Въпросче за велоергометрите

13.01.06
18:02

Здравейте
Реших да си купувам велоергометър и от много разглеждане и питане се стигна дотам че не знам какво да си взема.
Значи бях се спрял на АБФИТ 260 или Бади скалпчър-БЦ5500, обаче се оказа че производителите им предписват максимално тегло на трениращия 100-110 кг, а аз сум 124, предполагам че ще има проблем с това нали. Ако някой има наблюдения от залата кадето тренира моля да сподели.
Днес разглеждах на бпдиспорт колелеата, и ми препоръчаха един модел обаче струва 450лв,а честно казано нямам толкова. И още нещо- предложиха ми и някакъв който не бил магнитен а с верига, какво значи това и има ли толкова голямо значение.
Въобще ще съм благодарен на всякакво инфо по темата и на препоръки относно марки и модели
Благодаря

Темата не е за тук !!! Местя я в общи
DJGorgio-Astor

14.01.06
00:04

Според мен решението е да бягаш навън,докато свалиш 20-ина килограма и тогава си купи колелото.

P.S.Само с тренировки не става,трябва и диета(с по-малко въглехидрати).
Успех!

14.01.06
00:18

[quote author=“Rafael”]Според мен решението е да бягаш навън,докато свалиш 20-ина килограма и тогава си купи колелото.

P.S.Само с тренировки не става,трябва и диета(с по-малко въглехидрати).
Успех!

абе човек тои е 125 кг това си е бая натоварване на ставите? брат ми дето е към 115 взе да се оплаква  от колената ... нека си купи велоергометъра поне като върти педалите няма да има проблеми с  ставите

QK

14.01.06
00:26

глупости са това,един пич от враца е 130 кг. и върти на колело до 100 кг. това си е желязо,ако пък толкова те е страх,си купи по евтино и го подсили със желязо тук там и си готов.

14.01.06
10:26

[quote author=“qk_bik”]глупости са това,един пич от враца е 130 кг. и върти на колело до 100 кг. това си е желязо,ако пък толкова те е страх,си купи по евтино и го подсили със желязо тук там и си готов.

Това ме интересуваше, стига да е вярно. Защото все си мисля че има някаква причина да ограничат теглото на трениращия- може би не са тествани колко държат тея велоергометри, а и все пак тези които са на по-поносими цени са от Китай Тайван а честно казано на тея жълтите не мога да се доверя все още напълно. Пък и ми направи впечатление, че болтът с който  се регулира седалката е пластмасов и смятам че там ще е първият проблем. Тоя пич от Враца на какво колвло върти

SH

14.01.06
10:46

И в наща зала по 120 кг пичове си въртят на велоаргометарите и няма никакав проблем.Мисля че няма да имаш никакъв проблем относно теглото си, но ако се пак се притесняваш можеш да направиш както те посаветва бика.

ПО ЗДРАВИ

14.01.06
19:16

Абе да Ви кажа, като собственик на ВС5550 не бих казал, че е препоръчително дори 100кг човек да го кара, а май го даваха до 110-115кг.
Едно аверче като се качи и ми стана лошо помислих, че ще се строши  :twisted: , издържа ама не как се клатушкаше ................

14.01.06
19:50

[quote author=“emzo”]Абе да Ви кажа, като собственик на ВС5550 не бих казал, че е препоръчително дори 100кг човек да го кара, а май го даваха до 110-115кг.
Едно аверче като се качи и ми стана лошо помислих, че ще се строши  :twisted: , издържа ама не как се клатушкаше ................

До 110 кг пише в характеристиката му ама ми изглежда малък и не особено стабилен. А я ми кажи болта който регулира седалката и всъщност който изнася тежестта пластмасов ли е. Въобще май не мога да мисля за този модел, макар че цената му ме устройваше в най-голяма степен. А дали можеш да ми кажеш магнитен ли е по-добре или механичен и има ли някакво значение

14.01.06
22:13

Метален е.

14.01.06
23:17

[quote author=“Machine”] А дали можеш да ми кажеш магнитен ли е по-добре или механичен и има ли някакво значение

15.01.06
14:13

Аз бях 140 и си тичках като пилинце , но зависи процентното съдържание на мазнини, наистина един дебел човек 140 кила ще му е трудно и за ставите  и за бягането

15.01.06
20:43

И все пак си мисля,че бягането е най-добрия избор :!:  :roll:

15.01.06
22:22

[quote author=“Rafael”]И все пак си мисля,че бягането е най-добрия избор :!:  :roll:

Не и в студеното време, 40-50мин бягане за мен са около час, час и нещо на велото ;)

16.01.06
10:58

При теб да,но пича дето пусна темата има проблеми с велото.А и не съм казал,че когато навън се пукат камъните от студ,той трябва да бяга...струва ми се,че е добре да посещава и фитнеса - при тренировки с тежести се горят доста калории.

16.01.06
17:27

Че аз фитнеса въобще не съм го спирал, аз си тренирам редовно, самоче в залата където тренирам има само 1 велоергометър и докато работеше нямаше как да се вредя за 10 минути дори да не говорим за повече. Затова съм решил да си купя за у нас, и диетата съм си направил реших да се допитам просто какво колело да взема. Между другото сега гледам едно в технополис- топспорт тс2524, пише че държи 150кг ама не ми изглежда много надеждно, а не мога да го намеря в нета въпросния модел да го видя. Някой ако може да даде инфо или линк към модела ще съм много благодарен

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1