01.07.04
16:12
тъй като ми омръзна да си приготвям храна за по 1-2 пъти напред, съм решил да го правя в по-големи количества. Може ли някой да ми каже за основните бодибилдинг продукти - пиле /варено, печено/, риба /печена/, картофи и ориз /варени/ и т.н., ако се приготвят наведнъж колко време могат да издържат без да им се влошат хранителните свойства и без да представляват опасност за здравето?
01.07.04
20:28
Дам и аз искам да си готвя така,но и аз не знам колко издържат така че които знае да ни помага!
09.11.04
23:10
пичове виште http://www.bb-team.org/nutrition/recipe.php това са рецептите които дава бб-тийм аз повечето сам ги пробвал вече според мен са вкусни и всичките стават за не повече от 10-15 мин.!
Отговарям на въпросите от опит, което означава, че може и повече, ама риска си е ваш:
1. Пиле - 4дневно печено ядох, готино си беше; още - баба като свари пиле го държи по 2-3 дни в хладилника, преди да направи яхнийка.
2. Риба - ял съм риба на 2 дни, нищо й нямаше, на 3тия просто не посмях :D
3. Картофи и ориз съм ял на 5-6 дни и проблеми съм нямал. Баба казва, че т’ва дето му викаме въглехидрати :D , веднага си личи като се развали, иначе си е О.К.
4. Следното не е хич лошо: сваряваш си 10ина - 15 яйца и си ги папкаш поетапно. 7 дни в хладилник няма проблеми.
5. Месото също си личи като се развали - мирише. До три дни може.
Това дето го пиша важи за съхранеие в хладилник (да не ме обвини някой после, че се е натровил :D !
А за запазване на свойствата на веществата, нека някой по-запознат да каже. Знам само, че древните китайци не са консумирали храната си 4 часа след приготването й. Изхвърляли са я.
Поздрави! :)
Пиле - 4 дена няма проблем
Риба - 2 дена няма проблем
Картофи, ориз - 4 дена нп
Яйца - 4-6 дена няма проблем. Специално те се усещат когато са развалени вонят ужасно. Сети се на Великден ядеш яйца 1 седмица след като са приготвени и още не са се развалили.