13.01.06
00:57
Ами работата е там, че съм решила да се охарча някой лев(т.е. да охарча баща ми де) в името на хубавата и стегната фигура, но се двоумя м/у тези двата - вело и кростренажор. Какво бихте ме посъветвали вие, като имате предвид, че целя отслабване ( не много - 2-3 кг) и стягане. Разбира се, ще полагам и други усилия с цел съвършено тяло - ще си ходя и на тае-бо, фитнес, но кое все пак ще ми препоръчате?Вие кое бихте избрали ? Аз засега съм се спряла на кростренажора.
П.П. Между другото кростренажора може ли да се използва от мъже, които нямат за цел да отслабват ?
Не съм сигурен дали кростренажор е тоя уред, при който си прав, краката описват елипсовидни движения, а за ръцете има подвижни ‘’щеки’‘, но ако и това - вземай го и не му мисли много. Този уред е доста по-комплексен от велоергометъра, не ти се натъртва задника и някой други работи, не се претоварват ставите от подскоци като при бягащата пътечка и наподобява качване на стълби, което е безценно упражнение.
Защо питаш дали можело да се използва от мъже - разбира се, че може, стига той да се вписва в указанията за допустими кг. Целта не е задължително да е отслабване (все пак за сваляне основно е диетата), а за общо стягане, тонус, засилване на сърцето като мускул и т.н.
13.01.06
12:31
Ako под крос-тренажор разбираш бягаща пътечка аз съм твърдо “за”. Някакси, чувствам да се натоварвам много по-качествено, а четох една статия, в която сравняваха енргийния разход при различни видове аеробни дейности и бягането със скорост 10 км/ч гореше най-много калории. От любопитство пробвах пътечката на тази скорост да видя дали е лесно достижима :) . Без проблем!
Относно проблема със ставите, които изтъкват на доста места, ме предупредиха момчета от залата и мен, когато казах, че започвам да тичам на стадиона. Понеже съм 101 кг/177 см. Затова всеки път разгрявах глезените добре и правех малко разтягане и нямах никакви проблеми цяло лято, докато тичах 2 пъти седмично.
Така че конкретният ми съвет е да отидеш в зала, която има и от двата уреда и да ги пробваш за да видиш как ти лично ще ги почувстваш. В смисъл кой уред имаш чувството, че е по-резултатен, защото психологическият фактор е много важен, нали? И също, кой тип аеробна дейност ти допада повече - не да го купиш и после да го използваш за закачалка на дрехи. :lol:
От теб зависи избора!
ау е те тва е бе хора кви пътечки :) http://www.nikisport.dir.bg/images/Velo/mondeo.jpg иначе и аз съм за кростренажора щото колело си карам и без тва хаха
13.01.06
12:47
:lol: :lol: :lol: Sorry! Тогава, ако трябва да се избира само от кростренажора и велоергометъра и аз съм за кростренажора!
Естествено, нищо не може да замести бягането.Велото си е малко ... симулация на бягане-не се горят толкова калории като при бягането.
Велото може да се използва успешно от хора с проблеми с ставите
14.01.06
11:19
Благодаря ви за отговорите! :) И аз предполагах, че кростренажора е по-добрия избор - сега се доуверих. Още днес може би ще се сдобия с него.
А в предния си пост питах дали може да се използва от мъже заради брат ми. Въпроса ми е дали и той ще може да го ползва, като се има напредвид, че няма нужда от отслабване, а точно обратното ? Май няма да е много удачно.. :?