06.01.06
11:41
Сега тренирам главно за покачване на маса и правя по 4 повторения с по голяма тежест.Въпроса ми е добре ли е да правя мъртвата тяга по 4 повторения
Прави пирамида като последните ти повторения са 4 така се качва наи много сила поне при мен
06.01.06
20:20
[quote author=“dido__”]би ли обяснил малко че не знам какво точно е пирамида
1x10
1x8
1x4-6
1x4-6
За всяка серия слагаш повече килограми, но правиш по-малко повторения.
06.01.06
20:28
мда 10-8-6 я правя аз пирамидата при тягата и съответно си покачвам тежестите...
sorry ама тука в залата която съм няма кирилица,пирамида само за тягата ли може да се използва или за друго,а за упражненията за неглавните мускулни групи като трицепс,бицепс мога ли да правя упрянения с голяма тежест,но малко повторения
Използвай Кредор Моля !!! Преведох ти поста
DJGorgio-Astor
07.01.06
11:38
Да, този тип “техника” може да се прилага за всички мускулни групи, но по-добре да се ограничава до базовите упражнения. За разнообразие може да се използва тук и там :D
ако го огранича само до базовите упражнения,за другите какво остава?по 8 повторения
07.01.06
22:34
Аууууу пак обърках. Аз си мислех за съвсем друго нещо.:oops: Пирамидите може да си ги правиш навсякъде :)
еми добре ще пробвам така да видя как е с пирамида ще правя по 4 серии,така добре ли е ?
[quote author=“dido__”]еми добре ще пробвам така да видя как е с пирамида ще правя по 4 серии,така добре ли е ?
Добре е но зависи за коя М група и дали няма да претренираш (в смисъл ако правиш много упр. и повторения).
Каква е разликата да правиш пирамида
1х10
1х8
1х6
1х4 като качваш все повече тежеста и това да правиш такава при която постепенно сваляш тежестта?
10.01.06
14:25
С тиа 4 повторения на тяга само ще си нараниш кръста ... сам си решаваи
Тягата е тежко нещо и е само за билдери с стаж над 10 гидини! И винаги с колан!
10.01.06
14:29
[quote author=“Miguel”]С тиа 4 повторения на тяга само ще си нараниш кръста ... сам си решаваи
брейййййййййййййййййй ти 10 години знаеш ли колко са е!
10.01.06
14:32
[quote author=“Miguel”]С тиа 4 повторения на тяга само ще си нараниш кръста ... сам си решаваи
И как го измисли това ???
10.01.06
14:36
Стига бе! :D
Тягата ще е тежка, ако сложиш повечко дискове.
За начинаещи :
1. Разучете правилната техника - задължително. Не слагайте големи тежести докато не сте сигурни в техниката, защото това е едно от най-опасните(но и едно от най-успешните и задължителни за маса) упражнения.
2. Започнете с лека тежест(само лост) и увеличавайте всеки път с 2,5-5 кг.
3. След тяга организма има нужда от повече възстановяване от обикновено. Хубаво е поне 2 дни да минат до следваща тренировка.
4. Трябва да се замисли добре къде в тренировката ще се сложи тягата, тъй като при нея натоварването е по-голямо.
5. Коланът изнежва кръста. Да се слага само на тежки серии с малко повторения.
6. При проблеми с кръста трябва добре да се замислите дали въобще да правите тяга.
Това се сещам засега.
13.01.06
18:46
Аз преди 2 дена правих тяга за първи път и много добре ми се отрази, въпреки че нямам 10 години стаж :)
19.01.06
09:31
[quote author=“manson”][quote author=“Miguel”]С тиа 4 повторения на тяга само ще си нараниш кръста ... сам си решаваи
брейййййййййййййййййй ти 10 години знаеш ли колко са е!
Знам аз колко са и е добре да си запазиш кръста за напред а не да се претовариш и прецакаш. Има много упражнения на света и не е речено че само с тяга става и то с голем зор