08.01.06
12:32
Съдържание: 280гр. пилешки гърди (2 парчета от около 140 гр), 3 купички спанак, нарязан на едро, купичка макарони по избор, купичка и половина пилешки бульон, 2 щипки сол, щипка червен пипер, 2 малки скилидки чесън, супена лъжица обикновен зехтин, счукан черен пипер, риган (може и сушен).
Приготовление: подправете пилешките гърди със сол, ригън и черния пипер и ги оставете настрана. В тенджера сварете макароните според предписанието на опаковката. Загрейте грила или скарата и сложете пилешките гърди. Нарежете чесъна на малки късчета и го смесете заедно със супена лъжица зехтин в съд на огън на средна топлина. Щом чесъна започне да побелява, добавете спанака и бульона и дръжте всичко на огъня около 4 минути - приготвянето е бързо, тъй като спанака има много фини листа. Тук макароните трябва да са вече готови - изцедете ги и ги сложете в чинията. След като пилешките гърди станат готови сложете и тях там. Преди да изсипите спанака върху макароните, сложете в сместа с него сол и черен пипер на вкус и добавете чаена лъжица зехтин. Изсипете всичко това върху макароните и сте готови.
Съдържание: 640 калории, 60 гр. протеин, 82 гр. въглехирати, 8 гр. мазнини.