Помощ!

AL

11.01.06
18:15

въпроса е в това че сам запознат добре с хранителните добавки.. а докато ме издържат родителите ми не искат да ми дават пари за протеини и геинъри (което аз искам) може ли някои да напише ДАЛИ СА ВРЕДНИ протеините на прах... за да го покажа на родителите ми МЕРСИ предварително!

11.01.06
18:27

Не е вреден протеина :wink:  8)

AL

11.01.06
18:34

знам де ама ако може да понапишите малко повече :)

IV

11.01.06
20:05

тренирам от 4 години и в първитв месеци си криех протеините.Но след тва вече не ама и майка ми и баща ми още ги мислят за анаболи ама нищо не ми казват.

Кажи им само че всичко което е вредно се взема с рецепта. Затова са законите и организациите за опазване на общественото здраве. Протеини, гейнъри, ами ХМБ, АК, глутамини и т.н. се продават свободно. Направи си извода  :D

11.01.06
21:15

Бе не са вредни,както ти каза Manson нямаше да ги има така свободно по магазините...Повечето да не кажа сичките са на растителна основа и почти нямат странични ефекти! Влез в сайта на нутрим и им дай да четат.УспеХ  :D

[quote author=“kaliksto”]Бе не са вредни,както ти каза Manson нямаше да ги има така свободно по магазините...Повечето да не кажа сичките са на растителна основа и почти нямат странични ефекти! Влез в сайта на нутрим и им дай да четат.УспеХ  :D

Е не са на растителна основа всичките... гледам, че си от Търново. Аз също. В коя зала си?

AL

11.01.06
21:42

аз сам от търново при Христомир тренирам

12.01.06
12:20

Mansosn за тва казвам повечето,понеже не познавам някои...Иначе си тренирам в една зала на стадиона,където половината е стрелбище др половина е фитнес.

12.01.06
13:17

това с хранителните добавки и мнението на родителите  е остатък от дългите годинки възпитание в идеите на комунизма  :wink:  иначе целия свят се е развивал и развивал и е отишъл доста напред пред нас  а ния още сме /поне преди 5 години бяхме/ на принципа като от козия рог /филма/ най тлъстата мръвка за най големия юнак  :wink:  има логика но ........

12.01.06
15:54

[quote author=“cleaner”]това с хранителните добавки и мнението на родителите  е остатък от дългите годинки възпитание в идеите на комунизма  :wink:  иначе целия свят се е развивал и развивал и е отишъл доста напред пред нас  а ния още сме /поне преди 5 години бяхме/ на принципа като от козия рог /филма/ най тлъстата мръвка за най големия юнак  :wink:  има логика но ........

Не ми стана много ясно какво искаш да кажеш с това за родителите, но и аз небих давал пари на сина си за никакви добавки след време, като почне сам да изкарва пари, да си купува. Също и за цигари и алкохол. Виж за качествена храна съм съгласен. Значи смятам , че на момче на 15-16 г. не му трябват никакви добавки.Първо да се научи да тренира , защото тренировката не е просто отиваш в залата и дигаш железата :lol: , трябва време и да видиш как реагира тялото ти на различните тренировки и т.н. А пък на тази възраст лесно можеш да се подлъжеш и вместо добавки да купиш  “бонбонки”!

12.01.06
16:07

:D много съм съгласен относно парите и възрастта /скоро с мойта приятелка видяхме едно детско- бебешо почти яке което струваше 500 кинта и поспорихме за това дали ако имаме дете ще му го купим и заключението беше че след половин година то няма да му става  и че несме толкова богати за да хвърляме тези пари за него - по добре за други по важни неща/ така че наистина си много прав!

12.01.06
18:37

cleaner Освен че излезна от темата абсолютно нищо не разбрах от поста ти,какво му беше целта...Аз доколкот разбрах техните са съгласни да му дават пари стига да се докаже че не са вредни,пък ако съм разбрал неправилно,да ми се изтрие предния пост. :oops:

AL

12.01.06
20:13

ред обесни ми какво вредно има в земането на геинар и тогава ще се саглася с теб пак и не сам толкова изостанал за да не знам какво да си купя и да се подлъжа с “бомбонки” както казваш ти на 17 години сам тренирам си от 2 години.. незнам.кажи ми поне една причина да не земам добавки ?

13.01.06
10:26

[quote author=“Aleksandr0v”]ред обесни ми какво вредно има в земането на геинар и тогава ще се саглася с теб пак и не сам толкова изостанал за да не знам какво да си купя и да се подлъжа с “бомбонки” както казваш ти на 17 години сам тренирам си от 2 години.. незнам.кажи ми поне една причина да не земам добавки ?

Никъде не съм казал, че е вредно :evil: , просто казах , че ще бъде разпиляване на средства един начинаещ да взима всякакви скъпи добавки, когато още хабер си няма как се тренира(не визирам тебе лично)Значи на възраст завършваща на “найсе” :)  ако нямаш някакви високи спортни цели, а по-вечето едва ли ги имат, не виждам смисъл от всичките скъпи добавки.
Ако синът ми след време дойдепримерно на 15-16 тежи 60кг с ръка 32 :lol:  и ми каже , тате дай пари за добавки ,  ще му кажа първо направи ръка 42 и тогава ще видим :lol: !

13.01.06
10:51

абе аз когато бях в тази възраст много ме бе яд на това че хем тренирам и качвам сила доколкото съм можел хем нещо размерите никви ги нямаше след години се замислих върху тва . според мен проблема беше, че аз растях  на костна система и съм се издължил с 7 см. което както и да го погледнете по онова време ми се струваше отчайващо блъскам ям блъскам ям и все нищо- бегъл визуален ефект иначе килца на лег на клек си качвах но и доста често претренирвах  :lol:  дори с тренировка за мускул 1 път в седмицата - в днешно време с добавки  и 15-17 годишни правят дефиниции на мускули и малко маса тогава нямаше такива неща, молил съм се на баща ми да ми направи подарък за нова година 1 килограм протеин на MLO :wink:  струваше маса пари за онова време а тои само като видеше тази лъскава опаковка и ме поглеждаше неодобрително. няма да коментирам по темата повече

13.01.06
11:11

Няма нищо вредно в добавките,всичко което го има в тях може да се приеме и от храната,но в много по-малки количества.Например за да усвоиш 5 гр. креатин от месото трябжа да изядеш 5 кг. месо.А за протеините,гейнерите и т.н. няма да казвам,там нещата са същите.Заведи родителите ти в някои магазин да им обяснят за какво става въпрос!Аз имах същия проблем,а сега баща ми ме пита кое ми е свършило,че му искам пари :)

13.01.06
22:04

Освен да им дадеш литература да прочетат , няма друг начин да ги убедиш.
По принцип за обикновенните хора трениращите (напредналите като мен например  8) ) са 100 % стероидни маниаци , и изобщо всичко е забулено в митове и легенди

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1