НВД

13.02.06
22:43

Тежа около 74 кг и изчислих по формула че ми трябват около 2800ккал. на ден - минус 500->2300ккал.Четох че НВД трябва да се състои от  м/б/в—50/40/10.За мазнините се падат 1150ккал което значи 130 гр на ден.Средно за 4-5 ядения на ден се падат по 30-40гр. мазнини.От кои храни е най-добре да ги набавя и в различните части на деня различно количество ли трябва  да приемам или равномерно по 30гр?Кое кисело мляко е по-добре в период на чистене- 2% със съдържание м/б/в—2/3.1/4.3 или 3.6% с м/б/в—3.6/3.2/4.7? Добре ли е да се ядат ябълки и по колко макс.? А и закуската ми овесени ядки с прясно мляко ли трябва да е, защото само от 100гр.ядки+млякото си набавям необходимите за деня въглехидрати и това значи че не трябва да приемам повече до края на деня ,което ми изглежда доста трудно.2- смяна съм в училище от  1 и 30 до 7ч и тука трябва да включа 1-2 ядения и просто нямам представа как ще ги докарам  в границите.Вземал само бирена мая и мг+зн+B6 но спрях и не искам да ми препоръчвате някои  изкуствени fatburner-и—-> взел  съм си зелен чай като естествен(знам че не е толкова ефективен но... е естесвен)

ПП: Предварително се извинявам ако някои от въпросите ми са често срещани,но много неща изчетох и все пак за  пръв път си правя НВД :wink:

LO

14.02.06
03:09

Като почнете с тия ‘мега’ точни изчисления и смятания и ми иде да гризна някоя тухла ... но така де ...

Киселото мляко - някъв среден вариянт, прекалено масленото не е толкова добра идея, а пък прекалено обезсмасленото е с отстранени много от полезните му вещества, които се унищожават и/или променят по време на процеса на обезсмасляване ... примено 2% или 3.6% си е екстра за НВД, но примерно не вечер, докато си на училище 1 кофичка може да ти е едното ядене ...

Плодовете - само сутрин и по малко ( примерно 1 средна или 2 малки ябълки ), като принципно се препоръчва, някъв кисел плод 30мин. преди закуска ... грейпфут преди закуска е идеалното решение, екстрат от грейпфрут има във всеки бърнър ( тва не знам за кои път го пиша вече ... :lol:  )

За закуската - ми лично мисля, че е най-добре овеса да го приемаш чист, тоест вариш във вода и ядеш ... а естествено, че през остатъка от деня ще ядеш и в малки количества въг. ( примерно с всяко ядене е хубаво да се яде и салата, а в 100гр. домат имаше някаде 4-5гр. въглехидрати ), но те са минимални и незначителни, просто при закуска те са основното ядене, при другите ядения са съвесем малко допълнение + това въг. от зеленчуците са с висок гл. индекс и много бавно навлизат в кръвта тоест не влиаят толкова на нивото на инсулина, защото се разграждат по-бавно, а при НВД, трябва да задържаш ниско ниво на инсулина за да постигаш успехи, и по никакъв начин не пречат на НВД- то ... не е и голям проблем при всяко ядене да ядеш и 1-2 филиики пълнозърнест хляб ... общо 5-6 филии на ден пълнозърнест хляб са си нищо ...

Мазнинките - мисля, че нямаше толкова голям значение кога се приемат, въглехидрати ( като ядене ) не трябва да се приемат след 18:00, а пък при НВД - до някаде 14:00 ...

Пии по 3-4 литра вода на ден ... хапвай и салатки със белтъчните хранения ... последното ядене да е към 18:00-20:00 белтъци+салатка ... ако правиш кардио ( не е никак лоша идея да почнеш някво кардио ) ето някои неща които трябва да знаеш :

Тренировката да не е повече от 40-45мин.

Ако е сутрин - яде се поне час след кардиото ( закуската, тоест кардиото е на гладен стомах, грейпфрута може да се хапне 15-20 мин. преди кардиото )

Ако е на обяд - може да хапнеш малко въг. или белтъчини след него ...

Ако е вечер - задължително след кардиото се хапва някви белтъци, яйца, месо или нещо такова, иначе ще изгаряш много ММ ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1