протеини и въгл. - отделно да се ядат или не за кач. на ММ?

20.02.06
22:50

Протеините(белтъчините) и въглехидратите как е по-добре да ги ям за качване на ММ ( разделил съм хранениата на 5-6 пъти на ден) - на отделните хранения от единия вид само или на едно ястие и двете заедно, например на всяко хранене може да си ям пиле с картофи... или трябва например - първо  ядене пиле с риба, второто - картофи с ориз и т.н.)

И другият въпрос които мн ме гложди - въгл. са полезни за енергия преди трен., след трен. триабват протеини за разтеж на мускула, от друга страна пък въгл.-те помагат за качването на муск. маса. Ами значи кво излиза - белт. изграждат мускула а въгл. изграждат ММ, че то не е ли е едно и също?? Някои ако може да ми го разясни. Аз съм 17годишен - 180, 67кг, тридневен сплит от сайта... Мн ще съм благодарен на компетентна помощ.

20.02.06
22:57

При разделното хранене усвояването е по-добро, на мене лично ми е трудно да ги разделям.

20.02.06
23:15

[quote author=“Liofle”]Протеините(белтъчините) и въглехидратите как е по-добре да ги ям за качване на ММ ( разделил съм хранениата на 5-6 пъти на ден) - на отделните хранения от единия вид само или на едно ястие и двете заедно, например на всяко хранене може да си ям пиле с картофи... или трябва например - първо  ядене пиле с риба, второто - картофи с ориз и т.н.)

Яж си ги смесено пиле с ориз,риба с картофи или както искаш.
[quote author=“Liofle”]И другият въпрос които мн ме гложди - въгл. са полезни за енергия преди трен., след трен. триабват протеини за разтеж на мускула, от друга страна пък въгл.-те помагат за качването на муск. маса. Ами значи кво излиза - белт. изграждат мускула а въгл. изграждат ММ, че то не е ли е едно и също?? Някои ако може да ми го разясни. Аз съм 17годишен - 180, 67кг, тридневен сплит от сайта... Мн ще съм благодарен на компетентна помощ.

Въглехидрати - от тях енергията
Белтъчини - основен градивен елемент,което значи,че от тях,но яж и въглехидрати и те спомагат.

JI

21.02.06
18:21

яж първо месото после ориза не ги смесвай
по този начин се усвоява повече

Sportex

21.02.06
20:03

[quote author=“JiVk0”]яж първо месото после ориза не ги смесвай
по този начин се усвоява повече

А защо?

21.02.06
22:32

А кое е по-добре - 4,4г на кило на ден въгл. или 6,5г? Какво е лошото ако ям повече от тази доза, лошо ли е, добре ли е?? някои да хвърли светлина. Аз искам за качване на качествена ММ.

22.02.06
10:11

[quote author=“Liofle”]А кое е по-добре - 4,4г на кило на ден въгл. или 6,5г? Какво е лошото ако ям повече от тази доза, лошо ли е, добре ли е?? някои да хвърли светлина. Аз искам за качване на качествена ММ.

Абе момчета що се хвърляте веднага да смятате , формули диети ......... на твоята възраст и кг ти трябва само правилна тренировка и здрава храна като само белтъчините гледай  да са около 2-2,5 гр/кг  , иначе яж каквото ти се яде ( е не само вафли и шоколад :wink: )

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1