13.01.06
18:02
Здравейте
Реших да си купувам велоергометър и от много разглеждане и питане се стигна дотам че не знам какво да си взема.
Значи бях се спрял на АБФИТ 260 или Бади скалпчър-БЦ5500, обаче се оказа че производителите им предписват максимално тегло на трениращия 100-110 кг, а аз сум 124, предполагам че ще има проблем с това нали. Ако някой има наблюдения от залата кадето тренира моля да сподели.
Днес разглеждах на бпдиспорт колелеата, и ми препоръчаха един модел обаче струва 450лв,а честно казано нямам толкова. И още нещо- предложиха ми и някакъв който не бил магнитен а с верига, какво значи това и има ли толкова голямо значение.
Въобще ще съм благодарен на всякакво инфо по темата и на препоръки относно марки и модели
Благодаря
Темата не е за тук !!! Местя я в общи
DJGorgio-Astor
Според мен решението е да бягаш навън,докато свалиш 20-ина килограма и тогава си купи колелото.
P.S.Само с тренировки не става,трябва и диета(с по-малко въглехидрати).
Успех!
[quote author=“Rafael”]Според мен решението е да бягаш навън,докато свалиш 20-ина килограма и тогава си купи колелото.
P.S.Само с тренировки не става,трябва и диета(с по-малко въглехидрати).
Успех!
абе човек тои е 125 кг това си е бая натоварване на ставите? брат ми дето е към 115 взе да се оплаква от колената ... нека си купи велоергометъра поне като върти педалите няма да има проблеми с ставите
14.01.06
00:26
глупости са това,един пич от враца е 130 кг. и върти на колело до 100 кг. това си е желязо,ако пък толкова те е страх,си купи по евтино и го подсили със желязо тук там и си готов.
[quote author=“qk_bik”]глупости са това,един пич от враца е 130 кг. и върти на колело до 100 кг. това си е желязо,ако пък толкова те е страх,си купи по евтино и го подсили със желязо тук там и си готов.
Това ме интересуваше, стига да е вярно. Защото все си мисля че има някаква причина да ограничат теглото на трениращия- може би не са тествани колко държат тея велоергометри, а и все пак тези които са на по-поносими цени са от Китай Тайван а честно казано на тея жълтите не мога да се доверя все още напълно. Пък и ми направи впечатление, че болтът с който се регулира седалката е пластмасов и смятам че там ще е първият проблем. Тоя пич от Враца на какво колвло върти
14.01.06
10:46
И в наща зала по 120 кг пичове си въртят на велоаргометарите и няма никакав проблем.Мисля че няма да имаш никакъв проблем относно теглото си, но ако се пак се притесняваш можеш да направиш както те посаветва бика.
ПО ЗДРАВИ
Абе да Ви кажа, като собственик на ВС5550 не бих казал, че е препоръчително дори 100кг човек да го кара, а май го даваха до 110-115кг.
Едно аверче като се качи и ми стана лошо помислих, че ще се строши :twisted: , издържа ама не как се клатушкаше ................
[quote author=“emzo”]Абе да Ви кажа, като собственик на ВС5550 не бих казал, че е препоръчително дори 100кг човек да го кара, а май го даваха до 110-115кг.
Едно аверче като се качи и ми стана лошо помислих, че ще се строши :twisted: , издържа ама не как се клатушкаше ................
До 110 кг пише в характеристиката му ама ми изглежда малък и не особено стабилен. А я ми кажи болта който регулира седалката и всъщност който изнася тежестта пластмасов ли е. Въобще май не мога да мисля за този модел, макар че цената му ме устройваше в най-голяма степен. А дали можеш да ми кажеш магнитен ли е по-добре или механичен и има ли някакво значение
Аз бях 140 и си тичках като пилинце , но зависи процентното съдържание на мазнини, наистина един дебел човек 140 кила ще му е трудно и за ставите и за бягането
[quote author=“Rafael”]И все пак си мисля,че бягането е най-добрия избор :!: :roll:
Не и в студеното време, 40-50мин бягане за мен са около час, час и нещо на велото ;)
При теб да,но пича дето пусна темата има проблеми с велото.А и не съм казал,че когато навън се пукат камъните от студ,той трябва да бяга...струва ми се,че е добре да посещава и фитнеса - при тренировки с тежести се горят доста калории.
Че аз фитнеса въобще не съм го спирал, аз си тренирам редовно, самоче в залата където тренирам има само 1 велоергометър и докато работеше нямаше как да се вредя за 10 минути дори да не говорим за повече. Затова съм решил да си купя за у нас, и диетата съм си направил реших да се допитам просто какво колело да взема. Между другото сега гледам едно в технополис- топспорт тс2524, пише че държи 150кг ама не ми изглежда много надеждно, а не мога да го намеря в нета въпросния модел да го видя. Някой ако може да даде инфо или линк към модела ще съм много благодарен