04.02.06
17:25
Понеделник: гърди, корем, бицепс
Сряда: гръб, трицепс, бедра и прасец
Петък: рамо, трапец, гърди, корем
Според вас как е?
След трен правя и по 25-30 мин кардио, а някъде четох, че пречи на покачването на маса. Вярно ли е?
А искам и да питам, понеже стажа в залата ми е 2 месеца, ако приложа калориен шок ще има ли нямакъв резултат или действа само при напреднали?
виж ся освен програма,трябва сам да си прецениш с колко повторения,колко серии с какъв процент от максимума да тренираш,трябва да хапваш повече от нормалното.Програма може още да я дооправиш щото тренираш 2 пъти гърдите а сичко останало по 1 път.Защо?Като правиш маса 1 на седмицата и стига на мускулна група,само натоварването трябва да е голямо,пък за корема му стига и веднъж седмично.АйДе.
04.02.06
19:47
Понеделник:
гърди: Файлс 6 повторения по 4 серий, на лежанката с широк хват 6 повторения по 4 серий, с дъмбел от полулег 6 повторения по 4 серий;
корем: Коремни преси 10 повторения 4 серий, извифки на тялото 20 повторения 4 серий, повдигане на краката 10 повторения 4 серий;
бицепс: с щанга 6 повторения по 4 серий, с дъмбели от седеж 6 повторения 4 серий, скотово 6х4
Сряда:
гръб: мъртва тяга 6х4, гребане с щанга 6х4, гребане с дъмбел 6х4;
трицепс: френска преса 6х4, кик бек 6х4, дъмбел зад глава 6х4;
бедра и прасец: клекове с щанга и
Петък:
рамо: раменни преси 6х4, повдигане на щанга до брадата 6х4, повдигане на дъмбели встрани 6х4
трапец: трапецово повдигане на рамената 6х4, вертикален скрипец зад врат
гърди:Файлс 6 повторения по 4 серий, на лежанката с широк хват 6 повторения по 4 серий, с дъмбел от полулег 6 повторения по 4 серий;
корем: Коремни преси 10 повторения 4 серий, извифки на тялото 20 повторения 4 серий, повдигане на краката 10 повторения 4 серий;
Ако ви се чете ще пусна и хранителния си режим. Реших да тенирам допълнително гърди и корем, защото са ми по-слаби. 170см и 65 кг съм. Програмата съм я правил сам и можета да помагате ако мислите,че нещо не е като хората.
Малеее...Абе виж програмите на сайта,твойта е как да кажа-неприятна. Първото което е,не може 6 повторения по 4 серии,а обратното-4 серии по 6 повторения. И наистина-гърди 2 пъти при тоя малък стаж,за къде...Даже като се замисля виж програмите за начинаещи,яж 5-7пъти на ден,качествено на малки порции,глей да имаш повече време за сън,абе имаше една тема на red за начинаещите,имаше хубави съвети.Разтърси се малко,прочети направи още някой месец в залата,тогава се фащай за тези сплитове,които тренират групите поотделно.
04.02.06
20:15
Спокойно, още не съм я използвал.Щом тази програма не струва, помогнете ми да си направя друга или да я коригирам.
Два месеца тренирах по това http://www.bb-team.org/training/000156.php. Ако трява още ще тенирам така, но ми се струва много леко..
04.02.06
21:37
Ето ти стандартна програма:
Понеделник: гърди, корем, бицепс
Сряда: гръб, трицепс, трапец
Петък: крака, рамо, евентулано корем
Правиш по 2-3 упражнения за голяма муск. група и по 1-2 за малка муск. група. Без да стигаш до отказ. Изпълнявай ги с перфектна техника и бавно.
04.02.06
21:59
Съжалявам ако ставам досаден ама кои са големи мускулни групи и кои малки. Мисля че се досещам, но някой да разясни моля
04.02.06
22:02
А и горните два въпроса за кардиото и калорийния шок още ме интересуват :wink:
04.02.06
22:55
Засега остави калорийния шок и ако можеш остави и кардиото.
Крака, гръб, гърди - големи муск. групи
Рамо, бицепс, трицепс - малки муск. групи
04.02.06
23:02
Мерси много.
Последно, само да питам кога да почна с кардиото тогава? Че има доста мазно да се сваля..
04.02.06
23:13
А повторенията повече ли да ги правя и по-малко серий или обратното?
04.02.06
23:28
кардио веднъж в седмицата и то не след тренировката. И по-добре да е до 15-20 мин. ама по-бързо темпо