18.01.06
21:49
въпросът ми е дали ще има проблеми при изграждането на мускулна маса ако тичам в дните без тренировка по 30-40 минути :?
18.01.06
22:15
трудно се трупа ММ и изчиства едновременно особено, ако си в началото
аз изобщо не съм дебел но съм се поотпуснал през зимата щот никъде не съм спортувал и исках да потичам че да ссе стегна малко други мнения или всички мислят че неможе да се качва мускулна маса :cry:
Избягвай не че не е добре но по добре ще е да не правиш аеробни заниманияв период за маса.
Друго е спринта можеш да го включиш 50-100 м (но пак не е задължително заради факта че може да попречи на трена ти за крака)
значи няма да е толкова фатално искам да кажа че се качва пак маса но по бавно защото аз съм търпелив :lol:
[quote author=“Sponge”]значи няма да е толкова фатално искам да кажа че се качва пак маса но по бавно защото аз съм търпелив :lol:
Да така е , ще е по качествена даже
18.01.06
23:18
6том си тарпелив супер
експериментираи,
аz сам на мнението 4е ако 4овек си поzнава тиалото, може да си трупа мм и да си zапаzи дефинициата (релефа), сас целенасо4ена аеробна тренировка
стан
18.01.06
23:42
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Sponge”]значи няма да е толкова фатално искам да кажа че се качва пак маса но по бавно защото аз съм търпелив :lol:
по-качествена :?: :!: защо:?:
В периода, когато бягах на ден по 1-2км крос и после няколко по 50м спринт, краката ми се развиха супер яко! Усетих прилив на енергия и издръжливост в силовите тренировки, което ми даде повече сила и качествена маса! За всичко това обаче трябва яко възстановяване!
Успех!
Аеробните натоварвания са задължителни, независимо от това че сте в период на качване на маса. Те развиват сърдечносъдовата система, това подобрява и ускорява метаболитните процеси в мускулната тъкан, свързани с нейната работоспособност и възстановяване. Има примери за хора с относително еднакви възможности, започнали да тренират заедно, част от тях са правили аеробни тренировки, а останалите, не. През първите няколко месеца, групата която не е правила аеробика е имала по-добър прогрес, след което резултатите постепенно се изравняват, а в края на първата година резултатите на групата правеща аеробика са много по добри.
Друг е въпроса как и колко, това зависи както от периода, така и от индивидуалните особености.
Най-силен стимул за развитието на СС система е аеробно натоварване с пулсова честота около 170/мин, но при такава честота при продължително натоварване много се укоряват катаболитните процеси, за това е добре кардиотренировката ти да бъде при пулс 120-140/мин.
Ако си в период на качване на маса, може да правиш следното: започваш с една обиколка на стадиона за загряване, след което правиш спринт 100-110 м, остатъка от обиколката завършваш с леко бягане или вървейки, прави 3-4 такива обиколки два пъти седмично в нетренировъчните дни.
[quote author=“vladik”][quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Sponge”]значи няма да е толкова фатално искам да кажа че се качва пак маса но по бавно защото аз съм търпелив :lol:
по-качествена :?: :!: защо:?:С по-малък % мазнини
[quote author=“BobyB”]Най-силен стимул за развитието на СС система е аеробно натоварване с пулсова честота около 170/мин, но при такава честота при продължително натоварване много се укоряват катаболитните процеси, за това е добре кардиотренировката ти да бъде при пулс 120-140/мин.
Ако си в период на качване на маса, може да правиш следното: започваш с една обиколка на стадиона за загряване, след което правиш спринт 100-110 м, остатъка от обиколката завършваш с леко бягане или вървейки, прави 3-4 такива обиколки два пъти седмично в нетренировъчните дни.
И бягането трае около 10 мин,както обяснявах в една друга тема..
21.01.06
19:44
[quote author=“BobyB”]Най-силен стимул за развитието на СС система е аеробно натоварване с пулсова честота около 170/мин, но при такава честота при продължително натоварване много се укоряват катаболитните процеси, за това е добре кардиотренировката ти да бъде при пулс 120-140/мин.
какво значи това, и какво следва от този факт?
24.01.06
20:50
[quote author=“KOBRETI”][quote author=“BobyB”]Най-силен стимул за развитието на СС система е аеробно натоварване с пулсова честота около 170/мин, но при такава честота при продължително натоварване много се укоряват катаболитните процеси, за това е добре кардиотренировката ти да бъде при пулс 120-140/мин.
какво значи това, и какво следва от този факт?
значи че започваш да сваляш маса мускулна