06
15:12

а какви са дозите за 60кг човек и трябва ли да се смесва с гейнър
зная че трбва да има зареждащ период от 4-6 дена но в какви дози и кога се пие нещо не ми е ясно....
знам че има много такива теми но много трудно се намира това което търсиш....а и темите тук са над 2000 сигурно,ако не и повече
предварително благодаря....

madwolf

05.01.06
15:50

По време на зареждащият период пии по 20гр. креатин на ден(на 4 дози по 5гр.).Сутрин 5гр, 15-30мин. преди тренировка 5гр, след нея пак 5гр. и след час-2 пак 5гр.(Избягваи да го пиеш вечер, защото може да предизвика безсъние)
След зареждащия период пии по 5гр. на ден(преди или след тренировка), а може и на 2 приема по 2.5гр. преди и след тренировка

06.01.06
18:21

краетинът, както и голяма част от останалите суплементи се употребяват сравнително от скоро и затова все още няма задълбочени изследвания върху ефекта от употребата им в дългосрочен план. Напълно е възможно при някои хора да има странични ефекти под формата на алергии и пр. , то напрактика си е така с огромна част от медикаментите, хранителните субстанции, екстракти и пр. Едни ги понасят добре, други не.
За рака не мога да твърдя със сигурност, но съм чел, че повишавал риска.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1