въглехидрати

20.02.06
17:45

какви точно са въглехидратите в гейнерите? на някои пише примерно Total carbohidrates 200 grams - 80 from wich sugars - та какви са останалите? в случая 80 грама прости въглехидрати, нали? интересува ме останалите какви са.

20.02.06
19:01

Другите са комплексни (”сложни”)

RE

22.02.06
10:01

Като цяло геинерите са смес от сложни и прости въглехидрати+определен процент протеин ,лошото е като слагат много прости въглехидрати ,което за тях е добре щото им излиза по евтин продукта, но за нас -резултатът е увеличена обиколка на талията,което не е добре.

23.02.06
11:42

това дето го водят като “сложен въглехидрат” в гейнърите е всъщност малтодекстрин, който е сложен само на теория. На практика връзките между молекулите на това съединение са толкова крехки и се разгражда толкова бързо, че разлика между него и глюкозата де факто няма.
Виждал съм да предлагат гейнъри с разтворимо брашно от кафяв ориз, тук вече можем да говорим за реален сложен въглехидрат.

23.02.06
12:11

всъщност малтодекстрин, който е сложен само на теория

Точно така.
Той е сложен, но е ‘бърз’ въглехидрат и влияе на инсулина.

Виждал съм да предлагат гейнъри с разтворимо брашно от кафяв ориз, тук вече можем да говорим за реален сложен въглехидрат.

Тук по същия начин - ‘бърз’ въглехидрат. Може да е малко по-нисък гликемичния индекс...но не достатъчно. ;)

23.02.06
13:36

добър вариант поне при мен е сухото мляко. Лактозата, макар и прост въгл.,  се усвоява бавно, а и стомахът ми я понася (засега).
Иначе съм пробвал да пия необработено брашно от пълнозърнест кафяв ориз - идеален сложен въгл. с нисък гликемичен индекс, но вкусът му още ми е в устата, а беше през лятото  :)

23.02.06
14:27

[quote author=“SGK”]Иначе съм пробвал да пия необработено брашно от пълнозърнест кафяв ориз - идеален сложен въгл. с нисък гликемичен индекс, но вкусът му още ми е в устата, а беше през лятото  :)

С нисък гликемичен индекс ли е? :) Ха, мислех си, че е с висок.... :oops:

23.02.06
14:41

това слециално беше с нисък, някъде към петдесет и нещо (пишеше го на опаковката), пълнозърнесто от смлян кафяв ориз без никаква обработка, освен изчистено от боклуците. Но на вкус си еб*** мамата, свят да ти се завие

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1