BCAA - съвет

17.02.06
11:59

вземам аминокиселини и имам намерение да си купя и BCAA.дайте съвет има ли смисъл и ако “да” , как да ги комбинирам.вземам и протеини - сурватъчен и яйчен, креатин и глутамин.

17.02.06
13:45

Според мен няма смисъл.Бая си се запасил с добавки.Обръщаи и внимание на храната :)

17.02.06
13:54

[quote author=“obelka”]Според мен няма смисъл.Бая си се запасил с добавки.Обръщаи и внимание на храната :)

Какво значи няма смисъл, ако не са ти проблем парите взимай.

17.02.06
15:26

въпроса ми е кога и как да вземам разклонените?преди тренировка или след?заедно с другите ли или преди тренировка BCAA, а след - другите амино?или накуп всичките и преди, и след?
иначе се храня нормално - 3 основни+2междинни

17.02.06
16:28

[quote author=“FRANKO1”]въпроса ми е кога и как да вземам разклонените?преди тренировка или след?заедно с другите ли или преди тренировка BCAA, а след - другите амино?или накуп всичките и преди, и след?
иначе се храня нормално - 3 основни+2междинни

Ако не ти е проблем взимай примерно по 3-5гр преди и след тренировка , заедно с другите.

17.02.06
17:45

BCAA за основните аминокиселини от които се синтезират въглехидрати когато нямаш достатъчно във кръвта. Когато приемаш преди тренировка предпазваш мускулите ти от разпад по времен на тренировка, особено когато си на НВД преди тренировка много помагат, те изгарят вместо мускулите ти. Спомагат и за използване на мазнини като източник на енергия.
Когато тренираш за маса 5гр преди тренировка и 30-40 грама глюкоза.
След тренировка пък възстановяват аминокиселините в мускулите.
Те не толкова качват маса, колко я предпазват от разпад.
Примерно в 30-40гр протеин има 2-3 грама BCAA, освен това когато са свободни дирекно се усвояват.
Лошото е, че в България няма евтини BCAA, най-изгодни поне съм гледал 300гр на Оптимум за 60лв, но пак са доста скъпи за БГ

17.02.06
21:31

DRN - синтезират въглехидрати ???

Разклонените са много добър избор понеже тялото не може да си ги произведе , и трябва прием от вън

VI

17.02.06
21:58

ВСАА са много добър иэбор ако имаш иэлишни пари. Наистина проблема е че са много скъпи. Иначе са идеални и эа маса и эа релеф. Эа да усетиш ефекта им като хората обаче трябва да се пият доста. Например 10гр на ден ще свършат добра работа раэделени на два приема преди и след тренировка. Ако комбинираш ВСАА + НМВ + и като добавим твойте протеини, креатин и глутамим говориме эа нема такъв ефект и такива качествени мускули. Ама цените на тия два медикамента са космос :) .
DRN цената наистина е 60лв ама эа 150гр Оптимум ВСАА не эа 300гр :)

18.02.06
10:29

BCAA - 38лв за 120 бр на скайтек - такива си купих, а гледах в някакъв каталог на Р&В - 10 лв за 60 хапа

18.02.06
10:33

не взимай от последните ;) Сайтек са добри :)

VI

18.02.06
20:42

Те са толкова эащото всеки хап съдържа 500мг ВСАА. Т.е. плащаш 10лв эа 30гр ВСАА, эатова са толкова пари. Теэи другите не им энам колко е съдържанието в бройка. Не се ръководи от цената а гледай съдържанието. Най добре си купувай на прах а не на капсули. Лично мое мнение.

[quote author=“Vincent”]Не се ръководи от цената а гледай съдържанието.

А не мислиш ли че цената определя съдържанието? Етикет и съдържание са различни неща.

EN

19.02.06
13:30

Ползвал съм БЦАА на ПиБ неми харесаха,даже има някаква измама в тях едно пише в каталога,друго на опаковката,а като си ги купих ми казаха да пия по 4 преди тренировка и 5 след нея(къде ще му излезне края?)Затова си взех Mega BCAA Plus на BioTech-26-27лв бяха,3 таблетки са 2гр(2005мг)опаковката е от 100табл(най-удачния им прием е 2преди и 2 веднага след треировка-25 тенировъчни дни)),доста по добри са и съдуржанието е по голямо!
Препоръчам ти ако пиеш и някакви други амино,да пиеш другите сутрин след сън и вечер преди лягане ,а БЦАА преди и след тренировка!

19.02.06
14:33

благодаря на всички за съветите

VI

19.02.06
21:10

Эначи на която и да са фирма, дали ще са на таблетки, прах и т. н. ВСАА се пият по средно 5-10гр на ден эа да имаш хубав ефект, като эа 5 трябва да приемаш минимума дневна доэа а 10 в никакъв случай не може да се каже че е максимума. Така че трябва да си правиш сметка. Ето на ПиБ една капсула е 500мг, эадължително трябва да се пият 10-15 дори 20 эа да усетиш ефекта. Така че няма никаква иэмама. Ако пиеш по малко от 5гр на ден эа какъв ефект следва да говориме.

EN

19.02.06
21:18

[quote author=“Vincent”]Эначи на която и да са фирма, дали ще са на таблетки, прах и т. н. ВСАА се пият по средно 5-10гр на ден эа да имаш хубав ефект, като эа 5 трябва да приемаш минимума дневна доэа а 10 в никакъв случай не може да се каже че е максимума. Така че трябва да си правиш сметка. Ето на ПиБ една капсула е 500мг, эадължително трябва да се пият 10-15 дори 20 эа да усетиш ефекта. Така че няма никаква иэмама. Ако пиеш по малко от 5гр на ден эа какъв ефект следва да говориме.

Ти виждал ли си какво пише на кутията на ПиБ и какво пише в каталога им?разликата е 50%- наполувина!

VI

20.02.06
00:55

В каталога пише три доэи дневно по три капсули т.е. 9 капсули или иначе каэано 4.5гр. дневно  :(  малеят ми. Иначе утре ще погледна какво пише на кутийката и ще направя справка.

20.02.06
09:37

информацията за Р&В я получих от каталога им - едно тъничко книжленце

EN

20.02.06
10:13

ами аз се ИЗЛЪГАХ и си купих БЦАА на ПиБ,ама повече НЕ!Жалко че изхвърлих опаковката,трябваше да я снимам и кача,да видите!

20.02.06
14:59

[quote author=“manson”]
А не мислиш ли че цената определя съдържанието? Етикет и съдържание са различни неща.

Ами, не би трябвало да са различни неща, manson! :wink:

[quote author=“nikolaBULL”][quote author=“manson”]А не мислиш ли че цената определя съдържанието? Етикет и съдържание са различни неща.

Ами, не би трябвало да са различни неща, manson! :wink:

Хехехе, ай ся  :mrgreen:

20.02.06
15:28

Не знам сега, много слухове се пускат тук! :lol: Не го казвам за теб, manson, ти си доста внимателен в това, което казваш!

“Р&В не са добри, защото са евтини!”, “ПроГолд 90 има съдържание наполовина белтъчини, отколкото пише!” (това е от друга тема), “Мен от Супер Мас ми избиха пъпки!” и още други...

Обаче няма никакви доказателства, нито заведени дела, нищо!

Дотогава всичко това ще са празни приказки! Някои използват, че са анонимни и приказват каквото им скимне!

Именно поради тази причина чакаме red да обяви резултатите от изследването на Про Голд, ще ги сканне и ще ги публикува тук. Черно на бяло - когато фактите говорят и спамерите мълчат  :wink:

20.02.06
17:30

[quote author=“manson”]Именно поради тази причина чакаме red да обяви резултатите от изследването на Про Голд, ще ги сканне и ще ги публикува тук. Черно на бяло - когато фактите говорят и спамерите мълчат  :wink:

оф Защо да ги обявявам , след като само един човек ми прати 5 лв    DRN     , явно никой друг не го интересува такаче.....  :evil: !

21.02.06
01:27

[quote author=“red”][quote author=“manson”]Именно поради тази причина чакаме red да обяви резултатите от изследването на Про Голд, ще ги сканне и ще ги публикува тук. Черно на бяло - когато фактите говорят и спамерите мълчат  :wink:

оф Защо да ги обявявам , след като само един човек ми прати 5 лв    DRN     , явно никой друг не го интересува такаче.....  :evil: !

Еми кажи му ги само на него (резултатите)

VI

22.02.06
00:02

Абе не им се връэвайте толкова на опаковките. И теэи на ПиБ ВСАА не са лоши ама трябва да пиеш по 10-15капсули на ден. Ето например колко са эаблудени някой българи подведени от цената. Плащаш 10лв эа кутийка ВСАА на ПиБ, съдържанието на раэклонена верига в таэи кутийка е 30гр., эначи плащаш 50лв эа 150гр продукт. А какво би станало ако добавиш още 10лв към теэи 50. С 60 лв си купуваш чудесни аминокиселини на Оптимум същият грамаж от 150гр и то в прахообраэна форма с перфектна абсорбция. Тоэи пример покаэва раэлика от 10лв между две фирми който са на светлинни години една от друга. Това ми е мисълта, мислете като купувате.

22.02.06
00:08

[quote author=“Vincent”]Абе не им се връэвайте толкова на опаковките. И теэи на ПиБ ВСАА не са лоши ама трябва да пиеш по 10-15капсули на ден. Ето например колко са эаблудени някой българи подведени от цената. Плащаш 10лв эа кутийка ВСАА на ПиБ, съдържанието на раэклонена верига в таэи кутийка е 30гр., эначи плащаш 50лв эа 150гр продукт. А какво би станало ако добавиш още 10лв към теэи 50. С 60 лв си купуваш чудесни аминокиселини на Оптимум същият грамаж от 150гр и то в прахообраэна форма с перфектна абсорбция. Тоэи пример покаэва раэлика от 10лв между две фирми който са на светлинни години една от друга. Това ми е мисълта, мислете като купувате.

И аз бих ви препоръчал БЦАА на оптимум даже ако си вземете голямата разфасовка излиза още по евтино а като качество са супер.

22.02.06
09:29

[quote author=“kao”][quote author=“Vincent”]Абе не им се връэвайте толкова на опаковките. И теэи на ПиБ ВСАА не са лоши ама трябва да пиеш по 10-15капсули на ден. Ето например колко са эаблудени някой българи подведени от цената. Плащаш 10лв эа кутийка ВСАА на ПиБ, съдържанието на раэклонена верига в таэи кутийка е 30гр., эначи плащаш 50лв эа 150гр продукт. А какво би станало ако добавиш още 10лв към теэи 50. С 60 лв си купуваш чудесни аминокиселини на Оптимум същият грамаж от 150гр и то в прахообраэна форма с перфектна абсорбция. Тоэи пример покаэва раэлика от 10лв между две фирми който са на светлинни години една от друга. Това ми е мисълта, мислете като купувате.

И аз бих ви препоръчал БЦАА на оптимум даже ако си вземете голямата разфасовка излиза още по евтино а като качество са супер.

А ако прибавиш още 20лв  - за 80 лв си купуваш същите АКРВ на  Оптимум само  че 300гр  :!: .

26.02.06
10:53

Бахти и работата хора  тва ако искаш да пиеш сички добавка както си му е реда  Протеини и др. тва за един месец излиза над 300лв. с каква заплата трябва да сте( аз съм ученик) че да може да си позволите пари и за добавки и за храна и за фитнес !  Много грабят тея нашите вносители на добавка бахти и работата :-( !!!
Сорри за оффтопика но сега  викам да си купувам добавки и кат си напраих сметка напрао полудях  !!!

EN

26.02.06
12:44

много кинти

26.02.06
12:45

За съжаление в Бг, всичко е безкрайно изкривено... :?  :arrow:
Миналата седмица си купих 2,3 кг суроватъчен протеин на известна щатска фирма, за скромната сума от 112лв. До тук добре. Влизам в сайта им и що да видя - същия продукт - 38$... Ама точно наполовина по-евтино!!!  И ми викат ела, ела бе, ще ти направя 10% отстъпка! Просто, колкото повече магазини за добавки се отварят, толкова по-добре, макар, че и това не е гаранция за конкурентна среда, взаимно си сверяват часовниците. Не трябва да има такова нещо, като “ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ”. !!

EN

26.02.06
12:49

Няма такова нещо,вносителите(представителите)налагат цените,те определят кой на каква цена да продава и колко да печели,навсякаде са почти еднакви цените-вносителя е един и същ!

26.02.06
13:04

[quote author=“energymax”]Няма такова нещо,вносителите(представителите)налагат цените,те определят кой на каква цена да продава и колко да печели,навсякаде са почти еднакви цените-вносителя е един и същ!

Ами, нали и аз това казвам. Каквито цени ти сложат, на такива ще купуваш. Конкуренция - йок!! На това му се вика монопол.

Само да поясня, че май не стана много ясно, цената в лв е в Бг, а цената в $, в Щатите.

26.02.06
15:44

[quote author=“Kang”]Бахти и работата хора  тва ако искаш да пиеш сички добавка както си му е реда  Протеини и др. тва за един месец излиза над 300лв. с каква заплата трябва да сте( аз съм ученик) че да може да си позволите пари и за добавки и за храна и за фитнес !  Много грабят тея нашите вносители на добавка бахти и работата :-( !!!
Сорри за оффтопика но сега  викам да си купувам добавки и кат си напраих сметка напрао полудях  !!!

Затова, който е с ограничени финанси си купува основното и най-необходимото за да расте, достатъчно протеин и креатин! Нищо друго - останалото са подробности!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1