09.02.06
15:16
хах питането ми може да ви се стори смешно,ама ми е голям проблем.тренирам близо от година и половина, когато започнах тренировки бях около 100 но успях да сваля на 80 малко повечко велоелгометър.но гърдите ми се оформиха ю и доста добре се оформиха само че имам проблме със зърната останаха големи и “пихкави” (много меки).когато имам допир с вода или съм настръхнал или ми е студено гърдите ми стават перфектни като на колман :lol: но през другото време адски грозно седят. та питам има ли някой това дето знае как се коригира.лекарката ми каза че не може да става дума за гинекомастия, но аз имам чувството че от това отслабване дето го направих и кожата просто не е еластична. хелп плс! :?
забравих да кажа че тренирам сериозно фитнес и правя два пъти гърди с най-добрите серии флайсове кофички трите типа лежанки лицеви отскоро... всичко ама няма ефект върху зърната. също така да питам ако започна пак да карам велоелгометър ще има ли благоприятен ефект или най-много още по-зле да стане?
Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
DJGorgio-Astor
09.02.06
17:39
[quote author=“Seed”]забравих да кажа че тренирам сериозно фитнес и правя два пъти гърди с най-добрите серии флайсове кофички трите типа лежанки лицеви отскоро... всичко ама няма ефект върху зърната. също така да питам ако започна пак да карам велоелгометър ще има ли благоприятен ефект или най-много още по-зле да стане?
Гърдите 2 пъти в седмицата с 5 упражнения ли ги правиш или не съм разбрал правилно? :shock:
[quote author=”^Vlastelina^”][quote author=“Seed”]забравих да кажа че тренирам сериозно фитнес и правя два пъти гърди с най-добрите серии флайсове кофички трите типа лежанки лицеви отскоро... всичко ама няма ефект върху зърната. също така да питам ако започна пак да карам велоелгометър ще има ли благоприятен ефект или най-много още по-зле да стане?
Гърдите 2 пъти в седмицата с 5 упражнения ли ги правиш или не съм разбрал правилно? :shock:
astor благодаря за редакцията, не съобразих.
Властелина, не, правя 2 пъти по 3 упражнения и ги комбинирам през седмица.
10.02.06
14:50
Това със зърната няма нищо общо с тренировката. Дължи се на хормонален дисбаланс, както вече уточнихме в една друга тема. Среща се при около 50 % от мъжете, но в различни форми, при някой е силно изразено, при други по-слабо.
Възможно е да се махне след пубертета, но е по-вероятно да не се, ако е наследствено. Виж примерно баща ти дали няма такъв проблем. Във всеки случай е отстранимо по хирургичен път, тъй като става въпрос за натрупване на мазни тъкани в зърното.
Преди да напиша пост-а прочетох услугите на една немска клиника по естетична хирургия. Изгубих линк-а обаче и не видях каква беше цената за отстраняването на този проблем. Ако не се махне с времето и ти създава комплекси събери пари и посети една такава клиника... в София с лопата да ги ринеш.
Успех.
[quote author=“zwei0”]
Това със зърната няма нищо общо с тренировката. Дължи се на хормонален дисбаланс, както вече уточнихме в една друга тема. Среща се при около 50 % от мъжете, но в различни форми, при някой е силно изразено, при други по-слабо.
Възможно е да се махне след пубертета, но е по-вероятно да не се, ако е наследствено. Виж примерно баща ти дали няма такъв проблем. Във всеки случай е отстранимо по хирургичен път, тъй като става въпрос за натрупване на мазни тъкани в зърното.
Преди да напиша пост-а прочетох услугите на една немска клиника по естетична хирургия. Изгубих линк-а обаче и не видях каква беше цената за отстраняването на този проблем. Ако не се махне с времето и ти създава комплекси събери пари и посети една такава клиника... в София с лопата да ги ринеш.
Успех.
Добре, това мисля, че го знам. Не е генетично доколкото знам, а цената мисля, че варира до хиляда лева, така че това е един лукс за момента.
И все пак да ми препоръчате - някакъв тип упражнения, вид спорт (плуване добре ли ще се отрази или да продължавам с фитнеса)...
И също много искам да ми отговорите ако можете разбира се - ако тръгна да свалям още килограми не с диети а с велоелгометър, ще премахна ли тези мазнини или организма “ще заобиколи” тяхното разграждане? Имам предвид ако свалям мазнини, тези мазни тъкани ще си останат и още повече ще контрастират или ще се намалят? Пия и протеини от лятото, да ги продължавам ли (тези “пухкави зърна са ми още от 12-13 годишен).
09.08.09
13:05
Темата е стара, но мисля, че има доста хора с подобен проблем. Ще си позволя да я съживя ;)
Seed, ако все още четеш форума, това което имаш се нарича гинекомастия. При теб е варианта подпухнали зърна! Ако си с малък процент мазнини и въпреки това все още имаш този проблем , нещата които можеш да направиш са няколко :
1. Правиш си кръвни изследвания за да видиш дали са ти наред хормоните. Ако има някакъв дисбаланс вземаш мерки за да го коригираш (хранене, тренировки, медикаменти, хранителни добавки които могат да помогнат). Ак и това не помогне минаваш на план Б :) =>
2. Операция. Като тук вече преценяваш дали искаш да ти махнат само млечната жлеза, която ти натиска ареолите отдолу и ги кара да изглеждат подпухнали или искаш и намаляване на самите ареоли.
Поздрави!
Здравей,
интересно ми е успя ли да се справиш с проблема и ако да,как ?
Аз имам абсолютно същия проблем - големи зърна от пубертета някъде,а в момента съм на 25 години.Като изтръпнат се свиват и са добре.
Тренирам от много време,като започнах бях много дебел, а сега съм 84кг при ръст 190см и бих казал,че съм изчистен.
Ходих миналата година на ендокринолог,който ме прати да ми гледат гърдата.Казаха,че нямам гинекомастия(видяло се доста мускулна тъкан,тогава имах повече маса и бях 90кг),а кръвните изследвания показаха,че женския хормон е в норма.
Интересно ми е,дали има възможност да е просто мастна тъкан,която с тренировки да не мога да премахна,а с липосукция да се махне и съответно да се оправи проблема.(След като нямам гинекомастия няма защо да се реже млечната жлеза според мен)?
Благодаря предварително!
Мнението беше редактирано от maxam на 21.01.16 01:16.