Да варя ли мюслито?

Купих си пакет мюсли, но на него пише да се вари :( а на мен ми е гадно като е сварено. Преди като съм си купувала все си го ядях само залято с кисело мляко и престояваше 10-20 минути. Пречи ли и това да го ям така? Като четох съдържанието, не е различно от на другия вид, който съм купувала.

10.01.06
10:18

Ако го смесваш с мляко ще се намали усвояемостта на мюслите. Разбира се, важното е както и на теб ти се харесва най-много.
Принципно и аз ги ям с мляко. :) Или с кисело, или разбити в шейкър с прясно и след това ги изпивам. ;)

10.01.06
10:21

Не съм чувал никога за мюсли, което се вари. Възможно е овесените ядки в него да не са фини, а пълнозърнести, което е по-полезно. Ако е така, варенето е възможно, но не е задължително.
Това, което те съветвам е да си направиш домашно мюсли. Първо е много по-вкусно, второ е по-полезно /в купешкото мюсли има корнфлейкс, който е с висок гликемичен индекс и други пълнители/.
Значи купуваш си пълнозърнести овесени ядки /или в Метро има смес от 4 различни вида пълнозърнести ядки/.  Прибавяш по твой вкус сушени плодове /аз лично много обичам със сушен кокос/, ядки всякакви /аз го правя със смес от орехи и бадеми/, белени слънчогледови и/или тиквени семки, ленено семе ако желаеш.
Заливаш с прясно или кисело мляко /към киселото можеш да прибавиш и извара за увеличаване на протеиновото съдържание/, оставяш да престои 10-20 мин. Ако опиташ подобна смес за една седмица, силно се съмнявам да се върнеш към купешката, да не говорим че е много по-полезна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1