31.01.06
19:47
Здравейте на всички:)
Търсих из форума подобни теми ма сякаш не намерих или не съм търсил достатъчно :oops:
В момента разполагам с 3 вида добавки:
1. Креатин на Universal
2. Nutrim Pure Whey Pro
3. Universal Amino 2700
Въпроса ми е как да ги съчетая? В тренировъчни и нетренировъчни дни. Дали има вероятност ако взема наведнъж 30гр протеин и 5гр креатин и 4 хапа да колабирам /шегувам се/ :)
Благодатя предварително :)
31.01.06
20:00
Креатина първите 5 дена по 20грама (5грама сутрин,5 преди трен., 5 след трен., 5 преди лягане) след тази зареждаща фаза пиеш още 20-25 дена по 5грама след тренировка, в почивен ден 5грама след сутрин и кат станат 30тина дена правиш почивка един месец. Креатина най-добре са пие с декстроза или мед.
На Nutrim Pure Whey Pro го пиеш 2 пъти на ден в трен. ден, първия път сутрин, втория след тренировка. В нетренировъчните дни между някой хранения 1-2 пъти на ден както си прецениш, че ще ти стигнат парите.
Аминотата се пият в трен. ден преди, след трен. и сутрин/вечер. Ти си разпредели как ще бъдат в зависимост за колко дена ще ти стигнат. Моя вариант е преди лягане и след трен., а в почивните дни сутрин и вечер преди лягане.
Мерси :)
А аминотата по 8 ли трябва да ми дойдат в тренировъчен ден (4 след трен и 4 преди лягане) - малко много ми се вижда. А в нетренировъчен по 3 сутрин и вечер ? И за протеина нали казват че е хубаво преди лягане протеини или ще си ги набавям от аминото преди лягане?
31.01.06
21:13
По време на зареждащия период с креатина(първите4-5 дена):
-Тренировъчен ден:
1-Сутрин като станеш-30гр. от суроватката+5гр. креатин
2-30мин. преди тренировка-3 аминокиселини+5гр. креатин
3-веднага след тренировката-3 аминокиселини
4-30мин. след тренировката-30гр. протеин+5гр. креатин
5-около 2 часа преди лягане-5гр.креатин+мед, декстроза или някакъв натурален сок- не са задължителни, но са за предпочитане пред водата.
-Нетренировъчен ден:
1-сутрин като станеш-30гр. протеин+5гр. креатин
2-между закуската и обяда-2 аминокиселини+5гр. креатин
3-между обяда и вечерята-2 аминокиселини+5гр. креатин
4-около час и половина преди лягане-30гр. протеин+5гр. креатин
След зареждащият период:
-Структурата на приемане е същата, но на ден взимаи само 5гр. креатин
-В тренировъчен ден го пии заедно със суроватката 30мин. след тренировката
-В нетренировъчен ден го пии със суроватката сутринта
Забележка: След зареждащата доза креатин, която е първите 4-5 дена, го пии само по 5гр. на ден в следващите 4-5 седмици, после задължително направи почивка за 1 месец.Избягваи да пиеш креатин преди лягане защото може да предизвика безсъние
По-здрави! :wink:
31.01.06
21:14
В нетренировъчен ден може 1 път да пиеш аминота ама 4 ! Сутрин или вечер сам си избери, пък ако имаш пари и 2 пъти на ден.
За през нощта има други протеини някви бавни аз не съм им привърженик лично предпочитам аминота преди лягане
31.01.06
21:31
[quote author=“OuttaControl”]
За през нощта има други протеини някви бавни аз не съм им привърженик лично предпочитам аминота преди лягане
Няма никакъв смисъл да взимаш аминота преди лягане, те се усвояват почти веднага след приемането им и за това е добре да се пият веднага след тренировката когато организмът има най-голяма нужда от тях.Като ги вземеш преди лягане те ще се усвоят за около 30мин и после организмът остава гладен.Ето защо преди лягане е добре да се пие млечно-яичен или наричаният още “бавен” протеин
31.01.06
22:24
[quote author=“madwolf”][quote author=“OuttaControl”]
Няма никакъв смисъл да взимаш аминота преди лягане, те се усвояват почти веднага след приемането им и за това е добре да се пият веднага след тренировката когато организмът има най-голяма нужда от тях.Като ги вземеш преди лягане те ще се усвоят за около 30мин и после организмът остава гладен.Ето защо преди лягане е добре да се пие млечно-яичен или наричаният още “бавен” протеин
Като вземеш аминота преди лягане и кат са усвоят какъв е проблема после?? Няма да е гладен, защото не изразохдва за почти нищо при сън...
И дозата е по 4 аминота. Като зима по-малко няма голям смисъл...
[quote author=“OuttaControl”][quote author=“madwolf”][quote author=“OuttaControl”]
Като вземеш аминота преди лягане и кат са усвоят какъв е проблема после?? Няма да е гладен, защото не изразохдва за почти нищо при сън...
И дозата е по 4 аминота. Като зима по-малко няма голям смисъл...
А възстановяването според теб кога става докато тренираш или докато почиваш и за да възстановиш какво ти трябва?! Отговори си сам на тези въпроси!
Имам още един мало откачен въпрос :)
Може ли да взимам креатина и протеина без да ги разтварям? Примерно сутринта и 30 мин след тренировка когато трябва да ги пия заедно изсипвам си една лъжица креатин в устата гълтам и веднага след това сок или вода - същото и с протеина? И трябва ли да изчакам малко преди да пия и протеина или нищо няма да стане ако се смесят в стомаха :)
Мерси предварително.
[quote author=“Batgogo”]Имам още един мало откачен въпрос :)
Може ли да взимам креатина и протеина без да ги разтварям? Примерно сутринта и 30 мин след тренировка когато трябва да ги пия заедно изсипвам си една лъжица креатин в устата гълтам и веднага след това сок или вода - същото и с протеина? И трябва ли да изчакам малко преди да пия и протеина или нищо няма да стане ако се смесят в стомаха :)
Мерси предварително.
Ами креатина аз така си го пия , (но не и както ти си го написал на сухо ще ти е трудно да го глътнеш :shock:) и той се разтваря още с първата глътка вода в устата ми, а протеина го пий след около 15 минути и го разтваряй добре .