03.07.04
12:47
Една тема във която всеки да сподели знания и опит относно двете промени които трябва да се направят относно метаболизмът-1-да се забърза в периода на чистене до макс 2-да се забави в периода на масиране(при тези с много бърз метаболизъм).
аз лично не знам много по тази тема но да кажа това което знам
забързване-1.приемане на малки порции изключително често през деня за адаптация към по често хранене 2.Интензивна тренировка(а наи добре 2-кардио сутрин и вдигане на тежести вечер) 3.държене количеството мазнини ниско като те идват само от здравословни източници 4.храни и суплементи които забързват обмяната на веществата 5.Адекватно количество фибри през деня 6.Осигуряване на бърз протеин след ставане,преди и след тренировка
забавяне-2.ограничаване на малките порции и приемане на по големи порции през по големи интервали от деня 3.по високо количество мазнини,но въпреки това от здравословни източници 4.няколко приема на бавен протиен през деня
Естествено и сезоните влияят на метаболизмът
сигурно съм изпуснал нещо така че вие сте.
03.07.04
13:02
не е ли за забавяне - големи порции през малък интервал от време(час, час и половина)? Така пише и на сайт-а(”Нека започнем от тук” - за ектоморфен тип).
03.07.04
15:32
kajete nqkakkav preparad za normalizirane na metabolizna. 4e moq metabolizam e barz….
04.07.04
11:30
ааа я ми кажете ако можете де някви продукти за забързване на метаболизма ???
04.07.04
11:31
еми попринцип според мен е логично да е през повече време по-големи порции ма ако можеш през по-малко врепе големи порции пробвай :) нека и някой друг да кае нещо по въпроса че аз точно нз мисля че от много храна през малко време ще се надуеш за световно !
Аз ще кажа аз какво правя защото за другите типове може само да гадая... аз спадам към ендоморф, демек по-бавен метаболизъм.
Когато искам да чистя ям по-начесто по-помалко. Мазнините ги увеличавам напротив :) защото съм на НВД и трябва да взимам все някакви калории, иначе се проваля плана :) Права кардио сутрин.
Когато качвам, нямам проблеми :) Ям балансирано всмисъл, включвам си повече въглехидрати, намалявам мазнините. Това е :)
04.07.04
20:39
Мен това за по рядкото ядене и повече храна не ми допада много. Преди малко четох и някаква статия в bodybulding.com, в която един пич обяснява, че ако искаме да качваме маса трябва да си разделим храната на колкото се може повече порции през деня.
И според мен е така. А между другото това с бързия метаболизъм нещо много ме съмнява. Има нещо гнило във връзката дебел-бавен метаболизъм и слаб-бърз метаболизъм. Все пак метаболизмът се забързва от тренировките(нали тялото се нуждае от повече градивен материал, повече енергия...) Според мен винаги трябва да се стараеш да си забързваш метаболизмът. Да избягваш катаболизмът като ядеш често. А тренировките ще ти помогнат да усвояваш повече храна и да растеш по-бързо.