27.01.06
21:19
Сега по въпроса: Леглото, както се досещате трябва да е нито много меко, нито много твърдо:) Зная, че звучи смешно, но наистина това е така. И двете крайности пречат на анатомичните извивки на гръбнака—->лордоза и кифоза.
В каква позиция трябва да спим.
Ще ги постн-а в класация.
1) Тип Ембрион. Лягате странично със свити в колената и таза крака.
2) Леглнали по гръб със свити колена или някакакъв вид възглавница под тях.
Идеята на тези 2 позиции е да се освободи напрежението в областта на лумбалните прешлени.
Също така ако имате болки в тази област (става дума за кръстта) можете да легнете на земята (на одеало) и да си свиете краката да ги качите на нещо като заемат позиция ето така : стъпала __
|__тяло
т.е. бедра - коляно (перкпендикулярен на тяло); коляно - стъпала (успоредни на тяло).
В тези позиции прешлените спрямо междупрешленните дискове заемат идеални позиции с което им дават възможност за възстановяване!
Ами това е според мен...
И аз имах проблеми с леглото смених си матрака .Като си легнех на новия матрак и той се вдлъбваше малко повече в средата и ми се натоварваше кръста сутрин ме болеше , спях на тоя матрак 2 дни и го върнах в магазина, сега спя на канапето което идеално нито много меко нито много твърдо.Внимавайте на какво легло спите щото може да си навредите доста.
Ще съм благодарен, ако някой сподели сериозна информация по повод на това какво трябва да е леглото да се спи добре, а също така и стола<
На някой това може да му се вида леко тъпизъм, обаче е супер важен детайл.
П.П. Аз също съм имал гаден дискомфорт в гърба, имам реалното опасение, че леглото ми ми прави проблеми.
[quote author=“thug”]е добре кажи какъв матрак точно си купил , за да знам да не го зема и аз...Кажи нещо фирма вид и характеристики, за да не го купя и аз!!!
нямам представа тоя беше най - обикновен, в магазина като легнах на него не ми се стори много мек, нито много твърд нормален. Обаче явно като лежиш повече време на него(докато спиш) се вдлъбва повече и ти напряга кръста .А за параметри които да гледаш си нямам и на предства,ще видя как седят нещата с анатомичните матраци!