07.02.06
15:34
Значи днес си взех аминокиселини Liverplex Amino 1500 със choline и Б12 на SaturN. Пише, че са от черен дроб и по 1 таблетка на прием (дневна доза не пише а са 325 хапчета) та това го дават като за диетичен прием ами ако е за качване на маса по колко да вземам защото четох, че от другите амино се вземали по 5-10 на ден, а това като е от черен дроб дали може по толкова или ще се натровя нещо (аз съм 173/66 кг) или това изобщо не е за покачване на маса?
Ами ако говорим за тия на Сатурн, съм пил от тях, остави какво пише отзад, аз съм си ги пил по 4 на ден, 2 сутрин на гладно и 2 след тренировка. А да се натровиш от амино-та е се едно да се натровиш от плодове и зеленчуци, ако греша някой да ме поправи, но ако са в излишък се превръщат в азот и се изпикават. Амино-то е просто разграден протеин.
Еми тай и тай сам ги взел ще си ги пия кво да правя, ще пробвам 2 преди и 2 след тренировка. А ти като си ги пил дали е имало ефект или не си сигурен?
Всичко зависи от количеството......
“Прехранването с белтъчини, особено животински, претоварва организма с екстрактни вещества /крайни продукти в азотния метаболизъм/, които увреждат функциите на черния дроб и бъбреците, въздействуват неблагоприятно върху нервната и сърдечно-съдовата система.”
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/83801010.htm