01.02.06
21:53
Има ли значение това в колко милилитра вода или мляко разреждам протеините,ще повлияе ли това,че ги разреждам в повече вода от колкото е написано на опътването?
01.02.06
22:07
Не. Стига да е достатъчно, за да се разтвори напълно.
01.02.06
22:08
Не. Стига да е достатъчно, за да се разтвори напълно.
Мерси за отговора :)
Ако е с мляко само може да е положително (по-голямо количество) понеже ще приемеш още белтък...Както на теб ти харесва :lol:
[quote author=“Oblivion_”]Аз лично си го разтварям в 0.5 литра и ми е екстра.
И аз така
Не мога да го приемам с мляко защото приемам големи количества протеин 45-50 гр и няма да има ефект
И аз така
Не мога да го приемам с мляко защото приемам големи количества протеин 45-50 гр и няма да има ефект
Какво имаш предвид, че идват голямо количество белтъчини и немогат да се усвоят от организма ли?
03.02.06
23:41
[quote author=“M16”]
И аз така
Какво имаш предвид, че идват голямо количество белтъчини и немогат да се усвоят от организма ли?
Над определено количество наведнъж някъде 35-40гр.
А и самото мляко забавя усвояването на суроватъчния протеин примерно.
Над определено количество наведнъж някъде 35-40гр.
ОК. Благодаря за отговора.
Ще разкарам млекаря :wink:
04.02.06
03:50
Аз си купих гейнер който дава 54г протеин от 150 грама сухо вещество, и пише ,че мога да го взимам с мляко за още повече калории! Дали ще има проблем ако го пия с мляко?
04.02.06
11:15
млякото не става отровно ако се смеси с протеин :)А сега сериозна няма да има никакъв проблем аз предпочитъм да го пия с кисело мляко Здравец0.1% винаги пия тъй протеина и съм доволен само след тренировка го пия с вода да не забави киселото мляко усвояването след тренировка.И прясното ми харесва ама много се пърди от него .Можеш да разтваряш протеина в квото искаш сок вода мляко боза само не във водка или бира.Можеи на прах да го ядеш въпрос на вкус
04.02.06
11:20
А като подхванахме темата за разреждането да попитам и аз. Полепва ли ви голямо количество от протеина/гейнъра по дъното или на бучки по стените на чашата? Купих си шейкър, нищо специално, най-обикновен пластмасов, но и там е същото. Имам чувството че 1/4 си остава в чашата.
сега прясното и киселото мляко се различават не само по имената ... лично на мен ми харесва повече киселото защото в следствие на ферментацията повечето млечна захар (лактоза) си е отишла и не се забавя усвояването на сурватката (или поне не до такава степен) а за шейкъра - или гейнъра ти е с лоша разтворимост (често срещан проблем) или има прекалено малко вода (мляко, сок и т.н.) решението е - миксер :)
04.02.06
12:35
да и аз моят проблем със оставането на протейна по дъното по принципе го решавам така първо слагам водата после протейна и веднага с миксера и проблема е решен !!
04.02.06
12:42
[quote author=“SpiRTeR”]сега прясното и киселото мляко се различават не само по имената ... лично на мен ми харесва повече киселото защото в следствие на ферментацията повечето млечна захар (лактоза) си е отишла и не се забавя усвояването на сурватката (или поне не до такава степен) а за шейкъра - или гейнъра ти е с лоша разтворимост (често срещан проблем) или има прекалено малко вода (мляко, сок и т.н.) решението е - миксер :)
Лактозата не е толкова големия проблем - белтъчините и мазнините в млякото забавят усвояването на суроватката.
04.02.06
16:10
Аз го разреждам в топло прясно мляко като първо слагам малко мляко на дъното после слагам протеина разбърквам докато стане на хомогенна каша и после доливам останалото количество мляко пак разбърквам и нямам никви проблеми с разреждането
04.02.06
17:43
Могат да се приготвят преди тренировката и да се пият след това нали ? В смисъл няма ефект подобен на този при креатина като седи в течност за по-дъгло време. :?:
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече