09.01.06
13:56
Здрасти на целия форум!!!
Интересува ме как да си оформя релефа, и да кача 5-6 килограма.Да си взимам ли някаква химия или там както му казвате....Само не ми се смейте защото попаднах тук случайно, нищо не разбирам от фитнес и т.н, а пък нямам в момента време да търся къде е темата за моето запитване!
Ако някой се интересува какво ям и на какво приличам, за да се ориентира по лесно каква програма да ми предложи ето:
Тегло:65, Височина:180, остналите мерки не ги знам, но с една дума само кокали и жили съм - мазнотии нямам никакви.Храната ми е почти всеки ден различна.
Вредни навици:цигари-да(в процес на спиране) :? , алкохол:отказан! :lol:
Мерси предварително за съветите!
Ами първо реши какво искаш да сваляш ли да качваш ли не стават и двете едновременно :D , За химия не си и мисли
09.01.06
14:39
Ми май искам само да качвам не да свалям, че с мойте 65 килца съм на изчезване :oops:
Ами, ръце, крака, гръб, корем, общо взето по малко навсякъде, но равномерно.
[quote author=“Suse”]Ми май искам само да качвам не да свалям, че с мойте 65 килца съм на изчезване :oops:
Ами, ръце, крака, гръб, корем, общо взето по малко навсякъде, но равномерно.
гледай сайта и чети, като имаш конкретен въпрос давай?
09.01.06
19:08
Разгледах форума и останах доста учуден колко инфо има и си изясних доста неща: :lol:
За момента имам две питания:
Храненето:ако не се храня по някоя точна хранителна програма проблем ли ще е при положение, че ям доста и от всичко, но от три години не съм мръднал повече от 1 килограм :?
Тренировка:прочетох двата вида тренировки за начинаещи - “за абсолютно начинаещи” и “за начинаещи”.Абсолютно начинаещ съм, но това нищо не ми говори:
първи ден - тренировка
втори ден - почивка
трети ден - тренировка
четвърти ден - почивка
пети ден - тренировка
шести ден - почивка
седми ден - почивка
“Тренировка” е доста общо понятие и за това се спрях на втория вариант:
първи ден - гърди, бицепс, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - крака, корем
Като за начало смятам да тренирам по 1 час на ден и за това сам си допълних седмия ден(крака, корем).
Ако някой има да допълни нещо или да ме поправи ще се радвам..(се пак съм още абсолютен бот по фитнес въпросите)
7ден го оставяш почивка.тая програма дето си си я избрал е класическа за начинаещ.3 дни тренировка са ти предостатъчни.Ако толкова искаш да тренираш в 7 ден прави само корем :wink:
10.01.06
03:57
Mного съм благодарен за отзивчивостта ви!Такива хора като всички тук във форума ме стимулират още повече за здравословен живот и постоянство в бъдещото ми настъпване във фитнеса :D
10.01.06
14:29
[quote author=“Suse”]...но от три години не съм мръднал повече от 1 килограм :? ...
Тия 3 години тренирал ли си нещо?
7ден е излишно да правиш пак крака, програмата е добра, но щом си начинаещ не се хвърляй веднага на тежкото и повече упр. и серии, прави по-малко но така че да стресираш мускула за да расте, прави базовите упр. храненето е много важно, щом си качил само 1кг значи не си ял достатъчно, раздели си яденето и яж поне 4 пъти на ден. Наблегни на храната в която има повече въглехидрати. Успех.
10.01.06
21:52
Не не съм тренирал нещо по сериозно, само за тонус бягане по 2-3 километра и това е....
“Като за начало смятам да тренирам по 1 час на ден и за това сам си допълних седмия ден(крака, корем).”
Това не е критерий.Да тренираш един час не означава нищо.Тренирай толкова,колкото трябва.Никой не е казал,че трябва да е точно час.Ако свършиш по-рано направо си тръгваш и започваш да ядеш :)Хубаво е тренировките ти да не са по-дълги от 75мин. Между 45-60мин. според мен си е идеално.И наистина както ти казаха няма смисъл да си допълваш седмия ден с крака(отново).Гледай да се храниш много и редовно.Яж поне по 5 пъти.Не казвам,че всеки път трябва да се тъпчеш,но поне през около 2,5-3ч. трябва да хапваш по нещо.Месо,ориз,картофи,мляко и други млечни продукти.А и щом си слаб и с бърз метаболизъм може да хапваш повече въглехидрати.На теб ти трябва доста силна храна.
11.01.06
09:34
Аахаааа значи ето къде ми бил проблема-бързия метаболизъм!До сега съм е хранил 3 пъти на ден редовно и стабилно.....
Ама щом казвате да хапвам по 4-5 пъти няма проблем - пък дано излезне нещо :lol: