Калориен шок?!

20.01.06
22:52

Тази статия я имаше някъде в сайта но в момента не мога да я намеря! Някой пробвал ли го е т’ва! Какво мислите по въпроса?

“Калориен Шок ! Що е то?” - по атлетични само за 4 седмици!
Системата е видимо проста и изненадвващо практична за всеки. Тя гласи: “Ако недояждаме в продължение на 2 седмици, а в следващите 2 преяждаме и същевременно не преставаме да тренираме, ще се зарадваме да открием, че сме свалили мазнини и същевременно сме покачили мускулната си маса!” На какво се дължи този “феномен”? На един от естествените за организма процеси - “свръх въстановяването”, както и на манипулирането на хормоналните и метаболитни промени, настъпващи в организма през този четири седмичен период.

Как мъжете да се възползват пъноценно от подхода на калорийния шок?
При атлетите мъже, картинката е по-различна. Да приемем, че атлетът “Х” е с тегло 90 кг и се храни в масиращ хранителен режим с калоричност около 3600 ккал. При постоянен хранителен режим с такава енергийна равностойност - за 28 дни същият билдер ще стопи 0.5 кг мазнини и съответно, ще увеличи мускулната си тъкан с 0.5 кг. Разбира се, това отново не е най-печелившият вариант! Ако въпросният атлет консумира по 4600 ккал в продължение на 10 дни, а след това по 3600 ккал отново за 10 дни, след което повтори 20 дневния калориен цикъл ще се изненада от резултата. Това прави 2 кг покачена мускулна маса в 2та захранващи периода, от които 1 се губят в периода на пост и същото количество мазнини. В крайна сметка, използвайки “Калориен шок” атлета “Х” печeли 0.5 кг мускулна маса и сваля 0.5 кг мазнини повeче, от колкото хранейки се системно. Оказва се също, че теглото му е непроменено, докато във външния му вид се забелязват видими изменения.

На какво се дължи действието на подхода?
Преди да видим как биологията обяснява тези промени, трябва да направим важно уточнение. Съществуват два варианта на подхода “Калориен шок”:

със следхождаща високо калорийна фаза
с предхождаща високо калорийна фаза

21.01.06
09:32

целия текст :wink:

http://www.bb-team.org/nutrition/000313.php

21.01.06
12:30

Лелееее  :)  аз го търся в статии  :lol:
Е, какво мислите по въпроса :?:

21.01.06
14:32

не знам аз не съм много компетентен относно храненето знам само кое е по-полезно и кое по-вредно

21.01.06
21:42

Чел съм го но не вярвам много на такива неща

21.01.06
22:15

аз съм го опитвал ...ама не е добре ..поне при мен ..преминаването от едната крайност в другата не ми се струва удачно ..все пак при всеки е различно и не ти пречи да опиташ.при мен не работи !

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1