20.01.06
17:32
Моля, ако някой от вас знае, да ми пише допустимо ли е дете в тази възраст да взима добавки. Синът ми е на 12, тежи 34 кг, ходи редовно на тенис, но изглежда много слаб. Мъжът ми смята, че няма нищо лошо, ако му купи от т.нар. геймъри, но аз никак не съм сигурна. И ако все пак е доспустимо, какво е най-добре да взима.Осносвната идея е покачване на теглото....
20.01.06
17:43
Гейнър се нарича прахообразно вещество, съдържанието на което е предимно въглехидрати и белтъчини. Като цяло няма нищо вредно в него, но мисля, че все още не му е необходимо.
Да наблегне на храненето - но на качественото и обмислено хранене. А не на безразборното такова. Аз ви препоръчвам да прочетете сайта, да се информирате, колкото може повече и да му помогнете в приемането и избора му на храна през деня. ;)
Под качествена храна имам предвид
- преобладаващо белтъчна: месо, яйца, млечни продукти(кашкавал, сирене, мляко, извара)
- преобладаваща въглехидратна: плодове и зеленчуци, ориз, картофи, овесени ядки
- също: всякакви видове ядки и бобени изделия.
В сайта и в интернет има доста информация по този въпрос.
20.01.06
19:46
[quote author=”Палпатин”]Гейнър се нарича прахообразно вещество, съдържанието на което е предимно въглехидрати и белтъчини. Като цяло няма нищо вредно в него, но мисля, че все още не му е необходимо.
Да наблегне на храненето - но на качественото и обмислено хранене. А не на безразборното такова. Аз ви препоръчвам да прочетете сайта, да се информирате, колкото може повече и да му помогнете в приемането и избора му на храна през деня. ;)
Под качествена храна имам предвид
- преобладаващо белтъчна: месо, яйца, млечни продукти(кашкавал, сирене, мляко, извара)
- преобладаваща въглехидратна: плодове и зеленчуци, ориз, картофи, овесени ядки
- също: всякакви видове ядки и бобени изделия.
В сайта и в интернет има доста информация по този въпрос.
много правилно, ако почне от 12г. с добавките...няма смисъл още
20.01.06
19:47
Аз тренирам тенис от 1 клас и съм ходил по много съзтезания, и никога докато съм тренирал не съм използвал gainer защото наистина повярвай ми от него няма да качи докато тренира тенис казвам ти го от опит.В момента почивам от 3 месеца заради контузий и разни други проблеми и пия gainer и определно сега има ефект.Пък и на 12 години лично мое мнение е, че още му е доста рано за добавки, но пак повтарям това си е мое мнение. :)
ПО ЗДРАВИ
20.01.06
19:56
Нека да яде поне по 4-5 пъти на ден.Ако не иска да яде->яко бой докато не умре от глад.
:twisted:
Извинете за черния хумор но нещо съм се разлигавил :lol:
Просто го насилвайте да яде по често,но без никакви добавки!
Успех!
20.01.06
20:11
Пич ти май нещо сам си противоречиш...
А сега по темата...геинерът е смес между протеини(белтъчини) и въглехидрати, като съдържа и голям брои аминокиселини-8 от които са незаменими(организмът не може да ги синтезира).
Някои го наричат и заместител на храната...
Ако момчето е с около 10кг. под нормата това е нормално за неговата възрас, като навлезе в побертета постепенно ще натрупа килограми.
Ако обаче значително изостава с теглото и е “само кожа и кости”, то не мисля че геинерът ще му навреди.
Но геинерът е краина мярка...
Като начало е добре да се храни по-често и с качествена храна, ако не помогне може да взима геинър за около месец два.
Това си е мое мнение.
Наи добре е да се посаветвате със специалист
20.01.06
20:15
Исках да кажа че съм пробвал но не е имало ефект докато съм се занимавал сериозно.Извинявам се за недоразумението, не съм се изразил правилно.
ПО ЗДРАВИ
20.01.06
22:40
да не приема гейнър прекалено рано му е , тея добавки не са за деца на тази възраст , организмът му няма нужда от тях , единственото което е рационално в случая е да започне да се хране наистина яко !
като набляга на яйца месо мляко и ориз картофи черен хляб .
мисля че нещо от сорта на 1 кисело мляко 3 яйца 200 грама месо ( птиче ) , 200грама картофи 100 ориз на ден биха задоволили нуждите му от хранителни вещества , може да се добавят и маслини като качествен източник на растителни мазнини , но да не се прекалява с тях .
20.01.06
22:46
[quote author=“JiVk0”]да не приема гейнър прекалено рано му е , тея добавки не са за деца на тази възраст , организмът му няма нужда от тях , единственото което е рационално в случая е да започне да се хране наистина яко !
като набляга на яйца месо мляко и ориз картофи черен хляб .
мисля че нещо от сорта на 1 кисело мляко 3 яйца 200 грама месо ( птиче ) , 200грама картофи 100 ориз на ден биха задоволили нуждите му от хранителни вещества , може да се добавят и маслини като качествен източник на растителни мазнини , но да не се прекалява с тях .
Забрави плодовете и зеленчуците. Те имат ключова роля.
Благодаря Ви много за отзивчивостта:) Имаме спор със съпруга ми, който смята, че е безобидно, но аз наистина почетох и съм още по сигурна, че му е рано, пък и той няма някакво качествено физическо натоварване, тренировките по тенис са 1ч на ден........ Благодаря ви пак:) Ще му дам да прочете отговорите ви :roll:
21.01.06
09:58
[quote author=“Jaly”]Благодаря Ви много за отзивчивостта:) Имаме спор със съпруга ми, който смята, че е безобидно, но аз наистина почетох и съм още по сигурна, че му е рано, пък и той няма някакво качествено физическо натоварване, тренировките по тенис са 1ч на ден........ Благодаря ви пак:) Ще му дам да прочете отговорите ви :roll:
Наистина е безобидно, но сега е и безпредметно да взима, ако се храни пълноценно. ;)
[quote author=“Jaly”]Моля, ако някой от вас знае, да ми пише допустимо ли е дете в тази възраст да взима добавки. Синът ми е на 12, тежи 34 кг, ходи редовно на тенис, но изглежда много слаб. Мъжът ми смята, че няма нищо лошо, ако му купи от т.нар. геймъри, но аз никак не съм сигурна. И ако все пак е доспустимо, какво е най-добре да взима.Осносвната идея е покачване на теглото....
Недей му давай да се захваща с фитнес още от сега. Нека да изчака да му мине “бума” в растежа на височина. Към 15-16 ще е най-добре да почне.