Казеин

01.02.06
09:49

Значи имам въпрос за казеина - има ли някой проблеми с разтварянето му? Защото си взех(няма да казвам какъв(щото няма марка :) ), за колко( щото ме срам да кажа за колко никви пари) и откъде ( не всеки ден в такива смрадливи складове продават хранителни добавки )) и не мога да го разтворя-скинах се да друскам шишенцето. Та въпроса ми е дали не мога да си го разтворя, защото си взех някъв боклук или...?

01.02.06
14:04

По принцип всеки протеин над 90% почти не се разтваря, освен фирмените, които или ги обработват по специален начин, или им добавят нещо, за да са разтворими. Не знам твоя колко %-н е, но първия ти проблем e дали това не е храна за животни, наблъскана с хормони и всякакви други химии. Ако всичко е ОК, можеш да си го провериш в ХЕИ и, ако е това, за което го продават, си го пий дългосрочно.

01.02.06
16:18

Не си купувай съмнителни добавки. Не винаги евтиното излиза евтино, в повечето случаи качеството си има цена, даже почти винаги. Вярно, е че всеки сам си преценява каква сума може да отдели за добавки, но...

02.02.06
09:33

10х, AC/DC. Това го изхвърлих. Като го разджурках с микреса не стана нищо. После си вкарах ръката с сместа и и некви неща като сополи ми полепнаха по пръстите :) (това съвсем сериозно) - добре, че не ми се разяде и не ми окапаха мръвките :) . Не съм сигурен, че и животните биха го яли. А за какви пари мога да си взема някъв по квалитетен казеин(навитак съм и на соя само да не е с оригинален вкус, че един път си взех и едвам я изпих)

04.02.06
23:31

Соевия е с няй-малка усвояемост и е много бавен пил съм, никакъв ефект ... той е за хипари и вегетарианци :twisted:  .... за казеин има в магазина на пиротска 26 лв за кг ... скоро ще ходя да си взимам и аз

10.02.06
22:06

Това за Пиротска е идейно :). Засякох един пич дето бачка, откъдето си взех казеина и той почна да ми обяснява как имало натриев казеин и калциев и как натриевия бил практически неразтворин и т.н. Аз понеже съм си просто парче само гледах тъпо и кимах още по-тъпо понеже нищо не разбрах. Някой ще бъде ли така добър да ми разясни разликата между двата :) ?

14.02.06
10:38

[quote author=“Cherniq_Konan”]Това за Пиротска е идейно :). Засякох един пич дето бачка, откъдето си взех казеина и той почна да ми обяснява как имало натриев казеин и калциев и как натриевия бил практически неразтворин и т.н. Аз понеже съм си просто парче само гледах тъпо и кимах още по-тъпо понеже нищо не разбрах. Някой ще бъде ли така добър да ми разясни разликата между двата :) ?

И на мен ми е интересно каква е разликата между натриевия и калциевия казеин и кой е по-добър. Вчера си купих натриев казеин за 11лв/0,5кг и наистина много трудно се разбива , стана само с миксера и  като го смесих с прясно мляко. Според вас усвоява ли се добре ? Но поне съм сигурен , че това е белтък личи си по това как се коагулира от топла вода и мирише точно на казеин ( преди 15-16г бях си взел казеин , беше на люспи и си спомням , че миришеше точно като този)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1