Препоръчаите витамини?

LE

06.07.04
16:24

Препоръчаите ми какви витамини да си купя?
Знам че има много  български производители които са напълнили аптеките и не знам коя фирма да избера.Незнам дали пък не е по добре да си взема витамини от суплементарните фирми(Оптимум,Скаитек,Дженесис,Мусаши и т.н)?
Вие какво ще кажете и ако някои има лични впечатления да ги каже.

DN

06.07.04
17:34

istinata e edna i se kazva vitaminno-mineralen pack ANIMAL PACK

06.07.04
19:41

Absolutno sum suglasen s dn_bg, probval sum gi i sa super dobri, mnogo dobro vuzstanovqvane, makar che tova e dosta individualno, struvat kum 1 euro packetcheto ako si kupish kutiq sus 14 ili neshto takova beshe… :wink:

07.07.04
13:52

MORE INFO… ?

Аз пия от аптеката. Всички витаминит дето са по 10-15лв значи стават :)
Гледай да е комплекс от витамини наи добре Центрум аз сега пия Витаракс

07.07.04
13:54

Купувам си поотделно  витамин C ,B комплекс и  витамин Е от аптеката .Поне съм сигурна,че няма да объркам дозировката:)

LE

07.07.04
20:08

animal pak какво трябва да означава?

08.07.04
10:16

[quote author=“lesno_nema”]animal pak какво трябва да означава?

дано не е каквото аз си мисля...

08.07.04
16:36

emi dosta chetoh i se vodq MULTIVITAMIN + DOBAVKI
EDNA DOZA = 1 PAK
v opkavoka 15PAKa

P.S. 1PAK = 22 TABLETKI

08.07.04
18:15

[quote author=“vanisher”]P.S. 1PAK = 22 TABLETKI

след такава доза можеш да пропуснеш едно хранене...

LE

08.07.04
18:25

Бухахахахахахаххах  :lol:  :lol:  :lol:  :)))
Ванишър искрено се надявам да си се объркал 8)

TH

08.07.04
18:46

CENTRUM RULEZ

08.07.04
19:50

OTIDETE NA SITE-A NA UNIVERSLA ILI BODYNUILDING.COM
I VIJTE CHE EDNA DOZA E 22 HAPa

08.07.04
22:09

Тези дни си купих Daily one на Universal. Може и да си внушавам, но ми се струва че ми действат супер добре. И не е безумно скъпо - малко под 30 лева бяха, ама са 75 хапа /взема се половин или един хап на ден/.

08.07.04
22:19

dai povehchko INFO za DAILY ONE che nikyde ne namiram

LE

08.07.04
22:32

Да Парс кажи каква е разликата с Анимал Пак?

10.07.04
15:49

Еми аз не разбирам много, ама ще ви препиша съдържанието. Някой ако е толкова навътре в нещата да направи сравнение. Пак казвам, може да си въобразявам, но ми се струва че страшно много ми подобриха възстановяването. Та значи в 1 хап има:
VITAMIN A (FISH LIVER OIL) 10000 IU
VITAMIN D (FISH LIVER OIL) 400 IU
VITAMIN E (D-ALPHA TOCOPHERYL ACETATE) 100 IU
VITAMIN C 250 MG
VITAMIN B1 (THIAMINE HYDROCHLORIDE) 50 MG
VITAMIN B2 (RIBOFLAVIN) 50 MG
VITAMIN B6 (PYRODOXINE HYDROCHLORIDE) 50 MG
VITAMIN B12 (COBALAMIN CONCENTRATE) 200 MG
NIACINAMIDE 50 MG
PANTOTHENIC ACID (CALCIUM PANTOTHENATE) 50 MG
FOLIC ACID 0.4 MG
IODINE (KELP) 0.225 MG
CALCIUM (CARBONATE) 150 MG
IRON (FERROUS FUMARATE) 18 MG
MAGNESIUM (GLUCONATE) 100 MG
COPPER (GLUCONATE) 2 MG
ZINC (GLUCONATE) 10 MG
MANGANESE (GLUCONATE) 5 MG
POTASSIUM (GLUCONATE) 10 MG
LIPOTROPIC FACTORS:
CHOLINE BITARTRATE 50 MG
INOSITOL 10 MG
BETAINE HCI 30 MG
PARA AMINO:
BENZOIC ACID 25 MG
RUTIN (EUCALYPTUS) 25 MG
LEMON BIOFLAVONOID 10 MG
HESPERDIN 10 MG

Последните няколко даже и смътно не съм ги чувал - какви са тези пара амино не знам. Имайте в предвид, че от спортния магазин откъдето ги взех ми казаха че може да се пие и по половин хап-аз взимам цял само в дни със силова тренировка.

LE

10.07.04
16:06

А това във скобите какво би трябвало да означава?

Вероятно че от там се извлича.

Уха. 666 мнения чукна, Лесно_Нема:)
Гявол  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :D

LE

10.07.04
16:36

Това си и помислих но аз щото съм по тъпичък някои да ми поясни какво е D-ALPHA TOCOPHERYL ACETATE,THIAMINE HYDROCHLORIDE,RIBOFLAVIN),PYRODOXINE HYDROCHLORIDE…............и т.н щото само за рибеното масло разбрах

Излишно се задълбаваш.
Пак е нещо такова.
Изглежда някои във скобите са субстанциите, от които се извличат.
Други са просто имената на химичните съединения.
Поне за тези, за които си писал - мисля. че е точно това - точно описание на витамина :)

P.S. Евкалипт мисля също ти е ясно какво е :) Аз по него се подлъгах първоначално, като обявих всичко в скобите за субстанция, от която се извлича.

LE

10.07.04
16:52

Точно това ме интересува-субстанциите от които се извличат.....не питам от любопитсто.Имам резерви към определени продукти които вкарвам в тялото си.

10.07.04
17:08

Според моето НЕкомпетентно мнение, повечето наистина са хим. наименования на нещата - например витамин B2-рибофлавин. Някой ако знае да каже какво е пара амино че ми е много интересно-последните 4 са такива.

LE

11.07.04
20:45

Aз щото не съм много запознат 1 хапче покрива половината или цялата от дневната нужда от витамини на организма(условно е но на някои фирми го дават по този начин,примерно Мусаши)?

11.07.04
21:42

ЕМИ В СЪДЪРЖАНИЕТО НА ОПАКОВКАТА ПИШЕ ПО ЕДНО НА ДЕН, НО В МАГАЗИНА ОТКЪДЕТО ГО КУПИХ МИ КАЗАХА ЧЕ МОЖЕ И ПОЛОВИН НА ДЕН. АЗ СИ ВЗЕМАМ ПО ПОЛОВИН ПРИ КАРДИО И ПО ЕДНО ПРИ СИЛОВА ТРЕНИРОВКА И ПАК КАЗВАМ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН.

Абре сега си вземах едни витаминчета - spectrum vit. Нямам опаковка, щото ги взех на бройка от аптеката, ама там доста четох - има всички видове витамини емен емен, 1000 вида витамин Б + всички необходими минерали - магнезиеви, цинкови, калциеви, железни + 1000 други + добавки. Отгоре на това са значително по - евтини от витамините на центрум, а фирмата, която ги произвежда, изглежда е реномирана.
Сега почвам да ги гълтам, пък и от витамини предполагам ще ми е трудно да споделя впечатления от разликите, щото все пак те са само катализатор, а не основни в процеса, а и до сега съм вземал някакви  и разликата едва ли ще е чудовищна, ама поогледайте ги ако искате следващия път като отидете в аптеката...

P.S. 22 хапа, Братчед! Без гарнитура ли тва ?  :mrgreen:

LE

12.07.04
16:42

Абе аз щото съм Тома неверни и затова ще си взема и витамини от юниверсъл и мусаши и центрум

LE

13.07.04
19:52

Съвсем се оплетох-Мусаши-400 μg vit. A, 1 μg vit. D (cholecalciferol), 5 mg vit. E, 33 mg Ascorbic acid, 0.6 mg Thiamine, 0.9 mg Riboflavine, 10 mg Niacine, 1 mg Pyroxidine, 1 μg Cyanocobalamin, 100 μg Folic acid, 2500 mg Calcium chelate, 1000 mg Magnesium chelate, 55 mg Iron chelate, 42 mg Zinc chelate, 22 mg Manganese chelate, 55 mg Potassium chelate, 2.7 mg Hesperidin, 16.5 mg Rutin, 40 mg Natural lemon flavour.
Пише че това е половината от дневната доза.
В нашият саит пише Витамин а 2,5мг,Витамин Д 20 мкг,витамин Е 20-30мг???Неква тотална объркавация относно дозировките.......кои греши???
Юниверсъл-VITAMIN A (FISH LIVER OIL) 10000 IU-това удря точно макс дозата,абсолютният макс :shock:
VITAMIN D (FISH LIVER OIL) 400 IU
VITAMIN E (D-ALPHA TOCOPHERYL ACETATE) 100 IU-1200-1500иу на ден!?Е тук ептен се закопах
п/п срещу дозите на Юниверсал пише препоръчваните във bb-team.org
VITAMIN C 250 MG
VITAMIN B1 (THIAMINE HYDROCHLORIDE) 50 MG-3,6мг ам???
VITAMIN B2 (RIBOFLAVIN) 50 MG-3,4 мг Прр!?
VITAMIN B6 (PYRODOXINE HYDROCHLORIDE) 50 MG-6мг?
VITAMIN B12 (COBALAMIN CONCENTRATE) 200 MG-2,3 мг
NIACINAMIDE 50 MG
PANTOTHENIC ACID (CALCIUM PANTOTHENATE) 50 MG
FOLIC ACID 0.4 MG
IODINE (KELP) 0.225 MG
CALCIUM (CARBONATE) 150 MG
IRON (FERROUS FUMARATE) 18 MG
MAGNESIUM (GLUCONATE) 100 MG
COPPER (GLUCONATE) 2 MG
ZINC (GLUCONATE) 10 MG
MANGANESE (GLUCONATE) 5 MG
POTASSIUM (GLUCONATE) 10 MG
LIPOTROPIC FACTORS:
CHOLINE BITARTRATE 50 MG
INOSITOL 10 MG
BETAINE HCI 30 MG
PARA AMINO:
BENZOIC ACID 25 MG
RUTIN (EUCALYPTUS) 25 MG
LEMON BIOFLAVONOID 10 MG
HESPERDIN 10 MG
Чувствам се като Алиса в страната на чудесата???А аз бързах витамини да си купувам!?

LE

15.07.04
18:59

Някои може ли да ми каже съдържанието в Центрум че на мен не ми се отваря тяхната страница?
Някои знае ли дали има фирма която произвежда само витамини без минерали?

15.07.04
19:04

Това съдържа:
Vitamins
A :arrow: 5000 IU
B1 (THIAMIN) :arrow: 1.5 mg
B2 (RIBOFLAVIN) :arrow: 1.7 mg
B6 (PYRIDOXINE) :arrow: 2 mg
B12 (COBOLAMIN) :arrow: 6 mcg
C :arrow: 60 mg
D :arrow: 400 IU
E :arrow: 30 IU
K :arrow: 80 mcg
Beta-carotene :arrow: None established
Biotin :arrow: 3,000 mcg
Folic Acid :arrow: 400 mcg
Niacin :arrow: 20 mg
Pantothenic Acid :arrow: 10 mg

Minerals
Boron :arrow: None established
Calcium :arrow: 1,000 mg
Copper :arrow: 2 mg
Chromium :arrow: 120 mcg
Iron :arrow: 18 mg
Magnesium :arrow: 400 mg
Manganese :arrow: 2 mg
Molybdenum :arrow: 75 mcg
Nickel :arrow: None established
Phosphorus :arrow:  1,000 mg
Selenium :arrow: 70 mcg
Silicon :arrow: None established
Tin :arrow: None established
Vanadium :arrow: None established
Zinc :arrow: 15 mg

LE

15.07.04
19:18

мерси........а центрум само един витаминен продукт ли продават?

15.07.04
19:23

И това продават:
Ginkgo Biloba
Ginseng
Lutein
Lycopene
А всъщност имат и други витамини:
За деца:
Centrum Kids® Complete
Centrum Kids® Extra C
Centrum Kids® Extra Calcium
За възрастни
Centrum®
Centrum Performance®
Centrum® Silver®
Centrum® Carb Assist™

FL

15.07.04
19:29

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=1113

15.07.04
22:04

Оф аз мислех да ги сменям витамините и тема бях пуснал ама ще си остана на ЦЕНТРУМ.днес майка ми взе  една опаковка нова баси работата пак им овеличили ценаат кам 12 и 50 станали некви.Преди това съм изпил 2 опаковки по 30 хапа по 1 хапче на ден=2 месеца и съм ок като гледам.Пък и бирена мая ако пиеш вътре бъканоот с Б витамиин мисля проблеми няма да имаш 8)

16.07.04
13:10

Някой ползвал ли е TRIOVIT?

Води се антиоксидант, подходящ е за активно спортуващи, съдържа витамини (beta carotenum, E, C) и селен. 5.55 кинта е за 30 капсули.
(м/у другото не се препоръчва за лица под 15 г.)

SH

17.07.04
14:38

da pitam vitamin b-15 niakoi da e upotrebiaval i roliata koiao ispulniava v organizma?

Витамин Б15 е от така наречените псевдовитамини, т.е. вещества, изпълняващи функции, сходни с витамините. Доколкото разбирам е аминокиселина - т.нар. пангамова киселина. Естествените й източници са бобовите растения.
Тя активира окислителните процеси в клетката, с други думи ускорява нормалната клетъчна функция, което има и добри илоши страни. Активизира функциите на надбъбречните жлези, чиито хормони, доколкото знам, са известни под общото наименование кортикостероиди. Спомага за регенерирането на чернодробната тъкан (употребява се при алкохолици например, цироза - недай си, Боже) и въобще на много тъкани и органи, ангажирани в кръвоносната система. Намалява количеството на холестерола в кръвта и помага срещу атеросклероза в по - напреднала възраст.
Видно е, че е и полезна, и опасна - следователно с приемането й не трябва да се прекалява. Източниците, които четох, се обединяват до максимална дневна доза - 2 мг.

28.07.04
19:42

zdraveite pisha otnosno tova che dn_bg spomena za vitaminno-naturalen pack ANIMAL PACK mojete li da mi kajete dali se namira po aptekite ili samo v specializiranite magazini ? i priblizitelno cena ako moje…

28.07.04
20:34

UNIVERSAL ANIMAL PAK - 44 PAKS (по 11 талбетки във всеки пак)
87лв на Пиротска 12
Това е хранителна добавка на фимра Юнивърсъл и като такава се продава само в специализираните магазини за добавки.
Взимаш по 1 ПАК на ден ( което са 11 хап4ета <> много са защото както те казват: “не може в ендо малко хапченце да набием толкожа много витамини и полезни съставки”)
Ще ти стигне за 1 месец и половина, което се пада горе долу по 2 лв на ПАК. Не е евтино но мисля, че ще даде ефект.

03.02.05
00:30

Имам приятели от Центъра по Хигиена, които ръководят отдела, контролиращ състава на всички хранителни продукти и добавки внасяни в България ( дали този написан по етикетите им отговаря на действителността ) . Дълго време се чудех и аз кои витамини са най-добри от всички предлагани на пазара. Искам да Ви уверя, че от направените тестове, “Центрум” най-много се доближават до реалността. Те са съобразени наистина с нуждите на човешкото тяло и почти отговарят на състава си. Едно разочарование за бодибилдерите ( може би ), но ще трябва да Ви кажа, че продуктите на Musashi и MLO са бъкани с мазнини и протеиновия им състав е много далеч от написаното на кутиите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1