Лег за трицепс ?

С.

16.01.06
13:05

Значи въпроса ми е : Има ли значение като легнем на лежанката с какъв лост да правим за трицепс. Мен ми е по-удобен 10кг леко кривия, но от фитнеса едни момчета ми направиха заеблежка , че било по - хубаво с 20кг прав , който си е за лежанката. Не ми обясниха защо обаче  :?:  :!:  Не схванах логиката , но ги послушах, обаче ме заболя китката, аз всъщност зарад нея пробвах и с малкия лост.

Направи ми впечатление , че с големия лост се затруднявам на 50кг, докато с по-удобния ми малък лост слагам по 25кг и от двете страни за последна серия  :shock: 

Въпроса ми е какво да правя, да продължавам ли да се мъча с големия лост или няма проблем да си мина на малкия  :lol:  :roll:  :?:

16.01.06
13:25

Няма значение толкова лоста колкото испълнението и каде точно го хващаш.Аз лично го правя с кривя лост защото хвата си е фиксиран и нито по широко нито по тесно ще хванеш.До като с прав лост се натоварват и китките както сам си разбрал.

16.01.06
15:36

Прави го както ти е удобно и както чувстваш че се натоварваш повече не прави винаги това което някои ти казва да правиш защото на него може да му е удобно така и да не го болят китките но теб те болят.Аз като лягам за френско и след сека серия правя правя и това което правиш ти...демек правя две упражнения едновеременно и се натоварвам ЗВЕРСКИ  :twisted: Прави това което ти влияе добре и което те натоварва бате  :lol:  8)

16.01.06
15:58

Да няма значение лоста защото това не е сгъване,а разгъване и натоварването в/у китките не толкова голямо както при сгъване.Виж за лактите е доста по-опасно.Така или иначе хвата ти е тесен/мисля/ и едва ли ще ти е толкова болезвено.Освен ако си правиш други нещица :wink:

VL

16.01.06
18:51

за френско ли си говорим или за тясно избутване

16.01.06
20:57

[quote author=“vladik”]за френско ли си говорим или за тясно избутване

Много уместен въпрос

Иначе аз тясното избутване винаги го правя с ЕZ много по добре е за китките

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1