Хранителни добавки за 12годишен???

20.01.06
17:32

Моля, ако някой от вас знае, да ми пише допустимо ли е  дете в тази възраст да взима добавки. Синът ми е  на 12, тежи 34 кг, ходи редовно на тенис, но изглежда много слаб. Мъжът ми смята, че няма нищо лошо, ако му купи от т.нар. геймъри, но аз никак не съм сигурна.  И ако все пак е доспустимо, какво е най-добре  да взима.Осносвната идея е покачване на теглото....

20.01.06
17:43

Гейнър се нарича прахообразно вещество, съдържанието на което е предимно въглехидрати и белтъчини. Като цяло няма нищо вредно в него, но мисля, че все още не му е необходимо.
Да наблегне на храненето - но на качественото и обмислено хранене. А не на безразборното такова. Аз ви препоръчвам да прочетете сайта, да се информирате, колкото може повече и да му помогнете в приемането и избора му на храна през деня. ;)
Под качествена храна имам предвид
- преобладаващо белтъчна: месо, яйца, млечни продукти(кашкавал, сирене, мляко, извара)
- преобладаваща въглехидратна: плодове и зеленчуци, ориз, картофи, овесени ядки
- също: всякакви видове ядки и бобени изделия.
В сайта и в интернет има доста информация по този въпрос.

20.01.06
19:46

[quote author=”Палпатин”]Гейнър се нарича прахообразно вещество, съдържанието на което е предимно въглехидрати и белтъчини. Като цяло няма нищо вредно в него, но мисля, че все още не му е необходимо.
Да наблегне на храненето - но на качественото и обмислено хранене. А не на безразборното такова. Аз ви препоръчвам да прочетете сайта, да се информирате, колкото може повече и да му помогнете в приемането и избора му на храна през деня. ;)
Под качествена храна имам предвид
- преобладаващо белтъчна: месо, яйца, млечни продукти(кашкавал, сирене, мляко, извара)
- преобладаваща въглехидратна: плодове и зеленчуци, ориз, картофи, овесени ядки
- също: всякакви видове ядки и бобени изделия.
В сайта и в интернет има доста информация по този въпрос.

много правилно, ако почне от 12г. с добавките...няма смисъл още

SH

20.01.06
19:47

Аз тренирам тенис от 1 клас и съм ходил по много съзтезания, и никога докато съм тренирал не съм използвал gainer защото наистина повярвай ми от него няма да качи докато тренира тенис казвам ти го от опит.В момента почивам от 3 месеца заради контузий и разни други проблеми и пия gainer и определно сега има ефект.Пък и на 12 години лично мое мнение е, че още му е доста рано за добавки, но пак повтарям това си е мое мнение. :)

ПО ЗДРАВИ

IN

20.01.06
19:56

Нека да яде поне по 4-5 пъти на ден.Ако не иска да яде->яко бой докато не умре от глад.
:twisted:

Извинете за черния хумор но нещо съм се разлигавил :lol:

Просто го насилвайте да яде по често,но без никакви добавки!

Успех!

MA

20.01.06
20:11

[quote author=“shadow_master”]Аз тренирам тенис от 1 клас и съм ходил по много съзтезания, и никога докато съм тренирал не съм използвал gainer защото наистина повярвай ми от него няма да качи докато тренира тенис казвам ти го от опит.

Пич ти май нещо сам си противоречиш...

А сега по темата...геинерът е смес между протеини(белтъчини) и въглехидрати, като съдържа и голям брои аминокиселини-8 от които са незаменими(организмът не може да ги синтезира).
Някои го наричат и заместител на храната...
Ако момчето е с около 10кг. под нормата това е нормално за неговата възрас, като навлезе в побертета постепенно ще натрупа килограми.
Ако обаче значително изостава с теглото и е “само кожа и кости”, то не мисля че геинерът ще му навреди.
Но геинерът е краина мярка...
Като начало е добре да се храни по-често и с качествена храна, ако не помогне може да взима геинър за около месец два.
Това си е мое мнение.

Наи добре е да се посаветвате със специалист

SH

20.01.06
20:15

Исках да кажа че съм пробвал но не е имало ефект докато съм се занимавал сериозно.Извинявам се за недоразумението, не съм се изразил правилно.

ПО ЗДРАВИ

JI

20.01.06
22:40

да не приема гейнър прекалено рано му е , тея добавки не са за деца на тази възраст , организмът му няма нужда от тях , единственото което е рационално в случая е да започне да се хране наистина яко !
като набляга на яйца месо мляко и ориз картофи черен хляб .
мисля че нещо от сорта на 1 кисело мляко 3 яйца 200 грама месо ( птиче ) , 200грама картофи 100 ориз на ден биха задоволили нуждите му от хранителни вещества , може да се добавят и маслини като качествен източник на растителни мазнини , но да не се прекалява с тях .

20.01.06
22:46

[quote author=“JiVk0”]да не приема гейнър прекалено рано му е , тея добавки не са за деца на тази възраст , организмът му няма нужда от тях , единственото което е рационално в случая е да започне да се хране наистина яко !
като набляга на яйца месо мляко и ориз картофи черен хляб .
мисля че нещо от сорта на 1 кисело мляко 3 яйца 200 грама месо ( птиче ) , 200грама картофи 100 ориз на ден биха задоволили нуждите му от хранителни вещества , може да се добавят и маслини като качествен източник на растителни мазнини , но да не се прекалява с тях .

Забрави плодовете и зеленчуците. Те имат ключова роля.

21.01.06
09:41

Благодаря Ви много за отзивчивостта:) Имаме спор със съпруга ми, който смята, че е безобидно, но аз наистина почетох и съм още по сигурна, че му е рано, пък и той няма някакво качествено физическо натоварване, тренировките по тенис са 1ч на ден........ Благодаря ви пак:) Ще му дам да прочете отговорите ви :roll:

21.01.06
09:58

[quote author=“Jaly”]Благодаря Ви много за отзивчивостта:) Имаме спор със съпруга ми, който смята, че е безобидно, но аз наистина почетох и съм още по сигурна, че му е рано, пък и той няма някакво качествено физическо натоварване, тренировките по тенис са 1ч на ден........ Благодаря ви пак:) Ще му дам да прочете отговорите ви :roll:

Наистина е безобидно, но сега е и безпредметно да взима, ако се храни пълноценно. ;)

21.01.06
12:01

[quote author=“Jaly”]Моля, ако някой от вас знае, да ми пише допустимо ли е  дете в тази възраст да взима добавки. Синът ми е  на 12, тежи 34 кг, ходи редовно на тенис, но изглежда много слаб. Мъжът ми смята, че няма нищо лошо, ако му купи от т.нар. геймъри, но аз никак не съм сигурна.  И ако все пак е доспустимо, какво е най-добре  да взима.Осносвната идея е покачване на теглото....

Недей му давай да се захваща с фитнес още от сега. Нека да изчака да му мине “бума” в растежа на височина. Към 15-16 ще е най-добре да почне.

24.01.06
00:25

1 кисело мляко 3 яйца 200 грама месо ( птиче ) , 200грама картофи 100 ориз на ден биха задоволили нуждите
е че аз не мога да си представя как едно дете ще изяде всичко това при положение че майката казва че не се храни достатъчно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1