13.02.06
11:04
Правилно ли е да правя едно упрежнение за гръб,бицепс,трицепс,гърди,рамо,корем и крака в един ден примерно 3x20-30 повторения всеки ден без почивка?Аз сам на диета за сваляне и искам просто да не губя мусколна маса.Нямам вазможност да ходя на фитнес.Ако това е по грешно ми кажете какво да правя.Пропуснах да кажа че сам начинаeщ(но то сигурно си личи).
Погрешно е. Всеки ден без почивка - няма как да не изгубиш мускулна маса. Правилно си се ориентирал към програма за начинаещ, но прави през ден (примерно понеделник, сряда и петък) по 1 базово упражнение за всяка мускулна група.
Според мен 20-30 повторения си е загуба на време и е безполезно (ако не става въпрос за предмишница, прасец или корем). Максимума според мен са 12-15 повторения. Аз лично правя 3 серии от упражнение - 12, 10, 6-8 повторения.
13.02.06
17:42
Мерси. Но все пак искам да кажа че нямам много големи тежести и за да се изморя ми трябват 20-30 повторения.Дали да не увелича сериите?10-15 повторения са ми много лени с такива тежести.Благодаря предварително.
Сори това че нямаш възможност да ходиш на фитнес нещо съм го прескочил. Еми тогава ти препоръчвам да ходиш и на лостове и успоредка - там също могат да се правят редица упражнения. Ставаш доста жилав и може да изградиш добър релеф. А иначе за броя на повторенията не знам с какви кг точно тренираш, дали само с дъмбели или лост и тежести. Но прочети някои от темите и сам ще намериш оптималния брой повторения за себе си. Изчакай и за мненията на другите колеги от форума.
14.02.06
13:36
Ето какво правя бицепсово сгъване 3х30,кофички 3х15,лицеви 3х30,кермни 3х30, повдигане на крака 3х20 ,клякане3х20,и едно упрежнение за граб (незнам как се казва) 3х20 ,също и едно за паласките че ги имам-това е.Исках да питам как може да разбереш дали претренираш?
14.02.06
15:25
според мен първо си отслабни без да мислиш за мускулна маса - па после чак ще си направиш програма за качване на ММ