31.01.06
08:53
Малко инфо за мен:
Стаж - 4 години, от 2 години насам всяка пролет съм н НВД.
Височина - 188см.
Тегло - 90 кг летен период / 100 гк зимен период.
Тренирам 5-6 пъти седмично - 3 тренировки отредени само на силовата тренировка и 2-3 тренировки - аеробна + корем.
Тичане 2-3 пъти седмично по 25-30 мин, около 4-5км, неравномерно с доста катерене на стълби.
По принцип нямам проблеми с качването през зимата и свалянето през лятото. Проблемът обаче идва от следното - свалянето ми винаги е много рязко в пролетния период и искам тази година да се опитам да го избегна. В това отношение НВД-то което мисля да направя тази пролет е с малко повече калории/въглехидрати. Интерерсно ми е какво мсилят хората във форма за следното:
6.45 - полвин грейпфрут.
7.00 - 30 мин тичане (2-3 пъти седмично)
7.45 - 50г овесени ядки с кофичка кисело мляко 2.5%
11.30 - обяд според това какво има в стола на службата ми :? , знам че това може да варира доста но в общи линии е нещо от рида на 100-150г салата със 100-150г месо.
13.00 - 50г печено кашу с кофичка кисело мляко 2.5%
15.00 - 50г печено кашу с кофичка кисело мляко 2.5%
17.30 - час и половина тренировка , веднага след тренировката няккаъв въглехидрат, обикновенно едно диетично Корни. 50г суроватъчен протеин.
20.00 - 150г салата + 150г пилешко ( или ) 150г слата + 1-2белъка + 50-100г извара + 1 варен кренвирш.
Нямам много опит с НВД, но това което е видно от твоята диета е малкото белтъчини около 150гр ! Ако приемем, че си 100кг при една НВД ще ти трябват поне 3гр/кг или 300гр. белтък на ден , а ти приемаш едва половината. Направи си извода сам.
31.01.06
10:12
Начина по който съм смятал необходимия белтък е бил 2 x килограмите, затова и аз съм го смятал да е около 180г . Три пъти ми се струва доста.
Мерси за отговора, ще ми е интересно какво ще кажат и другите хора от форума , и по-конкретно по въпроса който red повдигна - дали е малко белтъка.
31.01.06
11:47
вичко е добре, самоче прибави малко повече протен(малко са ти белтъците) и зеленчуци .
ок са ти белтъците. нз как им се втълпяеа на хората че трее да се зима толкоз белтък. дори и при 1.7 - 2 примерно се расте. а пък ти не искаш да растеш а да подеържаш, тъй че личното ми мнение е че белтъците са ок.
Аз преди време се допитвах във форума и крайното заключение беше, че за НВД, при което се щадят и мускулите е най-добре 2.5гр дори 3гр на кг. телесно тегло белтъчини.
Иначе за диетата премести:
да е един час след като си приключил кардиото (в дните, които правиш кардио).
31.01.06
21:15
[quote author=“s1lence”]Начина по който съм смятал необходимия белтък е бил 2 x килограмите, затова и аз съм го смятал да е около 180г . Три пъти ми се струва доста.
Мерси за отговора, ще ми е интересно какво ще кажат и другите хора от форума , и по-конкретно по въпроса който red повдигна - дали е малко белтъка.
Белтъка по 2.
01.02.06
08:55
Предполагам за всеки човек е индивидуално. Примерно аз през зимата в период на маса бях пак на 2 х килограмите и качих без особен проблем. Затова ми се струва странно при положение ,че минавам в период на чистене - да увеличвам белтъка.
[quote author=“emzo”]
Иначе за диетата премести:
да е един час след като си приключил кардиото (в дните, които правиш кардио).
И на мен ми се иска да е така, но това означава ,че ще трябва да ставам в 6.00 сутринта, за да не заъснея за работа. :cry:
Това мнение няма нужда от коментар :roll: , но като ви гледам как растете :lol: , само си чешете езиците тук.
А колкото до слънцето сметнах ти белтъчините че са около 160гр , ти казваш , че си 100кг. е сметни сам дали са ти достатъчно и то в период в който чистиш!!
01.02.06
12:36
оффтопик: зашто ли всички четат “silence” като “slunce” :lol: :shock: :roll:
Малко ти е белтъка, преразгледай основно хранителния си режим, това е причината да се топиш, когато чистиш.
01.02.06
14:51
Благодаря на всички за отговорите. :D
Разбира се, ако някой има нещо да допълни ще го прочета с интерес.