20.02.06
17:45
какви точно са въглехидратите в гейнерите? на някои пише примерно Total carbohidrates 200 grams - 80 from wich sugars - та какви са останалите? в случая 80 грама прости въглехидрати, нали? интересува ме останалите какви са.
20.02.06
19:01
Другите са комплексни (”сложни”)
22.02.06
10:01
Като цяло геинерите са смес от сложни и прости въглехидрати+определен процент протеин ,лошото е като слагат много прости въглехидрати ,което за тях е добре щото им излиза по евтин продукта, но за нас -резултатът е увеличена обиколка на талията,което не е добре.
това дето го водят като “сложен въглехидрат” в гейнърите е всъщност малтодекстрин, който е сложен само на теория. На практика връзките между молекулите на това съединение са толкова крехки и се разгражда толкова бързо, че разлика между него и глюкозата де факто няма.
Виждал съм да предлагат гейнъри с разтворимо брашно от кафяв ориз, тук вече можем да говорим за реален сложен въглехидрат.
23.02.06
12:11
всъщност малтодекстрин, който е сложен само на теория
Точно така.
Той е сложен, но е ‘бърз’ въглехидрат и влияе на инсулина.
Виждал съм да предлагат гейнъри с разтворимо брашно от кафяв ориз, тук вече можем да говорим за реален сложен въглехидрат.
Тук по същия начин - ‘бърз’ въглехидрат. Може да е малко по-нисък гликемичния индекс...но не достатъчно. ;)
добър вариант поне при мен е сухото мляко. Лактозата, макар и прост въгл., се усвоява бавно, а и стомахът ми я понася (засега).
Иначе съм пробвал да пия необработено брашно от пълнозърнест кафяв ориз - идеален сложен въгл. с нисък гликемичен индекс, но вкусът му още ми е в устата, а беше през лятото :)
23.02.06
14:27
[quote author=“SGK”]Иначе съм пробвал да пия необработено брашно от пълнозърнест кафяв ориз - идеален сложен въгл. с нисък гликемичен индекс, но вкусът му още ми е в устата, а беше през лятото :)
С нисък гликемичен индекс ли е? :) Ха, мислех си, че е с висок.... :oops: