20.02.06
11:47
Здравейте! След като се сдобих с почти максимално много информация относно здравословно сваляне на килограми, реших да споделя как мисля да започна този процес. Първо ще спомена, че в продължение на 8 години се занимавах професионално с футбол. Благодарение на тренировките и мачовете поддържах много добра форма. Изглеждах добре. Но след като преди около 4 месеца реших да прекратя с футбола, за този период качих цели 5кг. Появиха се мазнини по тялото ми (предимно в областта на корема и задните части), което страшно много ме притесни. Досега винаги бях свикнал да поддържам тялото си и сега изведнъж тотално го занемарих (за тези 4 месеца съм играл 3-4 футбол на малки вратички и дотам се свежда спортната ми активност). Но сега мисля да се завърна към стария (активен) начин на живот с помощта на фитнес и правилно хранене. Това беше нещо като увод. Сега към същината на нещата.
На 21 години съм. Висок съм 181см и тежа 76кг. Може съотношението височина/килограми да не ви се струва чак толкова фрапиращо, но видимо си личи. Преди бях 70-71кг и се чувствах супер. Както и да е. Ето как мисля да започна да тренирам и да се храня. Ще добавя, че работя от 10-19 и времето, което означава, че времето, което ще използвам за тренировка е сутрин от 8-9:30/9:45. Според това какво изчетох за въглехидрати, калории, белтъци и т.н., ето как мисля да започна да се храня:
7:15 - Ставане и изяждане на 1 грейпфрут + 2 лъжици мед
8:00-9:30/9:45 тренировка (фитнес + кардио) - Първо 7-8 загрявка на пътеката, фитнес и за завършване на тренировката - 30-40мин кардио (пътека или велоергонометър)
10:00 - 2 белтъка + протеин + Аминокиселини
11:00-11:30 - 100-150гр. Овесени ядки + една кофичка кисело мляко (2.5%)
13:30-14:00 - 200гр. пилешко филе + салатка + 1 яйце
16:00-16:30 - 150гр. пилешкко + салатка
19:00-19:30 - 100-150гр. риба + салатка
Това е една примерна НДВ, която, ако удобрите :), ще започна да изпълнявам. Ако имате някакви забележки към диетата, моля ви, не се колебайте да ги споделите и да ме насочите към по-правилно й изпълнение. Очаквам да споделите вашите подкрепа, упреци, забележки и предложения за промяна (ако е нужна) на НДВ-то ми. Благодаря предварително за отделеното внимание.
Вълехидратите са много... мед, овесени ядки... забрави ги за известно време докато сваляш кг :wink:
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече