24.01.06
22:02
Полезни ли са бананите в една диета?
По принцип като сипеш малко мляко 1 банан и разбиеш с пасатора става мн добре :lol: ама май не е много полезно (за диетата) ????
Така ли е?
А и също пресното мляко може ли да се приема щото мога да пия в неограничени количествата и ако се помъча мога само с него да искарвам??
Не ми се смейте незнам :oops:
24.01.06
22:05
защо тенесистите между отделните сетове ядът банани?
25.01.06
02:58
HUMMER_RW
Хмм ... много зависи какво точно разбираш при това “диета” щото е много общо .. има хиляди видове “диети” ... при едни се ядът повече плодове, при други не и т.н. ... уточни точно за ква диета имаш на предвид ... и как се предполага да живееш само с прясно мляко?? ... първо, че е безсмислено, второ, че ще си разбиеш стомаха ... особенно пък ако ядеш и плодове с млякото ...
energymax
Тва за пръв път го чувам! :roll:
Еми диета каква ям колко да имам нещо в стомаха да не е без нищо и гледам да не ям много калорични работи повече месо и млечни продукти... нищо определено
Аз питам просто не съм казал че ще го правя
още повече се обърках....
25.01.06
13:13
[quote author=“HUMMER_RW”]Еми диета каква ям колко да имам нещо в стомаха да не е без нищо и гледам да не ям много калорични работи повече месо и млечни продукти... нищо определено
Аз питам просто не съм казал че ще го правя
още повече се обърках....
Сори пич ама това са ГЛУПОСТИ! Не е нужно да гладуваш или да ядеш колкото да имаш “нещо в стомаха” ... тва ми напомня на някви диетки тип женско списание ...
Вместо това се хвани и прочети всички в сайта за НВД, изчисли си калорииния дефицит и т.н. ... направи си едно НВД постни го тук и ще го прегледам, като цяло смисъла на НВД е да приемаш само необходимите въглехидрати за деня ( грам на килограм телесно тегло ) и другите ядения да са само белтъци + витамини ( салатки ) ... въглехидратните храни са - картофи, ориз, овес, царевица, хляб и т.н. ... белтъците са - месо, мялко, сирене, яйца и т.н. всичко от милите животни ... яденията са от 5-7, не се чувства глад, защото са межуд 3-4 часа, няма как да огладнееш за толкова време ... ето примерно аз в момента съм на НВД, ето какво е :
7:00 - 8:00 - ставане, един грейпфрут
след 30 мин. - закусвам 100-150гр. овесени ядки
12:00 - 13:00 - 150гр. пилешко филе, гърди или бон филе ( печени ) + салатка, сирене или извара
15:00 - 16:00 - пилешко, 3-4 яйца ( само белтъците ) + салатка
18:00 - 19:00 - пак пилешко, извара, 2-3 яйца + салатка ....
Както виждаш сутрин ям въглехидратите за да се усвоят от организма до края на деня, другите ми ядения са само белтъци със витамини за да не губя мускулна маса заедно с мазнините ...
от месец и нещо съм така ... резултата - от 89 в момента съм на 84 ... принципно средно на месец е добре да се свалят по 3-4 кила, за да може самият процес на сваляне на кг. да е здравословен, бързото сваляне не е никак полезно ...
Ако вкараш и някво кардио е още по-добре, аз лично в момента не правя, но пак отслабвам, намалих доста калориите, пък и от време на време пропускам ядене ( никога закуската обаче ) ... ;-) ... мързел си падам малко де ... :P ...
Още нещо - без някаква определена програмка за ядене ще си много уязвим на “бягането” ( тоест изкушението да хапнеш някви сладки работи и други такива ) от първоначалния план + това простото намаляване на храната и умереното ядене не винаги водят до задоволителни резултати ... ;-) ... ти си решаваш де ... ;-)
26.01.06
11:47
[quote author=“Lord_Bane”]HUMMER_RW
Хмм ... много зависи какво точно разбираш при това “диета” щото е много общо .. има хиляди видове “диети” ... при едни се ядът повече плодове, при други не и т.н. ... уточни точно за ква диета имаш на предвид ... и как се предполага да живееш само с прясно мляко?? ... първо, че е безсмислено, второ, че ще си разбиеш стомаха ... особенно пък ако ядеш и плодове с млякото ...
energymax
Може за пръв път да ги чуваш но е така,гледам доста тенист и това забелязвам,шоколад и банани!
[quote author=“energymax”][quote author=“Lord_Bane”]HUMMER_RW
energymax
Може за пръв път да ги чуваш но е така,гледам доста тенист и това забелязвам,шоколад и банани!
Бухат банани щото не са на диета, в момента жулят тенис и им трябват въглехидрати да се възстановят поне малко ...
И зависи от диетата ..ако е за НВД ...не стават пич..особено пък с то лактозеното мляко
26.01.06
13:11
[quote author=“energymax”][quote author=“Lord_Bane”]HUMMER_RW
energymax
Е сигурно е така, щом казваш ... рядко гледам тенис затва не съм го забелязал ... ;-)
Защото сигурно бананите (и шоколада) СА ПРОСТИ въглехидрати с висок гликемичен индекс и затова сигурно тенесистите ги папат м/у сетовете за да имат повече енергия
Относно бананите в НВД - НЕ!!! може само в ВВД 1 банан ! според мен когато си на НВД трябва да ядеш сложни въглехидрати с нисък гликемичен индекс или просто въглехидратите ти да идват от зеленчуците ... :)
26.01.06
21:42
[quote author=“SpiRTeR”]Защото сигурно бананите (и шоколада) СА ПРОСТИ въглехидрати с висок гликемичен индекс и затова сигурно тенесистите ги папат м/у сетовете за да имат повече енергия
Относно бананите в НВД - НЕ!!! може само в ВВД 1 банан ! според мен когато си на НВД трябва да ядеш сложни въглехидрати с нисък гликемичен индекс или просто въглехидратите ти да идват от зеленчуците ... :)
Прав си, обаче в зеленчуците въглехидратите са много малко. Например аз да приеме 100 гр. въглехидрати му трябват 2 кила и 700 грама домати 8) Може картофи, ориз, тесто и т.н.
manson и ти си прав, обаче когато яде повече зеленчуци той поема и голямо количество целулоза която му помага да се засити лесно пък и да ходи често до тоалетна :)
Само да допълня че картофите трябва да са варени, ориза по възможност кафяв а хляба Бонус и всичко в минимални количества и не се заблуждавай за ВВД-то като повечето - намуат се с 2 пакета фафли, банани, пици и пр. и после “ама шо тъй стана ама шо иначе ама корема не ще да пада и т.н.” бъди разумен и се храни с “чиста храна” и то в правилни количества
УСПЕХ!