14.02.06
15:26
започнах да правя мъртва тяга скоро.Но аз преди си имах леки болки в краста при натоварване.И сега като почнах да правя мъртва тяга започна да ме боли кръста.Какво да предприема?Да спра ли да го правя или да продължа?Помогнете моля ви.благодаря ви предварително.
14.02.06
15:28
трябва добре да го загряваш кръста, а и всеки мускул, който се каниш да тренираш...Може и да не го правиш правилно упражнението....Аз също се каня да го почвам това упражнение вкъщи, та ще следя темата с интерес...
14.02.06
16:49
Най-вероятно ти е грешка техниката. Разучи го много добре това упражнение с лека тежест. Най-добре е да питаш някой да ти го покаже.
Тягата е едно от най-опасните и същевременно едно от най-полезните упражнения. Задължително е да се прави, но с изключително правилна техника.
[quote author=”Палпатин”]Най-вероятно ти е грешка техниката. Разучи го много добре това упражнение с лека тежест. Най-добре е да питаш някой да ти го покаже.
Тягата е едно от най-опасните и същевременно едно от най-полезните упражнения. Задължително е да се прави, но с изключително правилна техника.
ако не я правиш с правилна техника 99% ще се контузиш.Аз правя тяга с прилична техника и резултатите са много добри(поне така ми се струва).Когато почнах с тяга 3седмици я правех с 30кг само и само за да разуча техниката.Чак задължително да се прави тяга не е(доста културисти не я правят-напрамер Ицо)но е базово упражнение и според мен е добре да се прави,но с правилна техника
Masta killa според мен причините може да са няколко :
-да не си загрял хубаво
-да си слагал много кила
-да имаш някакъв здравословен проблем
- или да не си го правил правилно
Както е написано в горния пост , много е хубаво да разучиш опражнението с малко килограми така че да усвоиш техниката.По - добре направи като ridddick разучи упражнението....
Ако болката продължава консултирай се с лекар
П.П. - Masta Killa на колко години си все пак ?
14.02.06
20:40
значи аз сам на 15 години скоро правя 16.Аз правя тягата с много малки кг и сам загрял много добре-не е от това.Казах ви че и преди ме е болял краста но слабо е мн рядко,апък сега от както правя мъртва тяга не е спирал да ме боли.ходих на изследвания преди известно време но ми нямаше нищо.Аз правя за 1 път товя упражнение и е възможно да ме боли от неправилно правене както казахте вие.Също така аз я правя без колан-възможно ли това да е причината?Кажете мнението си за да знам какво да правя.багодаря ви :wink:
Ако стоите известно време седнали и леко прегърбени
примерно пред конпютара или в клас и това ви товари да знаете
променете си стоиката при седнало положение
може и това да се окаже проблема
[quote author=“Masta Killa”]започнах да правя мъртва тяга скоро.Но аз преди си имах леки болки в краста при натоварване.И сега като почнах да правя мъртва тяга започна да ме боли кръста.Какво да предприема?Да спра ли да го правя или да продължа?Помогнете моля ви.благодаря ви предварително.
Значи ,явно правиш нещата зле и ще имаш проблеми.Дръж гърба изправен и брадата нагоре.Това е много важно защото запазваш формата докрая.За справка погледни някой състезател по вдигане на тежести