Правилен ли е този прием на суплементи?

22.01.06
22:06

От съвсем скоро се занимавам така че не се учудвайте ако напиша някоя глупост :)
От 2 дни пия протеин и креатин заедно със тренировките. Освен самите силови тренировки тренирам и танци (брейкденсинг) 3 пъти седмично, което ще рече много пот :)
Така значи имам няколко въпроса за това дали взимам правилно нещата:
Пия креатин 5 грама преди и 5 грама след тренировката със лъжичка мед,Във дни когато не тренирам пия 8 грама сутринта (това е докато трае зареждащата доза).
Също така във дни на тренировка (силова) пия по 40 грама протеин след самата тренировка, иначе отново 40 грама но сутринта.

Проблем ли е ако пия Креатина смесен заедно със Протеина - сипвам го в шише и разбивам със вода всичко и след това пия?
Тежа 73 килограма. 181см съм висок, достатъчно ли е това количество протеин?
Също така когато трябва ли да пия креатин в дните, когато не тренирам?

22.01.06
22:14

значи зареждащата фаза с креатина по принцип се прави с по 20 грама на ден ( 4 пъти по 5 грама на ден първите 5 дена) после си го пиеш по 5 грама след тренировка. можеш да сложиш повече мед например 1 супена лъжица. когато не тренираш пиеш по 5 грама с протеина :arrow: не е проблем да го пиеш смесен с протеина. протеина може да го пиеш 2 пъти по 30грама в тренировъчен ден например сутрин като станеш и след тренировка, а в нетренировъчен само 1 път на ден-сутрин с креатина

IV

22.01.06
22:33

какви са тия медища дето пиете .Първо меда е по скъп от декстрозата.А креатина с декстроза се усвоява най добре .Затова след тренировка 5 гр . креатаин с 50-70 гр декстроза зависи колко тежиш.За теб е добре около 50 грама .

22.01.06
22:36

[quote author=“ivaivalito”]какви са тия медища дето пиете .Първо меда е по скъп от декстрозата.А креатина с декстроза се усвоява най добре .Затова след тренировка 5 гр . креатаин с 50-70 гр декстроза зависи колко тежиш.За теб е добре около 50 грама .

декстрозата е по-добра наистина, но медът не е толкова зле все пак. и да та питам по време на тренировка мисля да пия декстроза ама колко грама да слагам в 500мл вода? 68кг съм

IV

22.01.06
22:40

по добре е да пиеш малтодесктрин по време на трениривка а не декстроза.Декстрозата я пии след трениривка а меда по добре го приеми с 2 филии черен хляб или овесени ядки  преди тренировка.

23.01.06
01:38

[quote author=“ivaivalito”]по добре е да пиеш малтодесктрин по време на трениривка а не декстроза.Декстрозата я пии след трениривка а меда по добре го приеми с 2 филии черен хляб или овесени ядки  преди тренировка.

Защо малтодекстрина да е по-добре? Въобще не е добре, нито малтодекстрина, нито декстрозата.
И двете реагират във високо вдигане на нивата на инсулина. Инсулина и адреналина са противоположни хормони - имат противоположни функции и се пресират един друг. А докато тренираш от надбъбречните жлези  се отделя доста адреналин.

23.01.06
15:01

Благодаря :)

23.01.06
17:41

[quote author=”Палпатин”][quote author=“ivaivalito”]по добре е да пиеш малтодесктрин по време на трениривка а не декстроза.Декстрозата я пии след трениривка а меда по добре го приеми с 2 филии черен хляб или овесени ядки  преди тренировка.

Защо малтодекстрина да е по-добре? Въобще не е добре, нито малтодекстрина, нито декстрозата.
И двете реагират във високо вдигане на нивата на инсулина. Инсулина и адреналина са противоположни хормони - имат противоположни функции и се пресират един друг. А докато тренираш от надбъбречните жлези  се отделя доста адреналин.

значи декстрозата не е подходяща за повреме на тренировка?? аз не съм пробал още, но ми казаха, че ако пия декстроза преди трен. а не повреме изведнъж щяла да ми спадне силата... още не съм си я купил, ще кажеш ли удачния начин за пиене?

23.01.06
18:00

15 мин след тренировка.

IN

23.01.06
18:34

Абе хора защо да си купувате декстроза като можете просто да си пиете креатина с сок от праскова примерно...

П.С. Outta Control много ме кефи цицата на аватара ти брато :lol:

ае пийс /

23.01.06
20:32

[quote author=“PowerWave”]Абе хора защо да си купувате декстроза като можете просто да си пиете креатина с сок от праскова примерно...

П.С. Outta Control много ме кефи цицата на аватара ти брато :lol:

ае пийс /

беше анимация, този комар сучеше от нея ;) и декстрозата е по-добра от сока

[quote author=“PowerWave”]Абе хора защо да си купувате декстроза като можете просто да си пиете креатина с сок от праскова примерно...

Защото декстрозата и сокът от праскова са различни неща.

IV

23.01.06
20:59

[quote author=”Палпатин”][quote author=“ivaivalito”]по добре е да пиеш малтодесктрин по време на трениривка а не декстроза.Декстрозата я пии след трениривка а меда по добре го приеми с 2 филии черен хляб или овесени ядки  преди тренировка.

.Mалтодекстрина е бавен въглехидрат и не вдига инсулина както казваш преди тренировка .А декстрозата го вдига .Ако си пил малтодекстин ще разбереш за какво говоря а не да обесняваш научно.

23.01.06
21:02

[quote author=“ivaivalito”][quote author=”Палпатин”][quote author=“ivaivalito”]по добре е да пиеш малтодесктрин по време на трениривка а не декстроза.Декстрозата я пии след трениривка а меда по добре го приеми с 2 филии черен хляб или овесени ядки  преди тренировка.

.Mалтодекстрина е бавен въглехидрат и не вдига инсулина както казваш преди тренировка .А декстрозата го вдига .Ако си пил малтодекстин ще разбереш за какво говоря а не да обесняваш научно.

Прав си, че не съм го пил. Ама виж какво пише:
Maltodextrin is a moderately sweet polysaccharide used as a food additive, unrelated to barley malt. It is produced from corn starch and is usually found as a creamy white hygroscopic powder. Maltodextrin is easily digestible, being absorbed as rapidly as glucose. The CAS number of maltodextrin is 9050-36-6.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1