12.02.06
01:14
значи напоследък големия бум в медийте за този птичи грип ме накара да се замисля и исках да попитам някой по запознат как може да се зарази човек в какво се изразява болеста и дали при топлинна обработка на месото в смисъл печене се премахва това.. B)
12.02.06
01:47
#1
Птичия грип е много шум за нищо. Дори да имаше в България пилетата от инкубаторите няма как да се заразят, защото са затворени. Дори да имаше птичи грип, и специално пилето, което ти си купил да е било от някакъв крайно нелегален инкубатор с нулева хигиена и това пиле да е било заразено, след като го изпечеш вирусът умира още при 40 градуса.
Пък и толкова ли ти харесва живота, че така си го пазиш :D
12.02.06
08:31
#2
вирусът не умира ли при 70 градуса :?: а иначе яж си спокойно пилешко стига да не е сурово
12.02.06
10:01
#3
мда и аз съм чувал че вируса умира при 70 градуса вапреки това сега наблягам на телешко филе според мен то е по добро за разтеж, лошото е че идва доста по скъпо от пилешкото
12.02.06
11:14
#4
Да вярно е че вируса умира при 70 градуса и няма опастност за този които го яде,по скоро опасността е за този които реже,готви и обработва месото за тожа хигиената на готвача трябва да е на високо ниво,както и на приборите и дъските за рязане.Само че както казахте по горе пилетата от инкубаторите трудно биха се заразили с вируса и мисля че няма смисъл от паника.