Вреден ли е креатина?

Aleksandr0v

20.02.06
21:48

Знам че има много такива теми,но след сичко което сам изчел,незнам какво да си мисля.Най-много ме притеснява това за рака че ако дълго време се приема креатин може да доведе до рак.Аз сам си зел 500 кило креатин таман за 1 месец го земам 1 почивам и 1 пак.Нали това не е дълго земане на креатина ?знам че въпросите ми се глутапави,ама ме е страх.

20.02.06
21:56

500 за 1 месец на мен ми се вижда доста.. но не вярвам да е вреден :)

20.02.06
22:14

Става вреден единствено ако се прекали с употребата му !!! Иначе си е напълно натурална хранителна добавка  8)

Е как 500 за един месец. По 15 грама на ден ли вземаш?!

Aleksandr0v

20.02.06
23:01

1 месец го земам 1 почивам и 1 пак-(това са 3 месеца бе) искам да кажа че 500гр ще ми стигне за 3 месеца 1 земам 1 почивам 1 земам

21.02.06
08:12

А храната вредна ли е? Също извинявай за въпроса.
Просто не прекалявай и няма проблем. Всичко е отрова, важна е дозата. :wink:
Като те е страх, има лесно - не го пий. Едва ли някой ти извива ръцете и ти го сипва в устата. След време, като имаш повече стаж и информация, ще го пиеш без угризения.

Aleksandr0v

21.02.06
09:55

аз стажа си ги имам и информацията.Просто казвам че ме е страх от това че на места пише че при дълга опотреба предизвиква рак.Някои може ли да ми каже за тая дълга опотреба колко всъщност е ?

21.02.06
14:01

Все още нищо не е доказано.До този момент изследванията на креатин показват че е безопасен за вземане но имало още много изследвания и тн. и непознати неща около креатина виж във http://bodybuilding.com/ за поече информация

RE

21.02.06
17:33

Zealot,те винаги ще ти казват че е безопасен,нали печелят милиони.Фармацевтите,производителите и лекарите са сварзани в един общ много печеливш бизнес.Ако се разбере че е вреден кво ще спецелиат-нищо.Така че не им вярваи много .

21.02.06
18:00

Дам така си е ама се некои от някоя нормална държава мое да ги усъди ако нещо му стане

21.02.06
18:10

[quote author=“realityman”]Zealot,те винаги ще ти казват че е безопасен,нали печелят милиони.Фармацевтите,производителите и лекарите са сварзани в един общ много печеливш бизнес.Ако се разбере че е вреден кво ще спецелиат-нищо.Така че не им вярваи много .

Извинявай, не искам да влизам в излишна полемика, това също е една гледна точка, но според мен, по-скоро граничеща с параноята, отколкото с реалността. Почти невъзможно е да лансираш и предлагаш десетилетия наред продукт, причиняващ рак. Не знам как си ги представяш тия работи. Според други изследвания, креатина действа като мощен антиоксидант, т.е. предпазва от рак.

www.ifbb.com/reports/creatine_scare.html я малко да се информирате :)

VI

21.02.06
19:41

Като си взимаш всичко в рамките на нормалното и си правиш пауэата няма проблем. Пий по 5-7гр и на ден и эареждащата доэа която си правиш и не се притеснявай. Много хора се иэхвърлят с големи грамажи эа дневен прием което е абсолютно беэсмислено. Не эабравяй че има не вредни вещества а вредни доэи.

Aleksandr0v

21.02.06
20:59

manson батка марзи ли те да го преведеш щтото аз ако почна ще има да се мъча много и в крайна сметка нищо няма да направя:)

Мързи ме, но ето ти няколко цитата:

“Creatine is one of the most scrutinized sports supplements in history,” says Wright, “and it continues to be proven safe in scientific research.”

“At present, there is absolutely no indication that creatine supplementation is carcinogenic,” Wyss informed FLEX

DR. WYSS REFUTES FRENCH FINDINGS

SUBJECT: CREATINE CANCER SCARE UNTRUE

“At present, there is ABSOLUTELY NO indication that creatine supplementation is carcinogenic.”

The French report called for a ban on creatine supplements because of an unproven and unlikely link to cancer. If we follow their logic, then first, all meats should be banned immediately, since there is extensive and probable evidence that eating cooked meat is associated with higher rates of cancer. Putting reality into perspective makes the French position ludicrous.

Aleksandr0v

21.02.06
21:58

аз си го преведох.Начи са правени много изследвания и не причинява рак?правилно ли сам разбрал?

protein

21.02.06
22:25

Имам един въпрос относно креатина и видях че вече има тема за него за да не пускам нова тема ще питам тука има ли смисал ако го пия само 3 пъти в седмицата ктреатина преди и след тренировка ? Без правя зареждане и поддържане само 3 пъти седмично по 10 грама когато ходя на фитнес ?! Мерси !

[quote author=“protein”]Имам един въпрос относно креатина и видях че вече има тема за него за да не пускам нова тема ще питам тука има ли смисал ако го пия само 3 пъти в седмицата ктреатина преди и след тренировка ? Без правя зареждане и поддържане само 3 пъти седмично по 10 грама когато ходя на фитнес ?! Мерси !

Ами не се прави така, но ще има ефект. Може би не същия като при правилно дозиране, но ефект ще има.

21.02.06
23:18

[quote author=“protein”]Имам един въпрос относно креатина и видях че вече има тема за него за да не пускам нова тема ще питам тука има ли смисал ако го пия само 3 пъти в седмицата ктреатина преди и след тренировка ? Без правя зареждане и поддържане само 3 пъти седмично по 10 грама когато ходя на фитнес ?! Мерси !

Е 3х10 са 30гр. на седмица  по добре пии всеки ден по 5 ще са 35

Aleksandr0v

22.02.06
07:24

manson отговори ми де правилно ли сам разбрал?

Креатинът е безвреден. Няма опасност от рак.

22.02.06
23:07

[quote author=“manson”]Креатинът е безвреден. Няма опасност от рак.

Да така е , има и доста теми по въпроса

Aleksandr0v

23.02.06
09:37

djgorgio-ASTOR знам ама исках да видя може да има нещо ново

RE

23.02.06
20:59

има наистина много теми по въпроса ,но все още има какво да се доиследва и проучи.Като цяло всяко нещо с което се прекалява е вредно,така че в нормални дози и с почивки от месец ,2-ва би трябвало да не е вреден.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1