Как е най-добре ??? DJGorgio-Astor дай савет !

Прескочи до:
SK

17.01.06
08:52

[quote author=“Rocky^”]Според мен с тоя стаж още ти е рано за това разделяне-тренирай всички мускулни групи в един ден три пъти седмично-понеделник,сряда,петък.Закъде си се разбързал:)?

Това ми звучи абсурдно !!!Точно поради факта, че ми е малак стажа как да тренирам всички мускулни групи в един ден ?!?!?!
Ти да си чувал за претрениране ?!?!?! :evil:

17.01.06
09:07

[quote author=“KickBoxer”][quote author=“Rocky^”]Според мен с тоя стаж още ти е рано за това разделяне-тренирай всички мускулни групи в един ден три пъти седмично-понеделник,сряда,петък.Закъде си се разбързал:)?

Това ми звучи абсурдно !!!Точно поради факта, че ми е малак стажа как да тренирам всички мускулни групи в един ден ?!?!?!

Правиш по две серии на мускулна група три пъти на седмица, :!:  но ти си преценяваш сам кое е най-добро за теб.

17.01.06
11:44

[quote author=“KickBoxer”]Това ми звучи абсурдно !!!Точно поради факта, че ми е малак стажа как да тренирам всички мускулни групи в един ден ?!?!?!Ти да си чувал за претрениране ?!?!?! :evil:

Точно понеже ти е малък стажа трябва да тренираш всички мускулни групи в един ден, горе-долу както каза red! Понеже още нямаш този опит, който е нужен за да извлечеш максимума от всяка серия. И не го казвам от пренебрежение за стажа ти, просто това важи за всяко едно нещо в живота. Трябва време за да се изгради връзката “мозък-мускул”.

Джо Уайдър дава така да се тренира първите 3 месеца, Арнолд в книгата си “Тайните на моя успех” пише, че по тази с-ма е тренирал една година преди да почне сплит-тренировките.

Относно по-горе, че Арнолд е тренирал гърди-бицепс ще кажа, че сам пише, че любимата му тренировка е бицепс-трицепс-предмишница.

И, KickBoxer, точно обратният принцип важи - колкото по-добър ставаш, толкова повече разреждаш тренировките за да не претренираш! :wink:

17.01.06
15:30

[quote author=“KickBoxer”][quote author=“Rocky^”]Според мен с тоя стаж още ти е рано за това разделяне-тренирай всички мускулни групи в един ден три пъти седмично-понеделник,сряда,петък.Закъде си се разбързал:)?

Значи ,че тренираш 3 пъти седмично  всички групи в една тренировка-правиш само по едно упражение за мускулна група и то е основно-leg,клек,раменни преси и тн..събират се около 6-7 упражнения.Претрениране няма да има,това е класическа система и идеята е да придобиеш една добра основа.

DO

17.01.06
17:53

Преди да взема отношение по темата, ще си позволя една малка кратка забележка. KickBoxer, хубаво е че се интересуваш и питаш за мнения, но от начина по който си го направил, човек остава с впечатлението че “Кажете каквото знаете, пък аз ще правя каквото ми каже DJGorgio-Astor ” Моите уважения към DJGorgio-Astor , той найстина е един от малцината хора във форумите, който дава много обективни съвети и найстина си струва да го послушаш, работата е там че не си избрал правилният начин да се обърнеш към останалата аудитория, от която искаш мнение. Както и да е, давам по темата.
  Както голяма част от хората тук, аз също смятам че по удачният вариант в твоя случай е комбинирането на гърди - трицепс и гръб бицепс. При изпълнението на упражнеията , тези мускулни групи се явяват синергисти, тоест трицепса се натоварва при упражненията за гърди а бицепса - при упражненията за гръб. По този начин, след тренировката ти за голяма мускулна група е достатъчно да пуснеш 2 упражнения за съответния синергист, което ще доведе до максималното му натоварване. По този начин ще имаш максимална сила при започването на другата си голяма мускулна група в съответния ден. Друго предимство е че намаляваш обема на тренировката си, без да намаляваш качеството и, а по този начин се предпазваш както от претренирване, така и от опасни травми, които са често срещани при начинаещи билдъри. Разбира се тренировката по обратния начин също не е грешна- просто тя акцентира повече върху ръцете ти, а за начинаещи билдъри е винаги по-добре да акцентират върху големите си мускулни групи , тъй като ръцете така или иначе имат добър растеж, имайки предвид участието им във всички останали упражнения.

17.01.06
22:21

[quote author=“dontoni_”].
  Както голяма част от хората тук, аз също смятам че по удачният вариант в твоя случай е комбинирането на гърди - трицепс и гръб бицепс. При изпълнението на упражнеията , тези мускулни групи се явяват синергисти, тоест трицепса се натоварва при упражненията за гърди а бицепса - при упражненията за гръб. По този начин, след тренировката ти за голяма мускулна група е достатъчно да пуснеш 2 упражнения за съответния синергист, което ще доведе до максималното му натоварване. По този начин ще имаш максимална сила при започването на другата си голяма мускулна група в съответния ден..

абсолютно вярно!!!

17.01.06
23:37

[quote author=“dontoni_”]Преди да взема отношение по темата, ще си позволя една малка кратка забележка. KickBoxer, хубаво е че се интересуваш и питаш за мнения, но от начина по който си го направил, човек остава с впечатлението че “Кажете каквото знаете, пък аз ще правя каквото ми каже DJGorgio-Astor ” Моите уважения към DJGorgio-Astor , той найстина е един от малцината хора във форумите, който дава много обективни съвети и найстина си струва да го послушаш, работата е там че не си избрал правилният начин да се обърнеш към останалата аудитория, от която искаш мнение. Както и да е, давам по темата.
  Както голяма част от хората тук, аз също смятам че по удачният вариант в твоя случай е комбинирането на гърди - трицепс и гръб бицепс. При изпълнението на упражнеията , тези мускулни групи се явяват синергисти, тоест трицепса се натоварва при упражненията за гърди а бицепса - при упражненията за гръб. По този начин, след тренировката ти за голяма мускулна група е достатъчно да пуснеш 2 упражнения за съответния синергист, което ще доведе до максималното му натоварване. По този начин ще имаш максимална сила при започването на другата си голяма мускулна група в съответния ден. Друго предимство е че намаляваш обема на тренировката си, без да намаляваш качеството и, а по този начин се предпазваш както от претренирване, така и от опасни травми, които са често срещани при начинаещи билдъри. Разбира се тренировката по обратния начин също не е грешна- просто тя акцентира повече върху ръцете ти, а за начинаещи билдъри е винаги по-добре да акцентират върху големите си мускулни групи , тъй като ръцете така или иначе имат добър растеж, имайки предвид участието им във всички останали упражнения.

Ами и аз точно това съм написал по горе

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1