кренвирши?

GR

21.01.06
17:29

наскоро се повдигна интересна тема с едни колеги в обедната пауза.

ставаше въпрос за кренвиршите. имат ли те място в нашето меню?
какво има в тях?
действително ли са от месо?

бях длъжен да се съглася, че от известно време насам на пазара се появиха кренвирши исъс сравнително добри вкусови качества и донякъде се изби оня мит за кренвирш “кучешка радост’ и пр.

аз не можах да се включа в спора, защото трябваше поне пред себе си да призная, че съм абсолютно “бос” по темата.

ако някой е запознат моля да изкаже мнение.

Sportex

21.01.06
17:31

Кило кренвиркши 4лв.
Кило свинско 6-7-8лв
Кило телешко 6-7лв.
Дали са само от месо?
Да не говорим за добавките, които ги правят по трайни и така нататък. Кренвиршът няма място в менюто не човек.

21.01.06
17:37

наистина са прекалено ефтини да е истина ;) аз не съм ги ял с месеци

GR

21.01.06
18:39

именно за това питам. сравнението с цените на останалото месо е показателно за това че е трудно да са от месо. но оснивния въпрос е какво има вътре

дали е соя, дали е друг заместител. колкото до консервантите, вече слагат в почти всичко! ...

21.01.06
19:23

в период за маса няма проблем да се похапва. дори стигам и по далеч когато си на НВД то пак си е предимно белтък и мазнини. може да се заключи че не е идеално, но все пак става.

21.01.06
19:54

ако имаш пари луканка без хляб ще ядеш ;)

21.01.06
20:43

Пичове какво да ви кажа.Има кремвирши дето минават и 5 лв за кило,че дори и 6.Кофти са по принцип щото вътре мелят всякакви лайна-кожа,карантии,хрущяли,тъпчат още соя и какви ли не боклуци.Бяха ми разправяли за някакви кремвирши дето в тях имало дори и тоалетна хартия.Абе глупости секакви.Това последното незнам колко е верно,но за изброените преди него е 100%.
Наисина е кофти,но и на мене понякога ми се дояждат и си вземам ама гледам да са от по реномирана марка.Незнам обаче когато съм решил да правя нещо със себе си ги изключвам нацяло.Да не говорим ,че на цената която се продават можем да си купим пуешко месо,че дори и пилешки гърди от МЕТРО или някоий по голям хипермаркет.

21.01.06
20:49

един път ядох кремвирши дето бяха като пастет направо супер меки и гадни...зависи от марката наистина

GR

21.01.06
23:53

силно провокиран от цялата тази работа днес си купих кренвирши “сачи” и “леки” ... просто трябваше да знам!

тези са от най-високата ценова гама. не са меки, защото един приятел купува на песа си некви пилешки или и аз не знам какви точно, адски долнопробни които са както човека ги описва като пастет. тях ги отричаме тотално. но останалите, струва ли си да се ползват? и има ли нещо истинско в тях, преобладава ли?

22.01.06
13:55

вижте тука нещо по въпроса:  :shock:

http://www.potrebiteli-bg.com/food/kremv.htm

FI

25.01.06
21:02

[quote author=“Jay_C”]Пичове какво да ви кажа.Има кремвирши дето минават и 5 лв за кило,че дори и 6.Кофти са по принцип щото вътре мелят всякакви лайна-кожа,карантии,хрущяли,тъпчат още соя и какви ли не боклуци.Бяха ми разправяли за някакви кремвирши дето в тях имало дори и тоалетна хартия.Абе глупости секакви.Това последното незнам колко е верно,но за изброените преди него е 100%.
Наисина е кофти,но и на мене понякога ми се дояждат и си вземам ама гледам да са от по реномирана марка.Незнам обаче когато съм решил да правя нещо със себе си ги изключвам нацяло.Да не говорим ,че на цената която се продават можем да си купим пуешко месо,че дори и пилешки гърди от МЕТРО или някоий по голям хипермаркет.

Прав си!Гадост

26.01.06
13:17

Мой приятел от Стара Загора работеше в месарски цех и там правеха кренвирши. Фирмата не е някоя безизвестна, а ми е казвал че в кренвиршите освен всечките други щуротии слагат и !АМБАЛЖАНА ХАРТИЯ!. Да, от тази в коята ти увиват сиренцето в магазина например. За това били така набухнали. Дори и да няма такива работи в кренвиршите на реномираните фирми, кренвираша не е храна за бодибилдери, а и какта каза Sportex не е храна за хора въобще.

27.01.06
14:38

Кренвирщите “Тандем” са много вкусни,а и ми се струват качествени...все пак около 7.80 лв. за килограм...а тези “Леки” или “Сачи” не мога да ги понасям...

Пиши с нормален шрифт и цвят
DJGorgio-Astor

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1