20.01.06
23:47
Тренирам от почти 2 години, някои мускулни групи вървят по-добре, други не толкова :cry:
На 17 съм, и е нормално да имам апетит (така че си се тъпча здраво), гледам да ям повече белтъци, да правя по-малко аеробни упражнения, ‘щото съм с доста бърз метаболизъм и изобщо да правя всичко както си трябва (уж)...
Проблема ми е че имам сила, но трудно поддържам това, което натрупам и не знам точно на какво се дължи това- дали поемам недостатъчно белтъчини,претренирам, или не си доспивамили и аз нз какво вече...
Тоя проблем е най-очевиден при гърба ми- с 70-75кг на горен скрипец,гребането с щанга и мъртвата тяга ги правя с 70-80 (С тия кг правя от три месеца)... След тренировката следва наяждане (най-често 300г пилешки пържоли с ориз или картофи и нещо сладко),има растеж, следващата тренировка нямам сила и спадам,по-следващата тренировка пак имам сила,после пак нямам, и това вече три месеца...
Не пия никакви протеини или аминокиселини, само витамини(преди Superstore Formula нa JC nutrition, сега съм на MultiTabs :cry: ), висок съм 185см и тежа 85-87кг, с отвратително бърз метаболизъм и малко мазнини...
Ако някой има идея какво да пия,защо става така,имал е същите проблеми и т.н. да драсне няколко реда...
20.01.06
23:57
Така като гледам сигурно имаш проблем и в тренировката. Ще си дадеш ли и тренировката и упражненията/серии/повторения, които правиш?
Наистина, напиши си тренировката и кажи колко часа спиш. Също така, ако избягваш аеробната тренировка и правиш само анаеробни рискуваш със здравето си. Една малка аеробна, поне веднъж в седмица, е ,според мен, задължителна.
21.01.06
09:47
Чак да рискува, не. Ако правиш и аеробна тренировка в началото резутати ще дойдат по-бавно. Плюсовете от аеробната тренировка, докато качваш маса(анаеробна) могат да се проявят след месеци, години.
Иначе няма две мнения - човек добре трениран аеробно през годините, ще има по-добри успехи в залата от човек никога не тренирал аеробно, ако приравним всичко друго.
21.01.06
12:55
Тренирам през ден,
първи ден правя гърди и корем
вдигане от лег 4-5 серии 8-9 повт.
вдигане от полулег 4 серии 8-9 повт.
пек-дек 4 серии 10-11 повт.
скрипец/кофички(като съм на кеф) 4 серии до отказ
2 серии коремни преси
2 серии повдигане от вис
2 ден Гръб
Горен скрипец - 5 серии по 10 повт.
гребане с щанга - 4 серии по 10 повт.
гребане с т-щанга(мечка) 4 серии по 10-12 повт. (мн го обичам това упражнение :lol: )
Мъртва тяга 3-4 серии по 8 повт.
Горен скрипец с тесен хват 3 серии по 12 повт.
3 ден - рамо и трицепс
вдигане от седеж пред врат 5 серии по 10 повт.
вертолет с малко по-широк хват 4 серии по 10-12 повт. (обикновено правя суперсерии)
разтваряне на дъмбели встрани за задно рамо 3-4 серии по 10-12 повт.
Повдигане от лег с тесен хват 4 серии по 8 повт.
Френско разгъване 4 серии по 10 повт.
разгъване на скрипец с въже 4 серии по 10 повт.
(упражнения за корем)
4 ден крака и бицепс
лег преса
калф машина
бедрено рагъване
бедрено сгъване
всичко по 4 серии и 10-12 повт.
като казах че не прави аеробни упражнения, имах предвид че не въртя колело или не ходя по пътеки, а не че не се движа- поне веднъж седмично играя баскетбол, а когато е по-топло цъкам футбол...
21.01.06
12:58
[quote author=“the_eraser”]Тренирам от почти 2 години, някои мускулни групи вървят по-добре, други не толкова :cry:
На 17 съм, и е нормално да имам апетит (така че си се тъпча здраво), гледам да ям повече белтъци, да правя по-малко аеробни упражнения, ‘щото съм с доста бърз метаболизъм и изобщо да правя всичко както си трябва (уж)...
Проблема ми е че имам сила, но трудно поддържам това, което натрупам и не знам точно на какво се дължи това- дали поемам недостатъчно белтъчини,претренирам, или не си доспивамили и аз нз какво вече...
Тоя проблем е най-очевиден при гърба ми- с 70-75кг на горен скрипец,гребането с щанга и мъртвата тяга ги правя с 70-80 (С тия кг правя от три месеца)... След тренировката следва наяждане (най-често 300г пилешки пържоли с ориз или картофи и нещо сладко),има растеж, следващата тренировка нямам сила и спадам,по-следващата тренировка пак имам сила,после пак нямам, и това вече три месеца...
Не пия никакви протеини или аминокиселини, само витамини(преди Superstore Formula нa JC nutrition, сега съм на MultiTabs :cry: ), висок съм 185см и тежа 85-87кг, с отвратително бърз метаболизъм и малко мазнини...
Ако някой има идея какво да пия,защо става така,имал е същите проблеми и т.н. да драсне няколко реда...
само да ти кажа, че не си с бърз метаболизъм като съдя по тия мерки дет си дал...
21.01.06
13:38
6-7 хранения, 3 от тях с сериозно наяждане (преяждане по-скоро :twisted: ), обилно хранене преди лягане (филия с масло или нещо подобно) и почти никакво натрупване на мазнини, си е бърз метаболизъм... 2 часа след хранене пак да ти стърже корема, пак си е бърз метаболизъм... Един ден да не ядеш като хората и да почнеш да спадаш... като че ли пак си е бърз метаболизъм...абе незнам :roll:
Преди 4 дена бях на военна комисия, там мериха ръст, тегло, гръден кош и т.н. Няма смисъл да пиша неверни неща, щото съветите които дадете(надявам се) няма да ми помогнат...
21.01.06
15:51
Абе пич, то по твоята логика един дебелак 120 кг. също има бърз метаболизъм щото не може да ги задържи. :lol:
Бърз метаболизъм за твоя ръст биха били до 72кг, а нагоре си е нормално. А ти си 85!!! Какво повече искаш?
Дъбре...и все пак..какво препоръчвате на хора с бърз метаболизъм..:)Надявам се че момиче не ви пречи че се включва в разговора,но аз имам същия проблем.Ще се радвам ако драснете някои ред и предварително благодаря! :P
Пиши на кирилица !!! Спазвай правилата на форума !!!! преведох ти поста ,но другите ще ги трия без предупреждение
DJgorgio-Astor
21.01.06
20:46
еми момичетата по принцип се радват на бързия метаболизъм, ти прекалено слаба ли си?
Ако наистина си 85 кг., без мазнини, то тогава какъв ти е проблема? :)
Ти би трябвало да имаш перфектно тяло. До колкото се отнася до въпроса, си мисля, че просто си в застой. Смени малко упражненията или реда, в който ги правиш. Другото, което си мисля, е че имаш доста тежка програма, но след като си постигал успехи с нея, значи ти е добре.
22.01.06
17:04
ШиДевил, Трябва да си обезпечиш тялото с белтъци и преди и след тренировка. 2-3 часа преди тренировка хапни в зависимост на какъв хранителен режим си, но трябва поне 30 гр белтъчини да има(примерно: 150 гр пилешка пържола) и протеина ще го пиеш след тренировка - най-малко 15-20 мин след последното натоварване. ;)
еразър, промени си тренировката - съкрати тренировката(най-малко по едно упражнение на мускулна група), увеличи малко дните за почивка, тренирай с по-големи тежести и по интензивно. намали повторенията до 4-6 - това ще ти позволи да работиш с по-големи тежести.
Всички постове на SheDevil бяха изтрити, заради латиницата.
Прочети правилата преди да пускаш нови постове, а си била и предупредена !!
18 годищен съм, не съм докосвал стероиди и мога да ви кажа какъв опит имам. Тренирам адски тежко тяга 210 6 повторения, клек 140 7 повторения, лег 110 5 повторения, като всички движения ги правя МАКСИМАЛНО ЧИСТО и дълбоко! Много хора ми викат “ква химия взимаш”-НИКВА. Обаче давам много пари за храна и суплеминти. Мазнина подкожна-11.2% при 183см ръст
МНОГО бърз метаболизъм имам (и стомана горя) 94кг съм, супер релефни плочки и не съм ги тренирал от 7-8 месеца
:lol:
Сила и килограми:
Много яица, месо много, много въглехидрати - МНОГО! абе скъсвам се да ям през 2 часа да се яде е много важно!!!
Непрекъснато форсирам тренировката и сменям упражненията
Протеин суроватка 60 гр. на ден-Оптимум, аминокиселини, през 2-3 месеца Трибестан+Креатин цикъл+гейнър
БЪРЗ МЕТАБОЛИЗЪМ ако имаш яж МНОГОООО ВЪГЛЕХИДРАТИ и вместо протеин ЯКО набивай Гейнер, аз трудно качвах докато не почнах да ям повече
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече