Сланина! Не мога без нея !

20.02.06
10:57

Така значи аз съм Ектоморф тежа около 70 кг и съм 1, 82. Бих искал да кача повечко, а не мога да разбера защо не мога. Ям високо калорични храни, като сланината например, не сядам на масата без нея а знам, че в едва 100 гр се съдържат около 800 калории. Ходя на фитнес от едва 2 месеца но се радвам на резултатите, усещам промени, но се все пак се чудя сланината може ли да ми навреди ?

20.02.06
11:25

ако си решил да “качиш повечко” не виждам с какво ще ти помогне тази сланина, въпросът не е дали ще ти навреди. Калориите не бива да са самоцел, иначе всички щяха да минат на тулумбички и олио.
Мазнини ти трябват, но наблегни на растителните такива.
В твоя случай ти трябват около 3000 калории за растеж, значи на ден се стреми към 160 гр. белтък, 400 гр. въглехидрати и приблизително 80 гр. мазнини.
Хубаво е щом усещаш положителни промени, но тялото се изгражда бавно, трябва време.

20.02.06
12:44

Забрави за нея, както и за маргарина, джумерките и т.н. :wink:

IV

20.02.06
13:52

Който иска в основен период няма проблеми с здравето все пак трудничко е да се  изяде 100грама сланина на едно ядене .Около 30 грама е нормално.Така че брато спокойно си хапвай ако нямаш проблеми със сърцето и въобще със здравето.Четох че Трите хикса е ял мас само за да си запази теглото.Преди нова година написах тема в която присъстваха сланината и джумерките.Е не казвам че са супер ядене и само с хляб и сланина ще стане но не ти пречат.И пак повтарям ако нямаш здравни проблеми и целта ти да не е орелефяване на мускулите.Така че махай пражки с лук:)

21.02.06
01:03

Ти си ектоморф (по твой думи) така че не е много фатално

21.02.06
09:13

да именно. За това питам дали е добре. Ектоморф съм и не мога да кача кой знае колко. Радвам се, че поне не съм от онези дето съвсем са клечави :). Мисля, че имам и елементи на мезоморф тъй като ходя на фитнес от едва 2 месеца а забелязазвам резултати в ръцете, гърдите и заформям плочки по корема.
А всъщност това е другия ми проблем....сланината никак не е полезна за корема тъй като тя се отаява там нали ?

IV

21.02.06
12:42

остава си там ако седиш пред компа по цял ден ако се движеш няма проблеми.На времето Крали Марко  и  Бориме4ката да не са яли пилешко само .Да ама цял ден са рязали турски глави и са любели млади булки :)

JI

21.02.06
18:19

ае лудли ли сте ква е тая сланина ве
ТРЯБВАТ МУ КАЧЕСТВНИ КАЛОРИИ НЕ ПРАЗНИ  капиш ??
а качествни идват от месо ориз плодове яйца мляко
по вашта логика да си и попиива алкохол концентрат ,в който има около 7 ккл приблизително колкото в мазнините - 9.3 .....
нямам думи във форум за бодибилдинг се обсъжда мога ли да ям сланина
ми ако искап пий и олио ама незнам дали това ще ти помогне да качиш мускул .... да не говорим че тая сланина забавя метаболизма и не позволява на храната да бъде усвоена качествено , разгражда се бавно тъй като е от животински произход  ..... особено ако си я хапваш и след тренировка не очаквай скорошни резултати ....
а това с времето да изисква билдинга време ама трябва да имаш цели и да ги постигаш ....

21.02.06
19:38

Брато и все пак си мисля, че някое друго килце няма да ми навреди тъй като съм Екторморф !

21.02.06
19:53

[quote author=“Patzo”]Брато и все пак си мисля, че някое друго килце няма да ми навреди тъй като съм Екторморф !

то и аз бях ектоморф, но като гледах в огледалото как талията ми прогресивно нараства от яденето на пържен бекон (тогава не знаех нищо за правилното хранане) започнах да се замислям дали някое друго килце няма да ми навреди  :wink:

21.02.06
21:30

[quote author=“Patzo”]Брато и все пак си мисля, че някое друго килце няма да ми навреди тъй като съм Екторморф !

Човека ти го каза: Ако щеш и олио пий.  :wink:  :wink:  :idea:  :arrow:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1