31.01.06
14:26
Може ли да се сложе гърди и гръб в един ден и ако може кое е по добре да се прави първо? Защо?
Дай те си мнението ако обичате.
Благодаря предварително!!!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
31.01.06
15:19
Не е хубаво в един ден и няма значение кое преди кое ще е. Колко ти е стажа?
Гърдите и гърба са големи мускулни групи. Не е желателно и ефикасно да се тренират заедно. Комбинирай ги с по един малък мускул. Примерно Гръб+Бицепс, Гърди+Трицепс... :wink: Като тренираш Гръб ти се натоварва и Бецепса и така той е загрял и спокойно можеш да ги тренираш заедно. Същото е и с Гърдите и Трицепса.
31.01.06
16:17
Гърдите и гърба са големи мускулни групи. Не е желателно и ефикасно да се тренират заедно. Комбинирай ги с по един малък мускул. Примерно Гръб+Бицепс, Гърди+Трицепс... Като тренираш Гръб ти се натоварва и Бецепса и така той е загрял и спокойно можеш да ги тренираш заедно. Същото е и с Гърдите и Трицепса.
И аз мисля така.Аз лично ги тренирам точно така :lol:
[quote author=“dimbi”]Може ли да се сложе гърди и гръб в един ден и ако може кое е по добре да се прави първо? Защо?
Дай те си мнението ако обичате.
Благодаря предварително!!!
Неможе. Не е правилно. Така ще претренираш 100% и ная-много да изгубиш маса отколкото да качиш :wink: Тренирай 1 голяма с 1 малка мускулна група. :wink:
Както ти казаха по горе тренирай примерно гърди/трицеп и гръб/бицепс :wink:
Напук на всички до тук ще кажа че може и е доста яко стига да си в кондиция .Аз съм тренирал така и е трудно да излезеш от залата след това.Тая тренировка изпълнена в супер серия дава страхотна сила.Ако си решил примерно да тренираш сила в гърдите нека да са втори в суперсерията.Стига да го издържиш е много яка тренировка,но не повече от 2 месеца
31.01.06
17:44
[quote author=”Миле”]Напук на всички до тук ще кажа че може и е доста яко стига да си в кондиция .Аз съм тренирал така и е трудно да излезеш от залата след това.Тая тренировка изпълнена в супер серия дава страхотна сила.Ако си решил примерно да тренираш сила в гърдите нека да са втори в суперсерията.Стига да го издържиш е много яка тренировка,но не повече от 2 месеца
Съгласен съм. Ако си с повечко стаж и го направиж за по-малък период от време може и много добре да ти подейства. Само, че трябва да имаш много сериозно възстановяване (сън, храна, добавки...). Ако ти подейства може си го правиш през определен брой месеци ..
31.01.06
17:51
Едвали това е точно за пича дето е пуснал темата...
аз лично сам я тренирал тази програма 2 месеца отначало докато свикнеш е трудно не след 1 седмица свикваш.аз тренирах 4 пъти в седмица 2 дена правех гърди,гръб и трицепс и 2 дена правех крака, рамо и бицепс, като ги редувах коя да е първа мускулна група .Един път първа група ми беше гърди, следващия гръб.Но знаи че трябва да ядеш качествено и да почиваш.
31.01.06
19:29
Аз в момента тренирам по тридневна програма с гърди-гръб в един ден, като стажа ми е 1 год.:
гърди-гръб-корем
бицепс-трицепс
рамо-крака-корем
Стигнах до този вариант, защото исках да комбинирам бицепс-трицепс в един ден(според мен много добра комбинация), като в същото време избегна гърди-рамо в един ден(на мен въобще не ми дейста добре, след гърдите се чувствам направо безсилен за да правя рамо). Мога да кажа, че между тренировките трябва доста почивка. Така че е трудно да се събере в една седмица. 8 дена според мен са по-оптимален вариант.
По-добър вариант на моята програма би било да се разделят гърдите и гърба в два отделни дни. Примерно:
гърди-корем
гръб
бицепс-трицепс
рамо-крака-корем
... но така сплита става 4-дневен.
Мерси за мненията. До сега и аз ги тренирах в отделни дни, но ми се налага да намаля дните за тренировка и понеже не искам да разделям бицепс и трицеп само това намерих като вариант. Днес ходин и пробвах такава тренировка, и не усетих кой знае каква умора, даже се почувствах доста добре. Ще пробвам още един два пъти и ако не ми действа добре ще остана на този вариант за 1-2 месеца, ако не ще разделя мускулите на ръцете.
31.01.06
20:16
Не е препоръчително...прекалено големи мускулни групи за да ги натоварваш наведнъж, следователно и качествено за една тренировка
не е хубава да правиш 2 главни групи в един ден. Като направиш едната качествено , другата няма да е на същото ниво на качеството ,аз лично не бих ги тренирал в 1 ден !!
ако ги правиш в суперсерии можеш даже много хубаво да си натовариш и двете мускулни групи! аз лично след една тежка серия лежанка, много по лесно ми влизат набиранията с широк хват пред врат, от колкото като ги правя като първо упражнение в тренировката за гръб....
Става но трябва едната да е по напред от другата, за да я поставиш като втора.Идеята за антагонистично трениране е много добра по принцип, но след умората от голямата 1-ва МГ ,втората не можем да я тренираме с нужната интензивност, освен ако нямаме вариант като гореописания
аз тренирам така гърди-гръб / бицепс-трицепс / и то рърдите и гърба 2 пъти седмично - ще продължа по този начин още най-много месец-два и ги разделям
искам само да отбележа че почивките са ми задължително по 2 -3 дена не по 1и се храня много и то калорично като и необходимте добавки,за мускулна група по 2 упр. и то тежки /
ден1-гърди/гръб
ден2-бисепс/трицепс/рамо
ден3-почивам
ден4-почивам
ден5-гърди/гръб
ден6-почивам
ден7-почивам
тренирам 1упр бутащо 1 дърпащо а не първо една мускулна група ,а после другата
[quote author=“manson”][quote author=”Миле”]Напук на всички до тук ще кажа че може и е доста яко стига да си в кондиция .Аз съм тренирал така и е трудно да излезеш от залата след това.Тая тренировка изпълнена в супер серия дава страхотна сила.Ако си решил примерно да тренираш сила в гърдите нека да са втори в суперсерията.Стига да го издържиш е много яка тренировка,но не повече от 2 месеца
Съгласен съм. Ако си с повечко стаж и го направиж за по-малък период от време може и много добре да ти подейства. Само, че трябва да имаш много сериозно възстановяване (сън, храна, добавки...). Ако ти подейства може си го правиш през определен брой месеци ..
А,виж как правилно си се ориентирал и аз съм го написал ...не повече от 2 месеца.Не е лошо да пробваш,от това глава не боли.Като не издържаш си минаваш на старата програма
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече